Κατερίνη: Αγριες αποδοκιμασίες σε υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ – Η προκλητική κίνηση Αρβανίτη προς τους Μακεδόνες (βίντεο)

Επεισοδιακή ήταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έγιναν δεκτοί με άγριες αποδοκιμασίες.

“Λάδι στη φωτιά” έριξε ο Κ.Αρβανίτης ο οποίος έβγαλε το κινητό του και επιδεικτικά άρχισε να τραβά σε βίντεο τους Μακεδόνες.

«Προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «ξεφτιλισμένοι» ήταν μερικά από όσα φώναξαν οι οργισμένοι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών πολίτες.

Την ακόμα μεγαλύτερη οργή τους προκάλεσε το γεγονός οτι αρκετοί από τους παριστάμενους κατά την έξοδό τους από το επιμελητήριο γελούσαν ειρωνικά με ορισμένους να φωνάζουν «ντροπή σου Νικολαΐδη» και άλλους να απαντούν με ειρωνικά χειροκροτήματα.

Ένταση υπήρξε και κατά την είσοδο του Κώστα Αρβανίτη στο κτήριο με διαδηλωτές να τους φωνάζουν «είστε και αριστεροί και έχετε γίνει τα κ@@@αιδα των Αμερικανών» και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή να τους απαντά κουνώντας το σακάκι του.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης με αναρτήσεις του στο Facebook έγραψε για τις διαμαρτυρίες από τους πολίτες ότι… «ο φασισμός και ο τραμπουκισμός δεν πέρασαν».

Οι κάτοικοι της Κατερίνης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Επιμελητήριο,όπου θα γινόταν η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Οταν άρχισαν να φτάνουν ο Κώστας Αρβανίτης, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το «θερμόμετρο» ανέβηκε περισσότερο, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα pierikialithia αρκετά στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαπληκτίστηκαν με τον κόσμο.

Μάλιστα, οι πολίτες έγιναν έξαλλοι με τη στάση του Κώστα Αρβανίτη, καθώς ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ήρθε σε αντιπαράθεση με τους συγκεντρωμένους, τους οποίους τραβούσε σε βίντεο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Κάποια στιγμή, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν αντικείμενα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, κατά την αποχώρηση κάποιοι από τους παρευρισκόμενους αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο που ήταν έξω από το Επιμελητήριο και χρειάστηκε η βοήθεια της αστυνομίας για να φύγουν από εκεί.

loading...