Ποιον φυλακισμένο συνάντησε δυο φορές ο Νίκος Παππάς;

Κάτι δεν πάει καλά με το Νίκο Παππά, αφού οι αποκαλύψεις για το πρόσωπό του έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας μετά τις αποκαλύψεις για τον Πετσίτη – Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζεται ότι ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής επισκέφτηκε στην Κύπρο τον φυλακισμένο για οικονομικές ατασθαλίες Βενιζέλο Ζαννέτο – Καμία απάντηση από το περιβάλλον του υπουργού, καμία απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

Νέες αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες του νυν υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στην Κύπρου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς όπως έγινε γνωστό , είχε πραγματοποιήσει – άγνωστο για ποιον λόγο – δύο επισκέψεις στον φυλακισμένο για οικονομικές ατασθαλίες Βενιζέλο Ζαννέτο.
Ο κ. Βενιζέλος Ζαννέτος ήταν υπεύθυνος οικονομικών του ΑΚΕΛ. Ο Ζαννέτος καταδικάστηκε πρωτοδίκως και κατ’ έφεση για εκβιασμό του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» εγείροντας έτσι πλήθος ερωτημάτων για τους λόγους που επισκέφθηκε ο Νίκος Παππάς τον κ. Ζαννέτο στις φυλακές το 2015 και το 2016, όταν συνόδευε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, «αμέσως μετά την εκλογή του, στις 25 Ιανουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τα ειωθότα για νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό της Ελλάδας μεταβαίνει στη Λευκωσία. Στην αποστολή μετέχει και ο κολλητός τότε, το alter ego του Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Τι κάνει; Επισκέπτεται στις φυλακές τον κρατούμενο για ατασθαλίες Βενιζέλο Ζαννέτο, πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ! Φίλος του; Οχι. Συγγενής του; Τσου… Συνεργάτης του; Ποιος ξέρει. Η ουσία είναι ότι αυτός ο κύριος Ζαννέτος καταδικάστηκε σε τριάμισι χρόνια φυλακή για ένα σκάνδαλο που ονομάστηκε «το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς» και αφορούσε μια επένδυση με χρήματα ενός συνεταιριστικού ταμείου».
Ο Ζανέττος τελικά αποφυλακίστηκε το 2017 με προεδρική χάρη αφού είχε εκτίσει μέρος της ποινής του. Το ΑΚΕΛ είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος. Ενώ ο Ζαννέτος ήταν στη φυλακή, τον επισκέφτηκε ο Νίκος Παππάς στη φυλακή. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί τον επισκέφθηκε…

Πρόκειται βεβαίως για πολύ σοβαρό ζήτημα για το οποίο πρέπει να δωθούν πειστικές απαντήσεις, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει διαψευσθεί…

Ο κ. Παππάς ωστόσο δε σταμάτησε εκεί. Εναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται και πάλι στην Κύπρο, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Στην αποστολή βρέθηκε και πάλι ο Νίκος Παππάς. Σε ένα διάλειμμα, μάλιστα, του επίσημου προγράμματος της διάσκεψης βρίσκει την ευκαιρία και επισκέπτεται και πάλι στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας τον Βενιζέλο Ζαννέτο.

«Δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Λίγο μετά τη συνάντηση, ο γιος του φυλακισμένου Ζαννέτου κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Προσέξτε παρακαλώ (αντιγράφω): «Οπως δήλωσε ο γιος του Βενιζέλου Ζαννέτου, ο υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας (ο Νίκος Παππάς, δηλαδή) επισκέφθηκε τον πατέρα του στις Κεντρικές Φυλακές και του μετέφερε τη στήριξη και την αγάπη, τόσο του ιδίου όσο και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (!!!).» αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος των ΝΕΩΝ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά ενώ ο κ. Παππάς είχε επισκεφθεί στη φυλακή ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο τον Βενιζέλο Ζαννέτο, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο.

https://www.newsbomb.gr/bomber/tromokratis/story/974273/poion-fylakismeno-synantise-dyo-fores-o-nikos-pappas

loading...