“Πράσινοι λαθρομετανάστες”

Μια νέα μορφή λαθρομετανάστευσης στην πατρίδα μας με χαρακτήρα αποικιοκρατίας είναι και αυτή των πολλών χιλιάδων παπαγάλων από την Ινδία, την Ασία, την Αφρική αλλά και την λατινική Αμερική.
Δεν τους βλέπουμε πλέον μόνο στα πάρκα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε νησιά όπως η Ρόδος. Οι περιπατητές θαυμάζουν αυτά τα πτηνά για το πολύχρωμο φτέρωμά τους αλλά ακόμα και για τα κακόγουστα κραξίματα τους.
Η διαφορετικότητα όμως ποτέ δεν ήταν συμβατή με την βιωσιμότητα μας αλλά και με την καθιερωμένη καθημερινότητά μας. Οι πράσινοι λαθροεισβολείς εξελίσσονται σε μάστιγα με πολλαπλά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.
Ένα από αυτά είναι και η απειλή της τοπικής βιοποικιλότητας. Τα διάφορα είδη των παπαγάλων αποκτούν χωροκατακτητικό χαρακτήρα που απειλεί τα περιστέρια τα σπουργίτια και πολλά άλλα είδη τις τοπικής μας πανίδας. Οι κλιματολογικές συνθήκες στην πατρίδα μας είναι ιδανικές για την επιβίωσή τους. Τα πάρκα μας είναι γεμάτα από εξωτικά φυτά και δέντρα με φρούτα έτσι ώστε οι πράσινοι φτερωτοί λαθρομετανάστες να μπορούν να επιβιώνουν και να αναπαράγονται ομαλά στη χώρα μας. Η αύξηση τους με την επιθετική αναπαραγωγή τους δεν στερούν μόνο την διατροφή από τα άλλα είδη πτηνών, αλλά στερούν ολόκληρες περιοχές όπως τα πάρκα εκ διώκοντας τα από τα δέντρα και τους θάμνους που κουρνιάζουν το βράδυ έτσι ώστε να μη μπορούν μα προστατευτούν από τα καιρικά φαινόμενα και από τους εχθρούς τους.
Όπως καταλαβαίνετε όλοι σας, δεν είναι μόνο η ανεπανόρθωτη βλάβη στην αλυσίδα της τοπικής βιοποικιλότητας η οποία βεβαίως και είναι θέμα χρόνου αλλά είναι και οι μεταδοτικές αρρώστιες. Μια από τις ποιο γνωστές αρρώστιες των φτερωτών λαθρομεταναστών είναι: ψιττάκωση (psittacosis) η οποία είναι γνωστή και σαν: α) ψιττακίωση, β) ασθένεια των παπαγάλων (parrot disease), γ) πυρετός των παπαγάλων (parrot fever) και δ) χλαμυδίωση των παπαγάλων (Avian Chlamydiosis, AC). Η ψιττάκωση προκαλείται από το βακτήριο Chlamydophila Psittaci. Η συγκεκριμένη ασθένεια ανήκει στις ζωονοσογόνες μολυσματικές ασθένειες και μεταδίδετε σε όλα τα πτηνά και σε όπλα τα ζώα όπως γάτες, πρόβατα, χοίρους, αγελάδες αλλά και στον άνθρωπο…

Το εθνικοπατριωτικό Κίνημα “ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ” καλεί όλους τους κρατικούς αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να μεριμνήσουν εκ καθήκοντος για να σταματήσει η αύξηση των αδέσποτων παπαγάλων στην Πατρίδα μας. Προκαλούν σοβαρότατο θέμα στην αλυσίδα της τοπικής βιοποικιλότητας αλλά μπορεί να γίνουν και φορείς επιδημιών για τους ίδιους τους Έλληνες και τα παιδιά τους.

Ζητείται μάλιστα το θέμα να συζητηθεί στην Βουλή και να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο για τον ελεύθερο εγκλωβισμό τους από εταιρείες αλλά και από ιδιώτες.

Η Πατρίδα μας δεν θα γίνει αποικιοκρατία ούτε των δήθεν προσφύγων, αλλά ούτε και των πράσινων φτερωτών λαθρομεταναστών. Αντικείμενο ως μια νέα χολιγουντιανή ταινία όπως αυτής  Alfred Hitchcock “The Birds” ας γίνουν οι άλλες Πατρίδες και όχι η δική μας.

ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ )))

http://anakatalipsi.gr/

loading...

1 thought on ““Πράσινοι λαθρομετανάστες”

  1. Το ίδιο πρόβλημα να φανταστείτε υπάρχει και στο Λεβερκούζεν που ζω.

Comments are closed.