Η ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

Γράφει η Νίνα Δ.Παυλίδου

Η Ευρώπη καταρρέει. Είτε η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων οφείλεται σε εμπρησμό είτε σε αμέλεια, η θλιβερή αυτή εικόνα είναι μια προβολή από το μέλλον. Η Γαλλία και μαζί της
ολόκληρη η Ευρώπη έχουν πάρει τον επικίνδυνο κατήφορο της ηθικής και πολιτισμικής παρακμής. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι τυχαίο που η πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων συνέβη κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών, αλλά δεν πιστεύω γενικά στις συμπτώσεις. Μήπως για κάποιον λόγο πρέπει να αρχίσουν να «φεύγουν» ένα-ένα τα εμβληματικά χριστιανικά σύμβολα από την Ευρώπη; Δεν είναι λογικό ένα τέτοιο μνημείο που άντεξε πολέμους και μύρια άλλα δεινά επί 800 χρόνια να καταστρέφεται με τόση ευκολία σε καιρό ειρήνης, απλώς και μόνο επειδή ένα συνεργείο συντήρησης έστησε μερικές σκαλωσιές στο εσωτερικό του. Ας μην πας περνούν μερικοί για ηλίθιους.
Το ακόμα πιο εκπληκτικό όμως είναι η απάθεια και η αναισθησία με την οποία αντιμετώπισε το συμβάν ο Γάλλος πρόεδρος. Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων ισοδυναμεί με εθνική συμφορά πρώτου μεγέθους για τη Γαλλία διότι χάνει το πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό διαμάντι της, το παλαιότερο, ωραιότερο και πολυτιμότερο εθνικό μνημείο της. Αν ο Μακρόν είχε έστω και ίχνος φιλότιμου και ευθιξίας θα έπρεπε να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του με διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό. Αλλά βέβαια πού να το βρει το φιλότιμο ο αχυράνθρωπος των Ρότσιλντ. Αυτός έχει τον νου του μόνο να δέρνει τους διαδηλωτές στους δρόμους επειδή τολμούν να διαφωνούν με τις αποφάσεις του πεφωτισμένου «εκλεγμένου μονάρχη» τους. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο ακόμη και να υποψιάζονται μήπως η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων είναι ανίερη προβοκάτσια προκειμένου να επιβληθούν έκτακτα μέτρα στη Γαλλία, να περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες και να σβήσει έτσι το επίμονο και μαχητικό κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». 
Στο σχετικό μήνυμά του στο twitter ο Μακρόν εξέφρασε τη δήθεν θλίψη του προς τους καθολικούς Γάλλους. Αυτό φανερώνει τι αντιλαμβάνεται αυτός ο άνθρωπος – ότι κυβερνά μια χώρα στην οποία απλώς τυγχάνει να περιλαμβάνεται και μία μερίδα καθολικών χριστιανών. Κάνουν λάθος όμως ο Μακρόν και οι ομοϊδεάτες του. Σήμερα δεν πονάνε μόνο οι καθολικοί της Γαλλίας. Πονάει και πληγώνεται η απανταχού Χριστιανοσύνη όλων των δογμάτων. Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει επιτέλους να ανοίξουν τα μάτια τους, να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα, και να πάψουν να πιστεύουν τα παπαγαλάκια του πολυπολιτισμού που προσπαθούν να τους πείσουν ότι εχθρός τους είναι ο… λαϊκισμός. Ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δεν είναι ο λαϊκισμός όπως μας πιπιλάνε το μυαλό κάποιοι επιτήδειοι, αλλά εκείνες οι παρασκηνιακές και άκρως φασιστικές δυνάμεις που προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες και να επιβάλουν με το ζόρι το μοντέλο του πολυπολιτισμού και των ανοιχτών συνόρων χωρίς τη συγκατάθεση των ευρωπαϊκών λαών. Στην Ευρώπη έχουμε μία κουλτούρα και έναν πολιτισμό να υπερασπιστούμε, και χωρίς αυτά απλούστατα δεν έχουμε πλέον ταυτότητα, είμαστε πολτός, εύκολα υποχείρια στα χέρια των επιτήδειων εξουσιαστών. Συμβάντα σαν αυτό της καταστροφής της Παναγίας των Παρισίων θα πρέπει να μας αφυπνίσουν και να μας κάνουν να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας και τι εξυφαίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των ελίτ όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και σχεδιάζεται το μέλλον μας ερήμην μας.

 Η Πρόεδρος #ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ #Νίνα Δ.Παυλίδου

loading...