Σαλβίνι: «Οι Ιταλοί με πληρώνουν για να τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ και αυτό θα κάνω – Εγώ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ»…

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε χθες σε συνέντευξή του ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους Ιταλούς.

«Ο υπουργός Εσωτερικών έχει την εξουσία και την ευθύνη για τη δημόσια ασφάλεια και πρέπει να ελέγχει τις αφίξεις», δήλωσε ο Σαλβίνι, ο ηγέτης του κόμματος της Λέγκας στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Radio1. «Έχω όλη την εξουσία να αποφασίσω» τόνισε δείχνοντας ότι το θέμα το έχει πάρει πολύ σοβαρά.
«Το λιμάνι ανατίθεται από τον υπουργό Εσωτερικών, είτε σας αρέσει είτε όχι, οι Ιταλοί με πληρώνουν για να τους υπερασπιστώ και το κάνω». Ο Ιταλός είπε λόγια που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν τα έχουμε ακούσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Οι δηλώσεις αυτές να σημειώσουμε ότι έγιναν με αφορμή την οδηγία που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στα λιμάνια της χώρας με στόχο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από τη Λιβύη που βρίσκεται σε νέο εμφύλιο πόλεμο.

Ο Σαλβίνι δήλωσε επίσης ότι ο κίνδυνος διείσδυσης τρομοκρατών με μεταναστευτικά σκάφη από τη Βόρειο Αφρική είναι «μεγάλος» και γι’ αυτό «πρέπει να τονίσω ότι δεν επιτρέπονται οι αποβιβάσεις στην Ιταλία», ανέφερε. «Δεν θα υπάρχουν αφίξεις χωρίς άδεια».

Πρόσθεσε ότι «φέτος μειώσαμε κατά 92% τις αφίξεις κατά μήκος της θάλασσας και μειώσαμε στο μισό τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων. «Είναι σαφές ότι μια σοβαρή και αυστηρή πολιτική δίνει αποτελέσματα».

loading...