Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΑ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ! 

Εκατοντάδες πιστοί των χριστιανικών Εκκλησιών των Ευαγγελιστών, των Παλαιοκαθολικών και των Μεθοδιστών,
συμμετείχαν το μεσημέρι – ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής των δυτικών Εκκλησιών — σε μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της Μεγάλης Παρασκευής ως αργία.

Τη διαγραφή της επίσημης αργίας της Μεγάλης Παρασκευής, που είναι ημέρα μεγάλου πένθους για τους πιστούς αυτών των Εκκλησιών, αποφάσισε τον περασμένο Φεβρουάριο η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Ανάλογες, μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως αυτή στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ενορίες των Εκκλησιών και στα υπόλοιπα οκτώ ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας, ενώ στις 16.00 ώρα Ελλάδας ήχησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αρκετή ώρα, οι καμπάνες ναών σε μία σειρά αυστριακών πόλεων.

Σε ομιλίες τους στο συλλαλητήριο στη Βιέννη, οι εκπρόσωποι των τριών Εκκλησιών — οι οποίες ήδη έχουν ανακοινώσει ότι τον Μάιο θα προσφύγουν στο Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της κυβερνητικής απόφασης– τόνισαν τη σημασία της Μεγάλης Παρασκευής, ασκώντας ταυτόχρονα έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

“Με την πολιτική της των διακρίσεων απέναντι σε μειονότητες στην κοινωνία μας, η κυβέρνηση συνασπισμού αποδεικνύει ότι είναι επιτακτικά απαραίτητο να στείλουμε ένα μήνυμα”, επισήμανε η βοηθός αρχιεπίσκοπος των Ευαγγελιστών Πέτρα Μαντλ.

Η ίδια παρατήρησε πως η κατάργηση της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής και η δήλωση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς ότι αυτό το θέμα δεν αφορά το 96% του αυστριακού πληθυσμού, με την οποία δήλωση, όπως σημείωσε η ίδια, ο Κουρτς εμφάνισε την Ευαγγελική Εκκλησία ως “αμελητέα μειονότητα”, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...