Τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του ΣΥΡΙΖΑ στο σώμα της Ελλάδας θα είναι σύντομα παρελθόν!..

Σκιαγραφώντας το ομολογουμένως εκρηκτικό και πολυεπίπεδο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στη σημερινή ”μεταμνημονιακή”- τύποις – Ελλάδα, δε μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε δια… γυμνού
οφθαλμού ότι οι πρώην επαναστάτες του ”Τρίτου δρόμου” και νυν οπαδοί του Μαδούρο βρίσκονται σε παρατεταμένη κρίση πανικού, αφού χάνουν δημοσκοπικά σε όλα τα μέτωπα.

Μια ένδειξη αυτού του πανικού που έχει καταλάβει τους εκλεκτούς και μη εξαιρετέους εκπροσώπους της ”Κυβερνώσας Αριστεράς” είναι οι αναρτήσεις μίσους ή υποτίμησης της αξιοπρέπειας των πολιτικών τους αντιπάλων, πράγμα που προδίδει καταφανώς την παράκρουση αθλιότητας στην οποία βρίσκονται (επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου).

Όπως αντιλαμβάνεσθε, οι ”επώδυνες μάχες” που περίμεναν όλοι ότι θα δοθούν σε επίπεδο ζύμωσης ιδεών, έχουν ήδη παραδώσει τα σκήπτρα τους στο σκληρό Πολάκειο ροκ της καθεστωτικής και αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, των παρεμβατικών χτυπημάτων κάτω απ’ τη ζώνη και των αιχμηρών αναρτήσεων στοtweeter, επιπέδου αισθητικής χυδαιότητας…

Οι αστικές προεκλογικές ευγένειες της Πρώτης Φοράς Αριστερά αποδείχθηκαν καμουφλαρισμένες ιδεοληψίες, αποστειρωμένες δημοκρατικά, με τάση εμφανούς τοξικότητας, η οποία αφήνει αρνητικό δακτυλικό αποτύπωμα στο σώμα της χώρας και στην πολιτική ζωή της ειδικότερα.

Τα προεκλογικά αφηγήματα του κ. Τσίπρα ανεμίζουν πλέον μετέωρα σαν σημαίες πολιτικής ευκαιρίας που γελοιοποιήθηκαν καθ’ οδόν αναδεικνύοντας τις επιλογές του ως δείγμα χαρακτηριστικό της κρίσης αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος. Ο ίδιος, αναμφισβήτητα, είναι το κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή γιατί αποδείχθηκε πολύ κακός για τον ρόλο που έχει αναλάβει τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική της.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, συνεχίζονται αμείωτες οι διαμαρτυρίες και οι εκδηλώσεις δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση, αντιδράσεις όχι μόνο κοινωνικές, αλλά κυρίως πολιτικές, αφού – με αφορμή το εθνικό θέμα που λύθηκε ταχυδακτυλουργικά από τον πρωθυπουργό σε βάρος της Μακεδονίας – οι Μακεδόνες τείνουν να καταστήσουν, με τις κλιμακούμενες διαμαρτυρίες τους, τη Βόρεια Ελλάδα ”γκρίζα ζώνη” για τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού, σταμάτησαν οι ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις και γίνονται πλέον επιλεκτικά και με κάλυψη της Αστυνομίας. Σκηνές κινηματογραφικές, ασφαλώς, για… γερά νεύρα. Και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η αναμονή για το κόμμα που μας κυβερνάει θα γίνεται από αγωνιώδης έως φρικτή και θανατερή.

Γι’ αυτό θα δούμε λίαν συντόμως τους κυβερνώντες να ρίχνουν όλο και περισσότερη λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των πολιτικών αντιπάλων τους αποκαλύπτοντας πανηγυρικά τον μύθο του ”αριστερού ήθους” και την αγυρτεία του αριστερού υπονόμου, ο οποίος διασύρεται πανηγυρικά κάθε μέρα με τις φασιστικής έμπνευσης αναρτήσεις των Συριζοτρόλ του…

Με δεδομένη λοιπόν όλη αυτήν την ιλαροτραγωδία της καθεστωτικής πραγματικότητας, που έχει γκρεμίσει κάθε είδους ποιότητα στη ζωή μας και αναδεικνύει καθημερινά – αντ’ αυτής – την αφυδάτωση του πνεύματος, της εθνικής μας ταυτότητας, του ήθους και της αισθητικής μας, καλούνται οι Έλληνες ψηφοφόροι να κάνουν τις επιλογές τους ενόψει των εκλογών που έρχονται.

Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ήδη τις προθέσεις τους, οι οποίες είναι άκρως απογοητευτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν αρκεί, αν δεν επιβεβαιωθεί και στην κάλπη. Γεγονός είναι πάντως η μεγάλη αντι-ΣΥΡΙΖΑ συσπείρωση, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον θεσμικό και πολιτικό ξεπεσμό της κυβέρνησης Τσίπρα.

Με τις αυτοδιοικητικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογέςanteportas, λοιπόν, καλείται η Νέα Δημοκρατία – ως Αξιωματική αντιπολίτευση – να παίξει τον ιστορικό της ρόλο. Με τη συσπείρωσή της στο έπακρο και κλιμακούμενη τη διεύρυνση της ψαλίδας υπέρ της, θα ‘λεγε κανείς πως οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι γι’ αυτήν ένας υγιεινός περίπατος. Όμως είναι λάθος να περάσει μια τέτοια αντίληψη, γιατί δε θα είναι ούτε υγιεινός ούτε περίπατος ο δρόμος μέχρι τις κάλπες…

Γιατί μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει αλωνίσει όλη την Ελλάδα με τις περιοδείες του και να απευθύνεται στους πολίτες στοχευμένα και μεθοδικά, όμως στην πολιτική δυστυχώς υπάρχει συχνά μεγάλη απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης. Γι’ αυτό η Ν.Δ χρειάζεται αλλαγή εδώ και τώρα της επικοινωνιακής της τακτικής.

Μ’ άλλα λόγια πρέπει να ανοιχθεί περισσότερο προς την κοινωνία, αφού συμφιλιώσει πρώτα απ’ όλα τους δεξιούς με τους Κεντροδεξιούς ψηφοφόρους της, καθώς μια μικρή αλλά ίσως καθοριστική για τις εκλογές μερίδα των πρώτων είναι έτοιμη να πέσει – αν δεν έπεσε ήδη – στην παγίδα των δεξιών-ακροδεξιών ”ανταρτών”, που παίζουν ενορχηστρωμένα από καιρό το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ πυροβολώντας μονίμως τη Ν.Δ, τη μήτρα που τους γέννησε και τους ανέδειξε…

Η κύρια αιτία αυτού του απεγνωσμένου άλματος στο κενό βρίσκεται, για τους περισσότερους, στην ψυχική απόσταση που πάει να δημιουργηθεί μεταξύ φιλελεύθερων και πατριωτών της δεξιάς μέσα στο κόμμα. Κι αυτή η διάσταση πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα απ’ το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί προκαλεί – όπως και να το κάνουμε – τους δεξιούς η αποστασιοποίηση μερίδας φιλελευθέρων απ’ την πατριωτική δυναμική, η οποία εξελίσσεται και θεριεύει στα σπλάχνα της Ν.Δ.

Αυτό το διαπιστώνουμε και εδώ, στο antinews.gr, από αναρτήσεις ομοϊδεατών μας φιλελεύθερου προσανατολισμού, οι οποίοι δίνουν την εντύπωση πως είναι έτοιμοι να απεμπολήσουν τον χαρακτηρισμό του ”πατριώτη” και του ”πατριωτικού” ως κάποια απ’ τα χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων της Ν.Δ!..

Επειδή όμως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπως αυτή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε από τώρα μια και καλή το αυτονόητο για την Νέα Δημοκρατία και τους επιτελείς της ηγετικής της ομάδας.

Οι λέξεις ”πατριώτης” και ”πατριωτισμός” είναι σύμφυτες με το κόμμα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, εκφράζει απόλυτα αυτές τις έννοιες μέσα στο κόμμα η λεγόμενη ”πτέρυγα Σαμαρά”, που αντιπροσωπεύει τον υγιή εθνικισμό ο οποίος είναι ταυτισμένος με τον εθνισμό, τη φιλοπατρία.

Αυτός είναι ο ακραιφνής πατριωτικός χώρος που αναζητούν μάταια αλλού οι δεξιοί ψηφοφόροι, με κίνδυνο να πιαστούν στα φασιστικά δίχτυα της Χ.Α ή των άλλων γραφικών κομματιδίων της πιο δεξιάς απόκλιση. Ο πατριωτικός χώρος ήταν ανέκαθεν εγκιβωτισμένος σ’αυτήν λόγω του παραδοσιακούDNAτης.

Κι αυτό γιατί είναι το κόμμα-διάδοχος των αγώνων και θυσιών του παρελθόντος για την πατρίδα, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Όλοι οι άλλοι αιρετικοί σχηματισμοί προς τα δεξιά της παίζουν το ρόλο της βακτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, που επιζητά άλλη μια ευκαιρία για να μετατρέψει δια παντός την Ελλάδα σε Μαρουδιστάν, χώρα εθνομηδενιστών και αθέων.

Ας επανέλθουμε όμως και πάλι στη βελτίωση (ποσοτική και ποιοτική) των δημοσκοπικών επιδόσεων της Ν.Δ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Άλλος ένας στόχος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι η περαιτέρω διεύρυνση της κομματικής βάσης με στελέχη της κοινωνίας και της οικονομίας από το Κέντρο, την Κεντροαριστερά και την πατριωτική Δεξιά, στελέχη της οποίας έχουν αφήσει προ πολλού το πατριωτικό στίγμα τους, επ’ ευκαιρία των κινητοποιήσεων πατριωτικού χαρακτήρα.

Υπάρχει επίσης ανάγκη να αποκατασταθεί το κενό της εκπροσώπησης των νέων και των γυναικών στην πολιτική προσπάθεια της Ν.Δ, που έχει κερδίσει ήδη – όπως προείπα – τη μάχη της παραταξιακής συσπείρωσης και της δημιουργίας θετικής πολιτικής δυναμικής.

Ωστόσο αυτό δεν αρκεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ξέρει. Ξέρει, δηλαδή, ότι έχει μπροστά του μια εξαιρετικά σύνθετη αποστολή, την ολοκλήρωση δηλαδή του ανοίγματος στην κοινωνία με βάση τις προδιαγραφές του.

Μέσα στις τελευταίες, αλλά όχι έσχατες, υποχρεώσεις του – λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές – θα πρέπει να είναι, επίσης, η προσπάθειά του να εκπέμπει το κόμμα του τα ακριβώς αντίθετα που εξέπεμπε και εκπέμπει ακόμα το κόμμα του νυν πρωθυπουργού.

Θα πρέπει, δηλαδή, να αρθρώνει συναινετικό και όχι διχαστικό λόγο, αφού οι Έλληνες ταλαιπωρήθηκαν όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία τέσσερα χρόνια απ’ τον πολωτικό λόγο του κ. Τσίπρα και του συνεταίρου του Π. Καμμένου.

Επιπλέον, οι μνημονιακές πληγές που άνοιξε το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να κλείσουν το γρηγορότερο, μαζί με το ισχύον καθεστώς τωνcapital controls για τις τράπεζες, ώστε να εφαρμόσει ο νέος πρωθυπουργός σε πλήρη διάταξη το πρόγραμμα των αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων που επαγγέλλεται η Ν.Δ.

Μέσα στις υποχρεώσεις που είναι επιφορτισμένος να κάνει, ασφαλώς ο Κυριάκος, περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει απόδοση ευθυνών η οποία δεν πρέπει να αφεθεί για το βάθος του χρόνου, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν ατιμώρητοι όσοι παρανόμησαν και κατασκεύασαν ”σκάνδαλα” την τελευταία τετραετία, για να πλήξουν ηθικά τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Ακόμη χρειάζεται να διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων και να έχει ήδη κάνει τον σχεδιασμό της σύμπραξης με άλλο κόμμα, εφόσον δε βγει με αυτοδυναμία απ’ τις εκλογές η Ν.Δ.

Σε αντίθεση, μάλιστα, με τον ΣΥΡΙΖΑ που γελοιοποίησε τους θεσμούς με τις κομματικές παρεμβάσεις και επιλογές του, η Αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει – ως κυβέρνηση – να σεβαστεί απόλυτα τους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα για τη διάκριση των εξουσιών, την οποία είχε καταλύσει ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος της Δικαιοσύνης και να προστατέψει το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Και επειδή είναι πρόσφατη η εμπειρία της αποκαθήλωσης του ”ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς”, ας έχει υπόψη του πως πρέπει να δώσει ύψιστη σημασία στο θέμα της χρηστής και ηθικής διακυβέρνησης της χώρας, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του ως πρωθυπουργού.

Ξέρει ότι θα παραλάβει μια Ελλάδα ισοπεδωμένη σε επίπεδο βασικών αξιών, οι οποίες ποδοπατήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως είναι ευκαιρία να τις αποκαταστήσει σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να αποκατασταθεί η διαρραγείσα σχέση μεταξύ πολιτών και εκτελεστικής εξουσίας. Έτσι θα αποδομήσει πλήρως το κίβδηλο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, που ήδη πνέει τα λοίσθια με… παρεμβάσεις τύπου Πολάκη.

Το τελευταίο μήνυμα προς τις κάλπες πρέπει να είναι ενωτικό!..

Απ’ τα πρώτα μελήματα του Κυριάκου θα πρέπει να είναι, επίσης, η αποκατάσταση του πεσμένου εθνικού φρονήματος των Ελλήνων (λόγω των όσων προηγήθηκαν στο Μακεδονικό) και η αποκατάσταση – κατά το δυνατό – των αρνητικών συνακόλουθων της τιμωρητικής για τους Έλληνες ”συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ένα άλλο άμεσης προτεραιότητας θέμα είναι η μείωση φόρων για την άγρια φορολογούμενη μεσαία τάξη της χώρας, όπως και η αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών, προπάντων στο κέντρο της Αθήνας (το οποίο έχει μετατραπεί απ’ τους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους σε κράτος εν κράτει)

Αναγκαία θεωρείται όμως και η λήψη των παρακάτω μέτρων ενδιαφέροντος εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής: η επιστροφή στην ευνομία και τα φυλασσόμενα άριστα σύνορα • η ακύρωση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Παιδεία, που στοχεύουν στην αποεθνικοποίηση κι αποθρησκευτικοποίηση των του στρατού και της σπουδάζουσας νεολαίας • η πλήρης ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (πράγμα που θα αναβαθμίσει ταυτόχρονα και την παραπαίουσα δημοκρατία μας, αφού θα κόψει τους δεσμούς εξάρτησης της πρώτης απ’ την εκτελεστική εξουσία) •

• η καταπολέμηση της αναξιοκρατίας και του εκχυδαϊσμού της πολιτικής μας ζωής • η κατάργηση των παράνομων ελληνοποιήσεων • η δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία σε υγιέστερες βάσεις του ΑΣΕΠ για το Δημόσιο και την εφαρμογή προγραμμάτων ανάπτυξης μέσω επενδύσεων, και όχι μόνο, στον ιδιωτικό τομέα και

• η επιστροφή στα μέτρα ελέγχου και πρόληψης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που ίσχυαν επί Σαμαρικής περιόδου και προϋπέθεταν καλά φυλασσόμενα σύνορα και επιστροφή των ανεπιθύμητων στην πατρίδα τους (με τα εισιτήρια-δώρο από την Ελλάδα πληρωμένα…)

Έτσι και μόνο έτσι τα “δακτυλικά αποτυπώματα” του ΣΥΡΙΖΑ στο σώμα της Ελλάδας και των παιδιών της θα γίνουν μακρινό παρελθόν, όπως παρελθόν και μακρινός εφιάλτης θα γίνει η οδύνη των τέσσερα αυτών χρόνων αντιλαϊκής πολιτικής και ανείπωτης δυστυχίας, που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του…

http://www.antinews.gr

loading...

2 thoughts on “Τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του ΣΥΡΙΖΑ στο σώμα της Ελλάδας θα είναι σύντομα παρελθόν!..

  1. οχι φιλε….θα παρει αλλη μια ευκαιρια ,μπορει μετα απο 4 χρονια να ξεχασουμε εντελως τι ηταν το πασοκ και η νδ για την χωρα

  2. τα δακτυλικά αποτυπώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να δεις πόσο ανεξίτηλα έμειναν στη χώρα

Comments are closed.