Ξεφωνίζουν την Ελληνικότητα

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου 
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Σας είχα προϊδεάσει/προειδοποιήσει για τις παρενέργειες και τα απόνερα της κατάπτυστης /επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.

Μια από αυτές -πολύ πρόσφατη -παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή εκθέτει τη χώρα. Την διαπομπεύει. Την … ξεφωνίζει!…
Η έκθεση /διαπόμπευση/διασυρμός μας αυτός δεν οφείλεται (ετούτη τη φορά) στους Σκοπιανούς ….Βορειομακεδόνες, αλλά στη δική μας Κυβέρνηση.  Αυτοδιασυρμός, ανιστόρητες θέσεις, διαστρεβλώσεις (;).
Ανήκουστα τα όσα ακούστηκαν από Υπουργό (κατά πολλούς alter ego του ίδιου του κου Πρωθυπουργού) περί “ξακουστής – Σκοπιανής -Μακεδονίας” !…
Αυτή (και μόνον;) η Μακεδονία των γειτόνων, όπως είπε, ήταν ξακουστή (πριν την διαβόητη, αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών).
Κάτι που -αντιδιασταλτικά – σημαίνει ότι τώρα κάτι κερδίσαμε και εμείς οι Έλληνες, αφού -μέσω Σκοπίων – θα ξανα-ακουστούμε και εμείς οι (Νοτιο) Μακεδόνες !
Βέβαια τέτοιες δηλώσεις από υψηλά πρόσωπα κυβερνητικά είναι πρωτάκουστες, πρωτόγνωρες, άγνωρες (ΣΣ. Το ότι προέρχονται από στέλεχος το οποίο οι σύντροφοί του θεωρούν ….νοήμονα, υποτιμά, περαιτέρω τους υπόλοιπους).
Ασφαλώς και δεν πρόκειται να σχολιάσω την κλαυσιγελαστική (=προξενεί κλαυσίγελω) δήλωση (Αποφεύγω άλλωστε να … κλέβω από Εκκλησίες).
Οφείλω όμως  να υπογραμμίσω τις συνέπειες σε τοπικό, όσο- κυρίως- σε διεθνές επίπεδο.
Έχω την αίσθηση ότι από το “ξακουστή” περάσαμε στο “ξεφωνημένη”. Ξεφωνίζουν την Ελλάδα τέτοιες δηλώσεις. Την υποτιμούν ανεπίτρεπτα, βάναυσα. Διαγράφουν την ιστορική πραγματικότητα. Θολώνουν την αίγλη /λάμψη των Μακεδόνων και του Μ. Αλεξάνδρου.
Ποιός άραγε (εξαιρούνται για λόγους αυτονόητους οι … “Αριστεροί” και οι πρόθυμοι που τους στηρίζουν) έκανε ξακουστή /φημισμένη την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης; Οι Σκοπιανοί γεννήτορες των ΑρχαιοΜακεδόνων;

Πάντως  δεν αμφισβητείται το ποιοί  δικοί μας,  την ξεφωνίζουν !.
Τι είδους κατάντια είναι αυτή; που φτάσανε για να δικαιολογήσουν τις ανθελληνικές επαίσχυντες συμφωνίες τους;
Τι περιμένουν άραγε οι ελληνόφωνοι;  Να δοξαστεί η ελληνική Μακεδονία μας από τους Σκοπιανούς- “Βορειομακεδόνες”, λόγω  της συμφωνίας; Μετά απορούν γιατί τους γιουχάρουν όπου εμφανίζονται.
Δεν είναι μόνο η ντροπιαστική εθνοβόρος συμφωνία. Αλλά και η απροσμέτρητη θρασύτητα να προβληθεί η απαράδεκτη συμφωνία ως μέγιστο εθνικό επίτευγμα, που έκανε γνωστή την Μακεδονία μας!
Τους  πρέπουν μόνον δύο λέξεις: Αιδώς Αχρείοι !!!

ΥΓ Μια, εύλογη απορία: Γιατί οι αποδοκιμασίες (όχι βέβαια οι βιαιότητες), η αποστροφή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνονται, βασικά,  από την Λάρισα και πάνω;  Εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες δεν πρέπει να συμμετέχουμε αποδοκιμάζοντας όσους μας επισκέπτονται; Φρονώ ότι τα εθνικά ζητήματα δεν αφορούν μόνον σε ορισμένα τμήματα  της  Επικράτειας . Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων Πατριωτών !

loading...