Σάλος με τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου για τις μίζες

Τον γύρο των social media κάνει μια δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού
Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, για το αν η παθητική δωροδοκία αποτελεί αδίκημα που τελείται κατά την άσκηση ή επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων.

«Η παθητική δωροδοκία έχει κριθεί με σειρά αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων ότι ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού και συνεπώς υπόκειται σε αυτή την αποσβεστική προθεσμία» είπε ο κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε: «Η ερμηνευτική δήλωση (σ.σ.για το άρθρο 86 του Συντάγματος) δεν αναφέρει συγκεκριμένα αδικήματα αλλά από τη διατύπωσή της επαφίεται και πάλι στην κρίση των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να το κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

«Δεν θα την έπαιρνε κάποιος την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του δεν θα το έπαιρνε οποιοσδήποτε υπουργός σε οποιαδήποτε περίπτωση», συνέχισε.

Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ: «Είναι στα καθήκοντά του».

«Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες πώς έγινε μια δωροδοκία. Είναι θέματα ουσίας που κρίνει το δικαστήριο. Οι συγκεκριμένες περιστάσεις όπως εμφανίζονται, χωρίς να έχουμε εμβαθύνει στη δικογραφία, είναι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων. Από εκεί και πέρα για κάθε αδίκημα αν είναι ή όχι στην ενάσκηση των καθηκόντων το κρίνουν τα αρμόδια συμβούλια» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

loading...