Π.Παυλόπουλος: «Η Ομογένεια δείχνει τον δρόμο σε όλους μας ώστε να υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα»

«Η Ομογένεια δείχνει τον δρόμο σε όλους μας ώστε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, να υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα, την πορεία της χώρας μας προς την βιώσιμη ανάπτυξη και
την υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης ευημερία, όπως ταιριάζει στην δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας, σε ανοιχτή ακρόαση με τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας.

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε για την ομογένεια, παρέστη η προεδρική φρουρά, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να παραστεί στη Νέα Υόρκη κατά την καθιερωμένη τελετή για την 25η Μαρτίου, την Κυριακή, 14 Απριλίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στην παρουσία της προεδρικής φρουράς στις ΗΠΑ «κατά αυτή την εμβληματική Επέτειο της Εθνεγερσίας, η οποία υπήρξε αφετηρία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους και, συνακόλουθα, της νέας πορείας του Λαού μας και του Έθνους μας» είπε ότι, «προσλαμβάνει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό».

«Και ο συμβολισμός αυτός συνίσταται στο ότι η Ελλάδα, μέσω της Προεδρικής Φρουράς, η όποια εκπροσωπεί την Προεδρία της Δημοκρατίας, βρίσκεται στο πλευρό της Ομογένειας. Δηλαδή στο πλευρό εκείνου του πολύτιμου τμήματος του Ελληνισμού, το οποίο με τα επιτεύγματά του και το Εθνικό του Φρόνιμα, υπό όρους αρραγούς ενότητας, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν έχει σύνορα. Ταυτόχρονως, η Ομογένεια δείχνει τον δρόμο σε όλους μας ώστε, επίσης υπό όρους αρραγούς ενότητας, να υπερασπισθούμε το μέλλον της Πατρίδα μας. Συγκεκριμένα δε να υπερασπισθούμε, πριν απ΄όλα, τα Εθνικά μας Θέματα, δίχως καμία, απολύτως, έκπτωση και υπαναχώρηση. Επιπλέον δε να υπερασπισθούμε την πορεία της Χώρας μας προς την βιώσιμη ανάπτυξη και την υπό όρους Κοινωνικής Δικαιοσύνης ευημερία, όπως ταιριάζει στην Δημοκρατία μας και στον Πολιτισμό μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

loading...