Φλαμπουράρης: Έχω την πεποίθηση ότι η μη μείωση του αφορολόγητου θα κερδηθεί

«Έχουμε δηλώσει -και το ακολουθούμε πιστά- ότι όσο τα δημοσιονομικά περιθώρια μας το επιτρέπουν, θα προχωρούμε σε μέτρα που θα ανακουφίζουν αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο
από τα μνημόνια. Έρχονται τώρα οι 120 δόσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Όσον αφορά στη μη μείωση του αφορολόγητου, όπως και στη περίπτωση της μη μείωσης των συντάξεων, έχω τη πεποίθηση ότι θα κερδηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι το δίλημμα που τίθεται για τους πολίτες είναι μεταξύ της επιλογής «για ένα δημιουργικό και δίκαιο αύριο ή της επαναφοράς μιας πιο σκληρής ακρονεοφιλελεύθερης καταστροφικής πολιτικής».

«Αν θέλουν να αφήσουν τους κόπους τους και τον αγώνα μας σε αυτούς που δεν θα τους σεβαστούν, ας το κάνουν. Να ξέρουν όμως ότι με τη ΝΔ οι πολλοί θα είναι οι χαμένοι», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Φλαμπουράρης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «δείχνει απέχθεια στις προνομιακές πολιτικές, πρεσβεύει την ιδιωτικοποίηση των πάντων, επιδεικνύει αυταρχισμό στους πολίτες και μια ορατή συμπάθεια στην ακροδεξιά ρητορική. Και, αυτό που την καθιστά επικίνδυνη είναι η τύφλωση λόγω της απώλειας του κράτους λάφυρου», επισημαίνει.

Εξάλλου, «από τα αποτελέσματα (σ.σ. των ευρωεκλογών) κρίνεται η πορεία της ΕΕ προς το ξέφωτο ή το βαθύ σκοτάδι. Από τις εθνικές εκλογές του φθινόπωρου όμως, κρίνεται η τύχη του λαού μας, αν θα προχωρήσει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω», συμπληρώνει.

Περί ηθικού πλεονεκτήματος, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι κάθε αριστερός δεν σημαίνει ότι είναι ηθικός ούτε ότι κάθε δεξιός ανήθικος:

«Τα ανθρώπινα είναι άλλο κεφάλαιο. Αλλά στη συλλογική πεποίθηση ένας ανήθικος αριστερός είναι “έκπτωτος” των ιδανικών του, ενώ ένας ανήθικος δεξιός δεν προκαλεί την ίδια εντύπωση, σχεδόν θεωρείται “κανονικός”».

Για τα όσα καταμαρτυρεί στην κυβέρνηση ο κ. Μαρινάκης, σημειώνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου «έχει ήδη απαντήσει με δημόσια ανακοίνωση στις δήθεν σοβαρές καταγγελίες του». «Είναι μια ιστορία ανυπόστατη, ψευδής και φανταστική που δυστυχώς επιδιώκεται από τη ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ να παρουσιαστεί ως σκάνδαλο με φαιδρές, δηλητηριώδεις και άνευ αντικειμένου αναφορές», λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, τέλος, για την επένδυση του Ελληνικού, ο υπουργός που χειρίστηκε την υπόθεση, αφού θυμίζει τις εκκρεμότητες που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως «βρισκόμαστε στο τέλος» και γνωστοποιεί ότι «η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις τρεις πολεοδομικές ενότητες καθώς και ο διεθνής διαγωνισμός για την άδεια καζίνο μέχρι το τέλος Ιουνίου ολοκληρώνονται».

loading...