Ανείπωτη τραγωδία: Δεκάδες μαθητές αυτοκτόνησαν μαζικά λόγω τεχνικού προβλήματος σε εξετάσεις

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Τελανγκάνα, μεταξύ των μαθητών που αυτοκτόνησαν, είναι ένα αγόρι το οποίο έπεσε στις γραμμές τρένου, και μία κοπέλα που αυτοπυρπολήθηκε.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης παραδέχτηκαν ότι υπήρχαν «σοβαρές αποτυχίες» με ένα νέο τεχνολογικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για τη βαθμολόγηση και πως «το ανθρώπινο λάθος» έπαιξε επίσης ρόλο, επιτείνοντας την αίσθηση της τραγωδίας.

Οι πολιτικοί απευθύνουν έκκληση στους μαθητές να μην βλάψουν τον εαυτό τους εάν πιστεύουν ότι το αποτέλεσμά τους έχει επηρεαστεί λόγω του τεχνικού σφάλματος, δηλώνοντας ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επανεξέταση των γραπτών τους δωρεάν.

Από τους περίπου 1 εκατομμύριο μαθητές περίπου 300.000 απέτυχαν στις φετινές εξετάσεις, με το ποσοστό να σημειώνει αύξηση συγκριτικά με το 2018, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών που σχετίζονται με θέματα εκπαίδευσης και εξετάσεις αξιολόγησης είναι φέτος ο υψηλότερος των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας ενέκρινε την περασμένη χρονιά την υλοποίηση Περιφερειακού Προγράμματος Ψυχικής Υγείας σε ορισμένες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών για την αποτροπή αυτοκτονιών, τη διαχείριση του άγχους στον εργασιακό χώρο, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και για συμβουλευτική σε σχολεία και κολέγια. 

loading...