ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΙ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ


Γράφει ο  Γεώργιος Μιχαήλ

Η τόσο πολύτιμη για τους πολίτες Δημοκρατία, πλησιάζει προς την κατάρρευση.
Ήδη σήμερα έχει υποβαθμιστεί σε μια αναχρονιστική δίμηνη προεκλογική περίοδο «ψεύτικων παροχών», ώσπου να καταλήξει στην ρίψη ενός ψηφοδελτίου σε ένα κουτί, που πλέον αποτελεί μια πράξη χωρίς αντίκρισμα.

Εάν με θρησκευτική λατρεία υποστηριχτεί το λευκό ψηφοδέλτιο και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι καταμετρήσουν σε μια από τις επόμενες «αναμετρήσεις» λευκά σε ποσοστό ίσο με αυτό της αποχής, όλο το σημερινό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα θα τρίξει συθέμελα.


Άρθρο

Κυριακή των Βαΐων. Συμβολική μέρα. Μέρα υποδοχής του Μεσσία από τους ίδιους ανθρώπους που μια εβδομάδα αργότερα του κάρφωσαν τα δυο του χέρια στο Σταυρό.

 Και στις δυο περιπτώσεις, διαφορετικοί λόγοι ένωσαν τους ανθρώπους αυτούς. Ο ένας ήταν η κοινή πίστη, η ροπή προς το σωστό. Ο άλλος ήταν η ροπή προς το ακριβώς αντίθετο.

Η πλάνη στην οποία πολλές φορές βυθίζεται το μυαλό των ανθρώπων. Την πρώτη φορά πλησίασαν στην βρύση με το δροσερό νερό. Τη δεύτερη φορά, έχοντας πλέον κεραστεί από τη δροσιά του νερού, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην προηγούμενη τους κατάσταση. Κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτήν την πρωτινή τους κατάσταση μοναχά για ελάχιστες ημέρες.

Γιατί πολύ απλά δεν διατήρησαν μέσα τους τη θέληση να υποστηρίξουν το σωστό μέχρι το τέλος. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται σήμερα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. 

Ένας κυκλώνας από λάθος μηνύματα, χρέη, φόρους, εισφορές και μνημόνια τους παρασύρει με αμείωτη ένταση σε ένα τραγικό αδιέξοδο. 

Έχοντας καταφέρει να λυγίσει τη θέληση των ανθρώπων, ο κυκλώνας αυτός τους στριφογυρίζει από τη μια άκρη στην άλλη όπως ακριβώς ένα μικρό παιδί στριφογυρίζει ένα παιχνίδι στα χέρια του.

Η τόσο πολύτιμη για τους πολίτες Δημοκρατία, πλησιάζει προς την κατάρρευση. Ήδη σήμερα έχει υποβαθμιστεί σε μια αναχρονιστική δίμηνη προεκλογική περίοδο «ψεύτικων παροχών», ώσπου να καταλήξει στην ρίψη ενός ψηφοδελτίου σε ένα κουτί, που πλέον αποτελεί μια πράξη χωρίς αντίκρισμα.Δεν υπάρχουν σχόλια :