Τσιπρας: Ο Μαρινάκης αξιόπιστος όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος

Ευθεία επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, απο την Καλαμάτα. Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης και για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα: «Ακουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος» είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαβάστε όσα είπε οπως τα κατέγραψε το iefimerida.gr «Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος ; Γιατί τέτοιο άγχος ; Γιατί τόση απελπισία ; Να σας απαντήσω γιατί : Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει κάτω από το τραπέζι. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της. Με μας όλα αυτά τέλος».

Για να προσθέσει ο Αλ. Τσίπρας: «Γι’ αυτό τους βλέπετε τους εκπροσώπους του παλιού καθεστώτος, να ωρύονται σε καθημερινή βάση. Να βρίζουν και να απειλούν θεούς και δαίμονες. Και γιατί τους πιάνει απελπισία όσο σκέφτονται ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν ούτε οι κατασκευαστές δημοσκοπήσεων, ούτε οι κατασκευαστές ειδήσεων. Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί”.

Για Novartis
Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τις αντιδράσεις ορισμένων εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis και παρατήρησε: “Δεν μπορούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δεν μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε. είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα”.

“Απέναντι στον κυνισμό του πολιτικού λόγου υπάρχει η συλλογική μνήμη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται. Δεν παραγράφεται η χρεοκοπία του τόπου. Δεν παραγράφεται η κατάρρευση των ταμείων. Δεν παραγράφεται η διάλυση των νοσοκομείων και των σχολείων. Δεν παραγράφεται η πολιτική ευθύνη όλων αυτών που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας”..

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός “αγχώνονται πολύ”, επειδή βλέπουν τις προβλέψεις τους να διαψεύδονται.

“Είδα χθες ένα πρωτοσέλιδο μεγάλης εφημερίδας να μας νοιάζεται πολύ, μη τυχόν και χάσουμε τις εκλογές και να ζητάει επιμόνως να στήσουμε τώρα την εθνική κάλπη”, τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Γιατί τέτοιος πόνος ; Γιατί τέτοιο άγχος μη τυχόν και χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, από αυτούς που είναι εχθροί μας ;”

Επίθεση σε Μητσοτάκη
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του Αυγούστου του 2018, για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων”.

Όπως είπε, “ο κ. Μητσοτάκης και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζαν την καταστροφή. Μία ήταν ο δημοσιονομικός κόφτης. Μία ήταν το τέταρτο μνημόνιο. Μία ήταν οι περικοπές στις συντάξεις. Και άλλα πολλά. Τα θυμόμαστε και τα θυμάστε πολύ καλά. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν άλλη δουλειά, παρά να προπαγανδίζουν την καταστροφή και την αποτυχία της κυβέρνησης”.

«Ο Μητσοτάκης ένθερμος υποστηρικτής της ακροδεξιάς»
Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όσους εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας: “Δεν μας αγγίζουν. Μας τιμούν”.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι “ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και, φυσικά, με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο, τον κ. Βέμπερ”.

Χαρακτήρισε τον κ. Βέμπερ “έναν γνήσιο ανθέλληνα πολιτικό, υποστηρικτή του GREXIT, που ήθελε να τιμωρήσει τους Ελληνες γιατί σήκωσαν κεφάλι και είναι σήμερα ο πιο στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη και θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν”.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν είναι μονόδρομος η Ευρώπη του Βέμπερ και των ακροδεξιών, καθώς υπάρχει η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συνευθύνης, η Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ισότητας, η Ευρώπη που αναλαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και των ατομικών ελευθεριών. Η προοδευτική Ευρώπη που γεννιέται μέσα από τη συμπόρευση όλων εκείνων που δεν αποδέχονται την επιστροφή στις μαύρες μέρες των εθνικών ανταγωνισμών και του διχασμού.

Το δίλημμα των εκλογών
“Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, το δίλημμα είναι σαφές”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο καθαρό το δίλημμα, τόνισε και εξήγησε: “Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν:

Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους
Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς
Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα
Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας
Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα
Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών.
«Δεν ξεμπερδεύουν με την Αριστερά, ακόμη δεν έχουν δει τίποτε»
Ο κ. Τσίπρας απάντησε και σε όσους λένε ότι ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουν με την Αριστερά, λέγοντας: “Τι να ξεμπερδέψουν; Ακόμα δεν έχουν δει τίποτε!”.

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν και σημείωσε: “Είναι ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία. Και όταν προσπαθεί να παραστήσει κάποιον άλλο, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό”.

Ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λέγοντας πως τα αποτελέσματα είναι σήμερα ορατά, κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει και πιο συγκεκριμένα:

Αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση.

Διαθέσαμε πάνω από 3 δισ. σε πολιτικές κοινωνικής προστασίας. Από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση, την πολιτική για το παιδί.
Ενισχύσαμε το διαλυμένο από τα μνημόνια κοινωνικό κράτος.
Στελεχώσαμε με 18.000 προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία, προχωρήσαμε στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δώσαμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών στις δομές δημόσιας περίθαλψης.
Προχωρήσαμε στην παροχή επιδόματος ενοικίου για 600 χιλιάδες συμπολίτες μας,
Μονιμοποιήσαμε και αναβαθμίσαμε το θεσμό βοήθεια στο σπίτι για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας
Στηρίξαμε τη δημόσια εκπαίδευση
Στελεχώσαμε με το απαραίτητο προσωπικό τα δημόσια σχολεία
Τερματίσαμε το ντροπιαστικό καθεστώς της φωτοτυπίας αντί για βιβλία και των ελλείψεων δασκάλων και καθηγητών στα σχολειά μας,
Αναβαθμίσαμε την ειδική αγωγή με μόνιμο προσωπικό γιατί κανένα παιδί δεν είναι κατώτερου θεού
Προχωρήσαμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση για τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος
Περάσαμε από την καχεξία και τα ελλείμματα των ταμείων, στον πλεονασματικό ΕΦΚΑ, ακυρώσαμε περικοπές στις συντάξεις και από την αρχή του έτους πάνω από 600.000 συνταξιούχοι έχουν αύξηση στις συντάξεις τους
Βάλαμε τέλος στο αίσχος της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας
Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
Καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%
Καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους.
Μειώσαμε την ανεργία κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες με πάνω από 350.000 νέες θέσεις εργασίας
Ανατάξαμε την οικονομία
Κλείσαμε οριστικά τον κύκλο των ελλειμμάτων, φέραμε οριστική βιώσιμη λύση για το χρέος, επιστρέψαμε την οικονομία στην ανάπτυξη
Πετύχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις

loading...