Προκαλεί ο Σαλί Μπερίσα: «Σφαγείο για Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές»

Ως «σφαγείο για τους Αλβανούς» περιέγραψε τις ελληνικές φυλακές ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, με αφορμή το βίντεο της άγριας δολοφονίας του Αρμπερ Μπάκο.

Ο Μπερίσα δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook το «σκληρό» βίντεο, το οποίο, όπως λέει, αποδεικνύει ότι υφίστανται «μεσαιωνικές συνθήκες για τους Αλβανούς» σε φυλακές μιας χώρας που μετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Zητά την παρέμβαση διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο πρώην ηγέτης της Αλβανίας καταδικάζει απερίφραστα το συμβάν και την κακομεταχείριση Αλβανών κρατουμένων στις φυλακές της Ελλάδας και απευθύνει έκκληση προς τους διεθνείς οργανισμούς, όπως τη Διεθνή Αμνηστία, την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Ευρωκοινοβούλιο να παρέμβουν, καταδικάζοντας τα τεκταινόμενα, για να σταματήσει «αυτό το μακάβριο έγκλημα».

Ο Σαλί Μπερίσα, μεταξύ άλλων, ζητά να καταστούν υπεύθυνες οι ελληνικές Αρχές για τη σειρά δολοφονιών και βασανιστηρίων που καταγράφονται στο εσωτερικό των φυλακών.

Καταλήγοντας, ο Μπερίσα ευχαριστεί τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και τους πολιτικούς που ανέδειξαν το ζήτημα και καταδίκασαν τις εν λόγω πρακτικές.

loading...

2 thoughts on “Προκαλεί ο Σαλί Μπερίσα: «Σφαγείο για Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές»

  1. ρε είρωνα αφου τόσο πολύ ενδιαφέρεσαι για δικού σου εγκληματίες, έπρεπε να τους κρατήσεις στην Αλβανία και όχι να τους εξάγεις ομαδικά στην Ελλάδα, ηλίθιε νταβαντζή της διαπλοκής,
    Μήπως έχεις να κάνεις και μερικές προτάσεις από το σαβουαρ book. που μας τους έστειλες στην Ελλάδα και μας χάλασαν όλη μας την ασφάλεια και έχουν κατακλέψει τα ελληνικά σπίτια,
    τι έχεις να πεις για όλα αυτά που κάνουν οι ομοιοί σου στην Ελληνικό Λαό, κύριε πρόεδρε της,,,,,

  2. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΚΥΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ……………ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΟΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.-

Comments are closed.