Α.Τσίπρας: «Οριστικά οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο»


Εκλογές τον Οκτώβριο λέει ότι θα κάνει ο Aλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο η κάλπη να στηθεί «σε μια στιγμή που οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση του 2015, όταν ήμασταν σε βαθύ σκοτάδι, με την τωρινή κατάσταση».


Όπως γράφει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός «σκοπεύει να διεξάγει εκλογές τον Οκτώβριο, υπογραμμίζοντας την επιστροφή της Ελλάδας στη σταθερότητα με την ολοκλήρωση μιας πλήρους τετραετούς θητείας ύστερα από πάνω από δέκα χρόνια κυβερνήσεων με μικρή διάρκεια ζωής.

Ο κ. Τσίπρας ελπίζει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη, οι προβλέψεις για φέτος μιλούν για αύξηση του ΑΕΠ της χώρας από 2,2% έως 2,4%,». Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους FT: «Θεωρώ κομβικής σημασίας να έχουμε εκλογές σε μια στιγμή που οι άνθρωποι θα μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση με το 2015, όταν ήμασταν σε βαθύ σκοτάδι.

Όταν ήρθα στην κυβέρνηση τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια. Εκείνες οι μέρες υπήρχε μεγάλη ανησυχία καθώς δεν υπήρχε τρόπος να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

«Τώρα, ο κ. Τσίπρας λέει πως η Ελλάδα ξανάρχισε να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές και έχει φτιάξει ένα μαξιλάρι ρευστότητας "άνω των 45 δισ. ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, χάρη σε αυστηρή προσκόλληση σε οικονομικές πολιτικές, που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές της χώρας, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Ο Τσίπρας υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση του θα παραμείνει προσκολλημένη στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022, θέλοντας να υπογραμμίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε κόλπα ελεημοσύνης, με τα οποία είναι συνδεδεμένες οι εκλογικές χρονιές στην Ελλάδα. “Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και με τους δανειστές μας, άρα δε θέλουμε να παραβιάσουμε τη συμφωνία (επί των πλεονασμάτων)”».

Δεν υπάρχουν σχόλια :