Κομισιόν: Προβληματική η ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική αγορά εργασίας


Πολύ χαμηλά είναι τα επίπεδα ενσωμάτωσης των μεταναστών στην ελληνική αγορά εργασίας σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται στην Ελλάδα από το 2015 δεν έχουν ακόμη μεταβάλει το μέγεθος του πληθυσμού που έχει γεννηθεί εκτός ΕΕ, διότι μόνο μικρό σχετικά ποσοστό των ατόμων που εισήλθαν μέσω της Ελλάδας την περίοδο 2015-2016 εγκαταστάθηκε στη χώρα.

Αυτό ωστόσο που είναι εμφανές από τα στοιχεία που επεξεργάσθηκε η Κομισιόν είναι ότι η ένταξη των ατόμων που τυγχάνουν διεθνούς προστασίας στην ελληνική κοινωνία και στην αγορά εργασίας θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα τα προσεχή έτη

Ήδη η ένταξη των ατόμων που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών στην ελληνική αγορά εργασίας είναι αργή.

Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα αντιστοιχούσαν στο 5,6% του πληθυσμού το 2017 (πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, που είναι 4,2%), ενώ το ποσοστό απασχόλησής τους είναι διαρθρωτικά χαμηλότερο από εκείνο των Ελλήνων υπηκόων.

Η διαφορά αυτή οφείλεται κυρίως στα χαμηλά επίπεδα απασχόλησης των γυναικών που έχουν γεννηθεί εκτός ΕΕ (42,4%, σε σύγκριση με 48,5% για τις Ελληνίδες).

Επιπλέον, τα άτομα που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από γονείς γεννημένους στην αλλοδαπή έχουν χειρότερα αποτελέσματα όσον αφορά στην απασχόληση από τους γηγενείς με Έλληνες γονείς.

Το 2017, το ποσοστό απασχόλησης των γηγενών ηλικίας 15-34 ετών με δύο γηγενείς γονείς ήταν 54,6%, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 38,8% για τους γηγενείς με δύο γονείς γεννημένους στην αλλοδαπή.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕ Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΡΑΠΗΣ Η Ο ΝΕΓΡΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΑΘΡΟΕΙΣΕΒΑΛΕ? ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΚΛΕΒΕΙΣ ΠΟΥΛΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΞΑΝΑΣΚΟΤΩΝΟΥΝ....ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ? ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΙ ΗΛΘΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛ0ΦΩΝΟΝΤΑΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ ''ΕΥΠΑΘΕΙΣ'... ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΙΔΑ ΤΟΥ....ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΠΛΥΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ..

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΕΙ στο διαόλου κι εσείς κι αυτοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ας "ενσωματωθούν" πρώτα οι Ελληνες στην ελληνική αγορά εργασίας και βλέπουμε για τους αλλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή