«ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ» τα σύνορα της Ελλάδας; Η μοναδική χώρα στον κόσμο που το κάνει, ενώ μπορεί να το αποφύγει – (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια η διαφορά των Ελλήνων σε Γερμανία, Αμερική κτλ. με αυτό που ζούμε τώρα;
Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει, η Βουλγαρία είναι έτοιμη να στείλει 3.000 στρατιώτες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε περίπτωση «μεταναστευτικού κύματος» από την Ελλάδα, με αφορμή
την υπόθεση των Διαβατών όπου συγκεντρώθηκαν «πρόσφυγες και μετανάστες», όπως τους αποκαλούν, με στόχο να περάσουν  τα ελληνικά σύνορα για να φτάσουν στην Δυτική Ευρώπη.

Οι Βούλγαροι προστατεύουν τα σύνορά τους. Η Ελλάδα τι κάνει;

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Μπορεί η Ελλάδα να αρνηθεί την είσοδο στις διαρκείς ροές αλλοδαπών;

Φυσικά και μπορεί, μάλιστα βάσει της Συνθήκης της Γενεύης.

Η Σύμβαση της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων υπογράφηκε στην ομώνυμη πόλη της Ελβετίας στις 28 Ιουλίου του 1951 και κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν.Δ. 3989/1959.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το lawspot.gr, ορίζει ακριβώς το ποιος είναι ο πρόσφυγας και το είδος της νομικής προστασίας ή άλλης παροχής, καθώς και των κοινωνικών δικαιωμάτων που αυτός ή αυτή οφείλει να λάβει από τα κράτη που υπέγραψαν το έγγραφο.

Ποιος θεωρείται πρόσφυγας;

Το άρθρο 1 της Σύμβασης καθορίζει ακριβώς το ποιος είναι ο πρόσφυγας, συνεχίζει το lawpost.gr:

«Είναι ένα άτομο που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή του τόπου κατοικίας του, έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και εξαιτίας αυτού του φόβου δίωξης αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να απολαμβάνει την προστασία αυτής της χώρας ή την επιστροφή σ’ αυτήν. Οι πρόσφυγες υποχρεούνται να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας ασύλου.

Είναι οι υπογράφουσες την Σύμβαση χώρες υποχρεωμένες να δίνουν μόνιμο άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες;

Η Σύμβαση δεν παρέχει αυτόματη ή μόνιμη προστασία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνιμα στη χώρα ασύλου, ενώ άλλες όπου ένα άτομο μπορεί να παύσει να είναι πρόσφυγας όταν οι λόγοι της προσφυγικής του ιδιότητας παύσουν να υπάρχουν. Η ιδανική λύση για τα εκτοπισμένα άτομα είναι ο εθελοντικός επαναπατρισμός, εφόσον οι συνθήκες στην χώρα καταγωγής το επιτρέπουν».

lawpost.gr
Άρα λοιπόν η Ελλάδα μπορεί να μην δεχθεί κάποιον ως «πρόσφυγα», εφόσον «οι λόγοι της προσφυγικής του ιδιότητας παύσουν να υπάρχουν», όπως συμβαίνει πχ στην Συρία, όπου ο πόλεμος ουσιαστικά έχει τελειώσει και ουδείς μπορεί να παρουσιάζεται ως πρόσφυγας από εκεί. Μην ξεχνάμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών έρχονταν στην Ελλάδα με αφορμή την Συρία.

Όσοι δε, δηλώνουν πρόσφυγες οφείλουν να παρουσιάζονται στα νόμιμα σημεία εισόδου της χώρας ή σε Πρεσβείες του Εξωτερικού και όχι να περνούν μαζικά τα σύνορα, τα οποία η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτα σε αντίθεση με την Βουλγαρία, με το Κράτος να κινεί εδώ διαδικασίες αίτησης ασύλου, στριμώχνοντας τους «πρόσφυγες και μετανάστες» σε… δομές φιλοξενίας ή σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με νοίκι πληρωμένο από τον Ο.Η.Ε.

Όσοι λοιπόν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την «προσφυγική τους ιδιότητα» θεωρούνται «οικονομικοί μετανάστες».

 Πώς διαχωρίζει η Ύπατη Αρμοστεία τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες;

«Ένας οικονομικός μετανάστης εγκαταλείπει τη χώρα του με την θέλησή του προς ανεύρεση μιας καλύτερης ζωής, συνεχίζοντας να απολαμβάνει την προστασία της χώρας του / της. Ένας πρόσφυγας δεν έχει επιλογές όταν εγκαταλείπει τη χώρα του εξαιτίας του φόβου δίωξης».

lawpost.gr
Είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να δέχεται οικονομικούς μετανάστες; Τι συνέβη με τους Έλληνες, για παράδειγμα, που πήγαν να δουλέψουν στην Αμερική;

Όσοι Έλληνες δεν ήταν κάπου χρήσιμοι επαγγελματικά ή δεν περνούσαν συγκεκριμένες εξετάσεις τους έστελναν πίσω με τα ίδια πλοία.

Σκληρή πραγματικότητα αλλά πραγματικότητα.

Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε έστω να δέχεται μόνο όσους μπορεί να συντηρήσει, για να μην μας πουν απάνθρωπους, ή, στην καλύτερη περίπτωση, όσους επαγγελματικά χρειάζεται;

Τι συνέβη στην Γερμανία;

Οι Έλληνες που πήγαν εκεί βοήθησαν στην ταχεία ανοικοδόμηση της Δυτικής Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν αναγκαίοι!

Εν κατακλείδι λοιπόν, η κυβέρνησης της Αριστεράς μπορεί να «φράξει» τα σύνορά της και δεν το κάνει. Μπορεί να υιοθετήσει μία ορθότερη πολιτική στο θέμα υποδοχής αυτοαποκαλούμενων προσφύγων και δεν το κάνει.

Αντίθετα, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται εδώ, ενσωματώνονται βάσει προγραμμάτων, τους δίνεται δικαίωμα ψήφου για να ψηφίσουν αυτόν που τους εντάσσει στην ελληνική κοινωνία, ενώ σε όποιον αντιδρά τον παραπέμπουν στους οικονομικούς μετανάστες από την Ελλάδα που πήγαν σε ΗΠΑ και Αμερική, των οποίων η περίπτωση, όπως είδαμε, διαφέρει.

Πολλοί ίσως πουν πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει «καταργήσει», ουσιαστικά, τα σύνορά της, σε ό,τι αφορά την έλευση «προσφύγων και μεταναστών».

Ειδικά αν θυμηθούν, για παράδειγμα, την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει σύνορα η θάλασσα».

Δείτε στα παρακάτω βίντεο, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα LABOR-INT, που στοχεύει στην προώθηση της απασχόλησης ως βασικού μέρους της διαδικασίας ενσωμάτωσης των παράτυπων μεταναστών στην κοινωνία:

https://www.el.gr/

loading...