Αποστολάκης στο στράτευμα: Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε συμφωνούμε είτε όχι


Ξεκάθαρο μήνυμα στο στράτευμα για σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανεξαρτήτως από την προσωπική άποψη του καθενός, απέστειλε την Μεγάλη Τετάρτη από την Πρίστινα, όπου επισκέφθηκε την Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.


Ο κ. Αποστολάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος».

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά, που κατάφερα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, τις Άγιες ημέρες. Βέβαια, γνωρίζω ότι όλοι θα θέλατε να είστε σήμερα στα σπίτια σας, με τους δικούς σας, το Πάσχα στην Ελλάδα θα ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά, δυστυχώς, οι υποχρεώσεις και οι αποστολές μας είναι τέτοιες, που κάποιος πρέπει να είναι στην αποστολή και να κάνει το έργο που κάνετε εδώ.

Η εικόνα που έχω είναι ότι κάνετε εξαιρετικά τη δουλειά σας. Η παρουσία σας εδώ είναι μία παρουσία αντιπροσωπευτική για την Ελλάδα και δείχνει, κατ’ αρχήν, την ποιότητα και το ήθος του Ελληνικού Στρατού, την αγάπη με την οποία αναλαμβάνετε τις αποστολές σας και μεταφέρετε και το πνεύμα της Ελλάδας εδώ, ότι είμαστε μία χώρα η οποία μάχεται για τη ειρήνη, μάχεται για την ασφάλεια και προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο σε αυτή την κατεύθυνση.


Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σε αυτή την περιοχή, κάνουν ακόμα πιο σοβαρή την ανάγκη της παρουσίας της Δύναμης του Κοσσόβου. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, υποστηρίζουμε ότι η Δύναμη αυτή πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να εκτελεί την αποστολή της, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που έχει αυτή η περιοχή.

Η Ελλάδα πλέον δεν είναι ένα κράτος που λειτουργεί παθητικά, περιμένοντας στην Αθήνα να δημιουργηθούν οι εξελίξεις και οι προοπτικές μόνες τους. Έχει πάρει τα ηνία στα χέρια της, έχει μία διεθνή παρουσία και έχει μία πολύ σοβαρή παρέμβαση και συνέργεια στα δρώμενα της διεθνούς πολιτικής, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δίνει άλλες προοπτικές, ακόμα και σε αυτή εδώ τη χώρα, γιατί μπαίνει μία καινούργια προοπτική και δίνονται ελπίδες ότι προβλήματα τα οποία διαιωνίζονται για πάρα πολλά χρόνια, υπάρχουν τρόποι για να επιλυθούν και δεν είναι πάντα ο τρόπος οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε, κινούμαστε στην κατεύθυνση να αναλάβουμε οτιδήποτε χρειάζεται από πλευράς στρατιωτικής υποστήριξης, στη νέα χώρα, όπως την ονομάζουμε, Βόρεια Μακεδονία. Εκτοπίσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος από δραστηριότητες γειτόνων, οι οποίοι είχαν αναλάβει αυτό το έργο. Κινούμαστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, το μεγάλο βάρος αυτής της υποστήριξης πέφτει στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς, γιατί είναι ένα χερσαίο κράτος.

Εμείς, πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξαρτήτως από το ποια είναι η άποψή μας για κάποια θέματα, είμαστε στρατιώτες και είμαστε συντεταγμένο τμήμα της Κυβέρνησης, της όποιας Κυβέρνησης. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος. Έτσι, λοιπόν, κινούμαστε και δεν το κάνουμε ούτε με το στανιό, ούτε γιατί μας αναγκάζει κανείς, το κάνουμε γιατί, όπως είπαμε, είμαστε στρατιώτες και έτσι έχουμε μάθει.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά επειδή διάφορα λέγονται, διάφορα ακούγονται, πέφτει πολύ δηλητήριο σε όλη αυτή την υπόθεση, δηλαδή έχουμε χωριστεί σε πολύ πατριώτες και σε λιγότερο πατριώτες, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπάνε την Ελλάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό αυτού του τόπου. Άλλοι το εκφράζουν έντονα και άλλοι λιγότερο έντονα. Η ουσία είναι ότι όλοι είμαστε εδώ για να προασπίσουμε και να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας, όποια είναι αυτά. Επομένως, εδώ, προσωπικές απόψεις και θεωρίες παράξενες δεν χωράνε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η στρατιωτική διπλωματία, τα τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή, ανοίγει δρόμο. Επειδή, οι στρατιωτικές κοινότητες επικοινωνούν πιο εύκολα, έχουν μία πιο σαφή, πιο καθαρή γλώσσα, είναι πολύ τεχνικό το αντικείμενο και μπορεί να προσδιοριστεί, καλλιεργούμε ευκολότερα το έδαφος για τους διπλωμάτες και την υπόλοιπη εξέλιξη των σχέσεων. Επομένως, ο ρόλος σας δεν είναι μόνο στρατιωτικός, ιδιαίτερα εδώ, ο καθένας από εσάς είναι και ένας πρέσβης της Ελλάδας.

Για αυτό θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια, γιατί εκτελείτε αυτή την αποστολή κατά τον καλύτερο τρόπο. Από πού προκύπτει; Από το γεγονός ότι μόνο θετικά σχόλια εισπράττουμε από τον κόσμο που είναι εδώ και για τη συμπεριφορά σας και για τον τρόπο που συνεργάζεστε με τους άλλους και για τις μαρτυρίες που έχουμε από τις τοπικές κοινωνίες. Αυτά, λοιπόν, είναι εξαιρετικά στοιχεία, που δείχνουν ότι υπάρχει ποιότητα και επαγγελματισμός.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία, καλές Άγιες ημέρες, Καλή Ανάσταση και του χρόνου τέτοιες ημέρες να είστε στα σπίτια σας. Να ευχηθώ στις οικογένειές σας Καλές Γιορτές, Καλή Ανάσταση και σε εσάς καλή συνέχεια στην αποστολή σας και να συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να υπηρετείτε την πατρίδα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

5 σχόλια :

 1. δυστυχως κυριε υπουργε σχεδον δεν ξερετε τι λετε. 6978174827

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. στην εποχή των κλοουν... χειροκροτητων...κλπ, +καπως ετσι θα ξεκινουν τα παραμυθια στην απελευθερωμένη Ελλαδα του μελλοντος... !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βαγγέλη υποχρεωμένος να στηρίξει την κατάπτυστη ανθελληνική και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών είσαι ΜΟΝΑΧΑ εσύ προκειμένου να ξεπληρώσεις τον Αλέξη αλλά και όλους τους προηγούμενους στους οποίους έκανες και συνεχίζεις να κάνεις την ορντινάντσα για τις διάφορες καρέκλες που σου έδωσαν μέχρι και την σημερινή καρέκλα.
  Οι υπόλοιποι στις Ένοπλες Δυνάμεις ορκίστηκαν ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ την οποία εσύ, και οι όμοιοί σου ξεπουλήσατε για μια καρέκλα, για μια καλή μετάθεση, για μια προαγωγή που δεν αξίζατε κλπ κλπ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ !!!
  Καλύτερα να περιοριστείς τους λίγους μήνες που σου απομένουν στην καρέκλα που σε έβαλε ο Αλέξης σε καμιά βουτιά η κανένα άλμα... ούτως ή άλλως είσαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ να διευθύνεις και να κουμαντάρεις τις Ε.Δ. Πολύ απλά γιατί οι Ε.Δ δεν κουμαντάρονται από ΠΡΟΔΟΤΕΣ και επίορκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΥΠΕΘΑ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πουλημένε καραγκιόζη επειδή εσύ πουλήθηκες για μια καρέκλα δεν πάει να πει και ότι και εμείς θα πουληθουμε Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΉΤΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή