Υποθετικό σενάριο πολέμου των ΗΠΑ σε Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας –ΤουρκίαςΤης Ανδρούλας Γκιούρωφ
Την ώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και πυκνώνουν οι εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις με αφορμή την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Αγκυρα, γίνεται λόγος για υποθετικά σενάρια πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σενάρια εφιαλτικά που αν και υποθετικά δεν αποκλείεται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να στήσουν ξανά πολεμικά παιγνίδια σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας για να λύσουν τις διαφορές τους με την Τουρκία.Το γεγονός ότι η παρούσα Ελληνική κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε μια θλιβερή ορτινάντζα των Αμερικανών κάνοντας τους όλα τα θελήματα, αυξάνουν τις ανησυχίες κατα πόσο θα βρεθούν «πρόθυμοι» να ανοίξουν την πόρτα της κόλασης με όλες τις συνεπακόλουθες τραγικές συνέπειες.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η άκρα του τάφου σιωπή που τηρούν τα κόμματα και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή την διαρροή τέτοιων υποτιθέμενων μεν αλλά όχι και αποκλειόμενων πολεμικών σεναρίων.

Γιατί με έναν απρόβλεπτον και κυκλοθυμικό Τραμπ ουδείς μπορεί να αποκλείσει τίποτε.

Ουτε και μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε πολιτικούς που έχουν καβαλλήσει το καλάμι σε Αθήνα και Λευκωσία ότι έχουμε μετατραπεί σε γεωπολιτική δυναμη.

Το υποθετικό σενάριο πολέμου

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τουρκία, δέρρευσε -ίσως όχι τυχαία- ένα υποθετικό σενάριο επεισοδίου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yesi Safak έχει στήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιεύει και σχετικούς χάρτες.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, σε βιβλίο με τίτλο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις», που δημοσιεύθηκε από το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσιάζεται το σενάριο στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αιγαίο με το 6ο Ναυτικό των ΗΠΑ να πλήττει το τουρκικό ναυτικό.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου είναι ο πρώην διοικητής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πρώην ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (ΝΑΤΟ SACEUR), απόστρατος ναύαρχος Ιωάννης Σταυρίδης, ο οποίος βοηθά ακόμα στην ανάπτυξη τακτικών και στρατηγικών για το ναυτικό των ΗΠΑ.

Το άρθρο της Yeni Shafak «Ο 6ος στόλος θα χτυπήσει την Τουρκία», σημειώνει ότι ο αριθμός των στρατιωτικών σεναρίων με στόχο την Τουρκία αυξάνεται διαρκώς στους στρατιωτικούς κύκλους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Υπάρχει, μάλιστα, ένα τμήμα στο βιβλίο που ονομάζεται «Πόλεμος στο Αιγαίο». Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο βιβλίο, η Ελλάδα αποφασίζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στα νότια της Κύπρου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, η Τουρκία απευθύνει μια αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα. Η ελληνική πλευρά δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και στέλνει τα πλοία της στην Κύπρο. Σε απάντηση ο τουρκικός στρατός πλήττει τα ελληνικά πλοία. Τούρκοι αρχηγοί ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.

Το κεφάλαιο «Πόλεμος στο Αιγαίο» βασίζεται στον σύγχρονο γεωγραφικό χάρτη της Τουρκίας. Το βιβλίο προβλέπει τις πιθανές ενέργειες της τουρκικής και ελληνικής ηγεσίας.

Επίσης, όπως αναφέρεται, στο βιβλίο του Αμερικανικού Ινστιτούτου περιγράφονται τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρόληψη πιθανών εχθροπραξιών μεταξύ Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία και η Ελλάδα περιγράφονται στο βιβλίο ως «δύο ορκισμένοι εχθροί».

Και στο βάθος η Κύπρος

Το σενάριο, στο οποίο αναπτύσσεται ο 6ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή,«συγκρούεται με το τουρκικό ναυτικό, μιλά για την έναρξη της ανοικτής στρατιωτικής διένεξης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας για την Κύπρο και για τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών που υποστηρίζουν την ελληνική πλευρά σε αυτή την αντιπαράθεση»,αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Η εισαγωγή του βιβλίου περιέχει σημείωση ότι όλα τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτό είναι υποθετικά και προσωπική άποψη των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση του Πενταγώνου.Ωστόσο, το γεγονός ότι η έκδοση εκπονήθηκε από το ινστιτούτο που ασχολείται με την ανάπτυξη τακτικής και στρατηγικής για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, οι συγγραφείς του κάποτε διατηρούσαν διάφορες θέσεις στη διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς και το γεγονός ότι η εισαγωγή το βιβλίο γράφτηκε από τον επικεφαλής του ναυτικών επιχειρήσεων του Ναυτικού των ΗΠΑ Τζον Ρίτσαρντσον, προκαλεί αμφιβολίες για την «τυχαία» φύση των σεναρίων που περιγράφονται στο βιβλίο.

Ο ίδιος ο Ρίτσαρντσον στην εισαγωγή της έκδοσης γράφει ότι στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας και των απειλών, ο στόλος θα πρέπει να πολεμήσει σε μεγάλες αποστάσεις: «Η αντιπαράθεση για τον έλεγχο της θάλασσας ξεκινά ξανά και πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά.Από αυτή την άποψη, η νέα τακτική και η στρατηγική θα είναι καθοριστικής σημασίας», τονίζει.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι το βιβλίο παρέχει τα σημεία — κλειδιά για την κατανόηση της θέσης που θα πάρουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση πιθανού πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και επίσης δείχνει ότι τα αμερικανικά think tank εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και μιας χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Όσον αφορά, ειδικότερα, στο σενάριο που εξετάζεται, αναφέρονται τα εξής:

*Η Ελλάδα αποφασίζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στο νότιο τμήμα της Κύπρου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, η Τουρκία απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα. Η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και στέλνει τα πλοία της στην Κύπρο. Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός βυθίζει τα ελληνικά πλοία.

*Το αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «Harry Truman» που βρίσκεται σταθμευμένο στη νότια Κύπρο και τα αμερικανικά στρατιωτικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται σε επιφυλακή, έτοιμα να αναλάβουν δράση ενάντια στην Τουρκία.

*Ο αμερικανικός στρατός που βρίσκεται στις βάσεις της Χίου και της Αμοργού, ορίζουν ως στρατιωτικές επιχειρήσεις τις τουρκικές πόλεις Αϊβαλί, Σμύρνη, Τσεσμέ, Κουσάντασι και Αλικαρνασσό (Μπότρουμ). Πιθανές θεωρούνται οι συγκρούσεις ανάμεσα στα στρατιωτικά πλοία της Τουρκίας και στον 6ο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στην περιοχή των νησιών βόρεια της Κρήτης.»

70 χρόνια σε επιθετική διάταξη

Το ΝΑΤΟ το οποίο φέτος στις 4 Απριλίου έκλεισε τα 70χρονα του, δεν έπαψε να διατηρεί την επιθετικότητα του παρά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και του ανατολικού μπλοκ- το οποίο ειρήσθω εν παρόδω συλλόβροτο έχει ενταχθεί στη βορειοατλαντική συμμαχία -με ελάχιστες εξαιρέσεις.Οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να επεκτείνει τον έλεγχό του στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στη Μαύρη θάλασσα προσπαθώντας να δημιουργήσει κλοιό ασφυξίας κατά της Ρωσίας κρύβουν παγίδες και σχεδιασμους σε βάρος των λαών της περιοχής .Και το τραγικότερο και υποκρικότερο είναι ότι δημιουργοί και οι αρχιτέκτονες αυτών των κρίσεων θα εμφανιστούν ως οι απο μηχανής θεοί και σωτήρες των λαών που κινδυνεύουν τάχατες από τη ρωσική απειλή.

Πόσο διδαχθήκαμε από τις τραγωδίες μας

Η μικρή Κύπρος η οποία στο χάρτη μοιάζει με μια κουτσουλιά εντόμου και με ενα πληθυσμό λιγότερο από ένα εκατομμύριο δεν μπορεί να το παίζει ως «συμπρωταγωνιστής » ή συμπαίκτης στα γεωπολιτικά παίγνια.Καθότι όταν οι ελέφαντες τσακώνονται υποφέρουν τα μυρμίγκια.

Τα τελευταία χρόνια, Ελλάδα και Κύπρος προσφέρουν άπειρες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς και στους ΝΑΤΟϊκούς τους συμμάχους .Η αναβάθμιση και επέκταση των Αμερικανικών βάσεων στην Σούδα της Κρήτης διεδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο σε επιθέσεις εναντίον άλλων κρατών. Το αεροδρόμιο της Σούδας ήταν ένα από τα ορμητήρια κατά του Λιβυκού λαού και της καταστροφής της κρατικής οντότητας της χώρας.Από το ίδιο αεροδρόμιο είχαν απογειωθεί αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη για να παρακολουθούν τους Ρώσους στην Κριμαία

Από την άλλη οι Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι διαδραματίζουν το δικό τους επιθετικό ρόλο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, με ποιούς ή σε ποιές επιθέσεις εμπλέκονται εναντίον γειτονικών μας χωρών.

Κύπρος και Ελλάδα πλήρωσαν ακριβό τίμημα τη δεκατία του ‘70 όταν στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και του Αμερικανικού Πενταγώνου στήνονταν πολεμικά σενάρια σε βάρος της Κύπρου.Αφού φούσκωσαν τα μυαλά των δικτατορίσκων της χούντας των Αθηνών,άφησαν τα ανδρείκελα τους σε Ελλάδα-Τουρκία και Κύπρο να οργανώσουν το τουρκοφόρο πραξικόπημα του 1974. Δεν είναι τυχαία που ο τότε δικτάτορας Δ.Ιωαννίδης δεν ήθελε να μιλήσει για τον ρόλο των Αμερικανών στην τραγωδία της Κύπρου γιατί όπως είχε πει «αν μιλήσω όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο θα γίνουν κομμουνιστές…»

Εγιναν κρούσεις αλλά…

Το σενάριο που ήθελε την Ελλάδα να «κτυπά» την Τουρκία μπήκε σε πορεία διερεύνησης στις αρχές του 2018. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες «αμερικανοί αξιωματούχοι πλησίασαν υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, πριν από τις πρόωρες τουρκικές εθνικές εκλογές του 2018, σε μια περίοδο όπου υπήρχε μεγάλη όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα θερμό επεισόδιο απέναντι στην Τουρκία.»

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν πράξη την αμερικανική εντολή αλλά ουδείς αποκλείει τώρα με την περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις ΗΠΑ –Τουρκίας αν θα βρεθούν ηλίθιοι πρόθυμοι να εισακούσουν τις Αμερικανικές παραινέσεις.


Αμερική, Ελλάδα και Τουρκία: Τι ακριβώς συμβαίνει;

April 9, 2019

Σενάριο «πόλεμος στο Αιγαίο»: Θέλουν οι ΗΠΑ να στριμώξουν την Τουρκία μέσω Ελλάδας;

03.04.2019

Την άποψη ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επεκτείνει τον έλεγχό του στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, εκφράζει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος μιλώντας στο Sputnik.

«Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να πιέζουν την Ελλάδα, ή άλλες χώρες να ταχθούν ενάντια στην Τουρκία, επειδή ο Ερντογάν απομακρύνεται από την επιρροή και τον έλεγχο των δυτικών χωρών» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στο Sputnik.

«Οι ΗΠΑ ίσως θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ή και άλλες χώρες είτε στο Αιγαίο είτε στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να αυξηθεί ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων» πρόσθεσε.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, έκανε αναφορά σε βιβλίο με τίτλο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις», που εκδόθηκε από το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκεί παρουσιάζεται το σενάριο στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αιγαίο, ενώ ο 6ος στόλος των ΗΠΑ παρουσιάζεται να πλήττει το τουρκικό ναυτικό.

«Με κάθε αυστηρότητα, αποφασιστικότητα και επίγνωση της γεωπολιτικής πραγματικότητας θέλω να αναφέρω ότι ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, κύριος Τζέφρι Πάιατ είναι ένας πραγματικός «μάστορας» στο να κατασκευάζει θεωρίες που ουσιαστικά καθιστούν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως μια αναγκαιότητα στη ζωή των Ελλήνων και των Τούρκων. Πολύ περισσότερο των Ελλήνων», επισήμανε ο Κώστας Ήσυχος.

Το άρθρο της Yeni Safak «Ο 6ος στόλος θα χτυπήσει την Τουρκία» υποδεικνύει ότι ο αριθμός των στρατιωτικών σεναρίων με στόχο την Τουρκία αυξάνεται διαρκώς στους στρατιωτικούς κύκλους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία μέσω Ελλάδας. Πρόκειται και για έναν ψυχολογικό πόλεμο από πλευράς των ΗΠΑ και του ελληνικού λαού για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι στρατιωτικές δυνάμεις αξίζει να επεκταθούν και να πολλαπλασιαστούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Κώστας Ήσυχος.

«Όσο περισσότερη αστάθεια παράγεται στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή τόσο πιο αναγκαίο θεωρείται από τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους, να πιπιλίζουν καθημερινά στον ελληνικό λαό ότι ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος, άρα η προστασία της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι μια φυσιολογική αναγκαιότητα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ψέμα που ιστορικά έχει διαψευσθεί πολλαπλώς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο βιβλίο, η Ελλάδα αποφασίζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στα νότια της Κύπρου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, η Τουρκία απευθύνει μια αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα. Η ελληνική πλευρά, δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και στέλνει τα πλοία της στην Κύπρο. Σε απάντηση ο τουρκικός στρατός, πλήττει τα ελληνικά πλοία. Τούρκοι αρχηγοί ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.

Το κεφάλαιο «Πόλεμος στο Αιγαίο» βασίζεται στον σύγχρονο γεωγραφικό χάρτη της Τουρκίας. Το βιβλίο προβλέπει τις πιθανές ενέργειες της τουρκικής και ελληνικής ηγεσίας.

«Η αστάθεια υπάρχει, είναι γεωπολιτική. Η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας δυναμώνει και το διεθνές δίκαιο δεν τηρείται από την πλευρά της» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο βιβλίο του Αμερικανικού Ινστιτούτου περιγράφονται τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρόληψη πιθανών εχθροπραξιών μεταξύ Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία και η Ελλάδα περιγράφονται στο βιβλίο ως «δύο ορκισμένοι εχθροί».

«Το ΝΑΤΟ κατασκευάζει το σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου για να αναλάβει το ρόλο του σωτήρα της Ελλάδας, όπως ακριβώς στις παλιές αμερικανικές ταινίες, στα western, όταν έφτανε το αμερικανικό ιππικό για να σώσει την κατάσταση» υπογράμμισε ο Κώστας Ήσυχος.

Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν ότι το σενάριο που θέλει την Ελλάδα να «χτυπάει» την Τουρκία, ακούστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2018.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι πλησίασαν υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, πριν από τις πρόωρες τουρκικές εθνικές εκλογές του 2018, οπότε και υπήρχε μεγάλη όξυνση των σχέσεων των δύο χωρών, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα θερμό επεισόδιο απέναντι στην Τουρκία» επισημαίνει στο Sputnik, απόστρατος αξιωματικός του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που επιθυμεί να μην κατονομαστεί. «Βέβαια, ευτυχώς οι ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν πράξη την αμερικανική παραγγελία».

«Ως πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, τουλάχιστον από ότι γνωρίζω στα ανώτατα επιτελεία της Ελλάδας δεν παράγονται σενάρια επιθετικά προς την Τουρκία. Κάθε άλλο, υπάρχουν σενάρια αμυντικής προτροπής και απάντησης. Αυτός είναι και ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κώστας Ήσυχος.

«Θέλω να πιστέψω ότι οι ένοπλες δυνάμεις τη χώρας μας δεν θα πράξουν ποτέ ένα ολέθριο τέτοιο σφάλμα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την πολιτική ελίτ της χώρας βέβαια» πρόσθεσε.

Όπως υποστηρίζει, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Λιβύη από το αεροδρόμιο της Σούδας στην Κρήτη, ενώ κατασκοπεύει και την Κριμαία.

«Το βασικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να επεκτείνουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τα στρατεύματα στην Ελλάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε μια ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σούδας. Το αεροδρόμιο αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον πόλεμο κατά του Λιβυκού λαού και στην καταστροφή της Λιβύης ως κρατική οντότητα όταν η Σούδα ήταν ένα από τα ορμητήρια σε βάρος του λιβυκού λαού και της Λιβύης», επισημαίνει ο Κώστας Ήσυχος.

«Από την άλλη έχουμε πρόσφατες απογειώσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών που επιτηρούν εναέριο χώρο και έδαφος τρίτων χωρών. Είναι γεγονός ότι από τη Σούδα έχουν απογειωθεί αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τα οποία έχουν επιτελέσει το έργο τους στην Κριμαία, πράγμα απαράδεκτο. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε μια νέα διένεξη με τη Ρωσία και δεν πρέπει να συμμετέχει στις αμερικανικές προσπάθειες κατά της Ρωσίας. Θα έπρεπε να είναι μια γέφυρα συνεννόησης», προσθέτει.

Πηγή: https://sputniknews.gr/amyna/201904032856865-isyxos-ameriki-tourkia-ellada-polemos/


- Αυτοκαταστροφική η ψήφος σε ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ ή η αποχή στις ευρωεκλογές!

April 18, 2019

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος μιλάει στον Γιώργο Σαχίνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 του Ηρκαλείου

https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=MnAwmmid3Vw


- Θα γελάει όλη η Ευρώπη μαζί μας, αν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

April 24, 20190

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος μιλάει για τις ευρωεκλογές, την άνοδο της 'Ακρας Δεξιάς, την κρίση της ΕΕ. Συνέντευξη στον Γιώργο Γκόντζο και στην εκπομπή "Ό,τι πεις...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=aC6dS6BulKU


http://www.konstantakopoulos.gr/6771/υποθετικό-σενάριο-πολέμου-των-ηπα-σε-α

Δεν υπάρχουν σχόλια :