Πραγματικοί διάλογοι πολίτη με αστυνομικό σε μπλόκο – Το όργανο έμεινε με σκυμμένο το κεφάλι

Έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Αδαλής που είχε με όργανο της τάξης κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας από την αστυνομία. Η συζήτηση πάντως δεν ήταν συνηθισμένη.


Ο ίδιος μεταφέρει τη στιχομυθία:

Προχτές με σταματά η Αστυνομία σ’ενα μπλόκο με ένα τέτοιο χρέπι. Ακολουθεί η εξής στιχομυθία μεταξύ εμού και του ελεγκτικού οργάνου της Αστυνομίας:

– Police: Κάρτα καυσαερίων έχετε, γιατί έβγαζε καπνό η εξάτμηση;
– Adalis: Ναι! Εσείς έχετε τέτοιο πράγμα;
– Police: Δίπλωμα παρακαλώ!
– Adalis: Εσείς έχετε;
– Police: Άδεια Κυκλοφορίας δώστε μου
– Adalis: Του δικού μου ή του δικού σας οχήματος ψάχνετε;
– Police: Το ξέρετε ότι πλησιάζει η ημερομηνία ΚΤΕΟ;
– Adalis: Ναι το ξέρω! Θέλετε να πάμε το δικό μου μαζί με το περιπολικό σας; Νομίζω όμως ότι θα το κρατήσουν για πάντα εκεί
– Police: Ζώνη γιατί δεν φορούσατε;
– Adalis: Είδα εσάς που περάσατε πριν 10 λεπτά μπροστά από το σπίτι μου και κανείς σας δεν φορούσε και νόμιζα ότι καταργήθηκε.
– Police: Καλά-καλά, φύγετε αλλά πριν βγείτε Εθνική να βάλετε ζώνη. Καλημέρα…
– Adalis: Οργανο, μια ερώτηση πριν φύγω!
– Police: Παρακαλώ
– Adalis: Ασφάλεια στο περιπολικό σας έχετε; Σας ρωτάω επειδή βλέπω βέρα οπότε είστε παντρεμένος και στο δεξί σας πέτο έχει πέσει γάλα που σημαίνει ότι το πρωί ταΐσατε το παιδάκι σας! Το ξέρει η οικογένεια ότι κυκλοφορείτε με ανασφάλιστο όχημα;

ΥΓ. Από τον καθρέπτη μου είδα τον αστυνομικό να κάθεται στο καπώ του αυτοκινήτου με σκυμμένο το κεφάλι. Προφανώς γιατί ως ελεγκτής των πολιτών, αισθάνθηκε ότι ευτυχώς που δεν υπάρχει καμιά υπηρεσία να ελέγχει τους ελεγκτές!

freepen.gr

loading...