Χριστιανός Ορθόδοξος ο κ. Φίλης;

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας της μπολσεβίκικης κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Νίκος Φίλης, όπως όλοι οι άθεοι – πολέμιοι της Εκκλησίας του Χριστού, έχουν άριστες σχέσεις με την Εκκλησία! Επισκέπτονται την εκκλησία της ενορίας τους κι όχι μόνο, κάνουν δημόσιες σχέσεις (σ.σ.. κατά το κοινώς λεγόμενο, κάνουν το κομμάτι τους), το παίζουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Έτσι και ο Νίκος Φίλης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον “Άγιο Αθανάσιο Πολύδροσου”, που είναι η ενορία του!

Ναι ο πολιτικός, ο “Χριστιανός”, ο μεγαλύτερος πολέμιος των άρρηκτων σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους, ο υπέρμαχος της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πολιτικός που μας διακήρυξε κατά το παρελθόν, ότι “δεν είναι δυνατόν να ζούμε σε καθεστώς θρησκευόμενου κράτους και πολιτευόμενης εκκλησίας”, εκκλησιάζεται! Παίρνει και αντίδωρο από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου!

Έτσι, κι αυτές της Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θεάθηκε να προσέρχεται στον Άγιο Αθανάσιο, να κρατάει την λαμπάδα, να φυλάει τις Εικόνες και να δείχνει ότι είναι ένας καλός Χριστιανός!

Αλλά κατά βάθος, “άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”! Όταν μάλιστα συνοδεύονται από αισχρές – αισχρότατες πολιτικές πράξεις κατά της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Πατρίδος!!

“Χριστιανική Σύναξη”…

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου του ναού της Υπαπαντής στην Καλαμάτα χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου!

Παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Όπως κάθε χρόνο ο Επιτάφιος του μητροπολιτικού ναού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας συναντήθηκε με αυτόν του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα (eleftheria online.gr)!

Όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί μαζί!

Ήμαρτον Κύριε!!

Ο πολυπράγμων κ. Πατούλης…

Λέει η Παράδοση, πως είναι ευλογία να κρατάς τον Επιτάφιο κατά την Περιφορά του την Μεγάλη Παρασκευή! Ωστόσο, σε αυτήν την Παράδοση υπεισήρθε και η πολιτική χρόνια τώρα! Ιδιαίτερα αν έχουμε προεκλογική περίοδο και είναι μια ευκαιρία για τους πολιτικούς μας να “εισπράξουν” ψήφους της θρησκευτικής ευαισθησίας του λαού μας, από αυτήν την πράξη!

Δεν θα μπορούσε λοιπόν, να λείπει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από μια τέτοια ευκαιρία, άγρας ψήφων! Αφού θεάθηκε να κρατάει τον Επιτάφιο κατά την Περιφορά του στο κοιμητήριο Αμαρουσίου! Και ομιλώ για πολιτική κίνηση άγρας ψήφων, γιατί το κράτημα του Επιταφίου επιβάλλεται από βαθειά θρησκευτικά αισθήματα του βιώματος του Θείου δράματος!

Πώς μπορούσαν όμως να κυριεύουν την ψυχή τέτοια βαθειά αισθήματα θλίψης, όταν την ίδια ώρα ασχολείται με το κινητό του, διαβάζοντας μηνύματα ή στέλνοντας μηνύματα;

Ατυχής ή όχι η ενέργεια αυτή, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση με αρνητικό αποτέλεσμα!!

Δεν ξεριζώνεται ο Χριστός…

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο Χαλανδρίου, αφήνοντας τις μηχανές τους στον περίγυρο του Ναού, προσήλθαν και προσκύνησαν ευλαβικά τον Επιτάφιο άνδρες της “Δίας”, ευχόμενοι σε όλους καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά!

Απόδειξη, ότι ο Χριστός είναι μέσα στις καρδιές των Ελλήνων και δη των ένστολων!

Δεν ξεριζώνεται ο Χριστός από τις καρδιές του λαού μας, ότι και να κάνουν οι Μπολσεβίκοι Συριζαίοι!

Εδώ άντεξε επί δεκαετίες στη Σοβιετική Ένωση, 4 με 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ θα τον τρομάξουν;;

loading...

3 thoughts on “Χριστιανός Ορθόδοξος ο κ. Φίλης;

  1. Οχι! Απλώς σαρσέμης ορθόδοξος…!

  2. ΟΧΙ ΟΡΘΟ-ΔΟΞΟΣ ΑΛΛΑ ΛΑΘΟ-ΔΟΞΟΣ

  3. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΙΛΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΛΟΓΟ ΕΚΛΟΓΩΝ !!! ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΤΑΝ
    ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ !!!

Comments are closed.