Αγριες συγκρούσεις στα Διαβατά: Αλλοδαποί επιτίθενται κατά κύματα εναντίον των ΜΑΤ – (βίντεο)

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί για ακόμη μια φορά τα Διαβατά με αλλοδαπούς να επιτίθενται κατά κύματα εναντίον των αντρών των ΜΑΤ, προκειμένου να καταφέρουν να “σπάσουν” τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην Ειδομένη.

Αλλοδαποί φορώντας μαντήλια και κουκούλες στο πρόσωπο, πήραν τα πράγματα τους στα χέρια και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους εμποδίσουν έχουν κλείσει όλες τις εξόδους και έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν ενώ οι πρόσφυγες άρχισαν να πετάνε πέτρες και να βάζουν φωτιές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένα λεωφορείο και ένα βαν είχαν μεταβεί στα Διαβατά προκειμένου να παραλάβουν 44 άτομα που δέχτηκαν να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό με σκοπό να γυρίσουν στις δομές τους ωστόσο οι υπόλοιποι φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το σημείο.

Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες που είχαν στήσει εκεί τον καταυλισμό, παραπλανημένοι από ψευδείς φήμες που έλεγαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, μάζεψαν τις σκηνές τους. Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς τον δρόμο φωνάζοντας το αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και οι αλλοδαποί πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ. Με τη σειρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε στο κεφάλι σύμφωνα με πληροφορίες ένας φωτογράφος.

Οι αλλοδαποί φωνάζουν «open» αναφερόμενοι στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Δείτε βίντεο

loading...

5 thoughts on “Αγριες συγκρούσεις στα Διαβατά: Αλλοδαποί επιτίθενται κατά κύματα εναντίον των ΜΑΤ – (βίντεο)

  1. Σάββατο, 6 Απριλίου 2019
    Ισόβια .. ισόβια να φάει η …καταστροφέας της χώρας.

    Στο εδώλιο της κατηγορουμένης θα βρεθεί στις 7 Ιουνίου 2019 η 82χρονη γυναίκα που ένα χρόνο πριν (23 Μαρτίου 2018) συνελήφθη για πώληση 6 κιλών χόρτων, στο κέντρο της Κατερίνης!
    Το θέμα της 82χρονης, είχε αναδείξει στις 26 Μαρτίου 2018 η «Π»: «Συνέβη μέρα "πρωινό" στο κέντρο της Κατερίνης
    Σε «βαρύ» φορολογικό «έγκλημα» υπέπεσε 81χρονη στην Κατερίνη, αφού συνελήφθη να πουλάει 6 ολόκληρα κιλά ζοχιές!
    Για τη σύλληψη της «επικίνδυνης» ηλικιωμένης (σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων) χρειάστηκε η συνδρομή περιπολικού της Αστυνομίας.
    Το «σκληρό» περιστατικό (καθότι τα 6 κιλά ζοχιές μπορεί να είναι και πιο επικίνδυνα ακόμη και από 2 τόνους ηρωϊνης!) σημειώθηκε την Παρασκευή (άκουσον-άκουσον!) επί της 16ης Οκτωβρίου.
    Μάλιστα, ενεργώντας άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, επέβαλαν πρόστιμο 200 ευρώ!
    Μετά τον «καλαμποκά» στη Θεσσαλονίκη ένας ακόμη φοροφυγάς προστίθεται στο μακρύ κατάλογο επιτυχιών των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους μας! Ζήτω το Έθνος! (αυτό για χθες!)»
    Πολιτεία 26 Μαρτίου 2018

    Την είδηση της παραπομπής σε δίκη της ηλικιωμένης γυναίκας από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, δημοσιοποίησε ο γιος της με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όσοι πιστεύετε πως η περιπέτεια τις Γιαγιάς με τα " τερλίκια " τελειώνει με το πάγωμα του προστίμου που ανήγγειλε η αρμόδια υπουργός πλανάστε ..
    Ο νόμος προβλέπει την αυτεπάγγελτη απαγγελία κατηγορίας από την εισαγγελία και κλήτευση σε τακτική δικάσιμο.
    Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχείο από το περιστατικό πριν ένα χρόνο με την δική μου μητέρα…» γράφει χαρακτηριστικά, αναρτώντας και το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλείται η ηλικιωμένη «να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης» στις 7 Ιουνίου 2019
    Ο γιος της «κατηγορουμένης» Αναστάσιος Αλχαζίδης, ήξερε ότι η περιπέτεια της μητέρας του, δεν είχε τελειώσει με την σύλληψή της το Μάρτη του 2018 και την επιβολή του προστίμου. «Ήξερα, ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα. Ο Αλχαζίδης. σημειώνει πως αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα του, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.
    Όπως σημειώνει, η μητέρα του προτίθεται να παραστεί κανονικά στο δικαστήριο, χωρίς δικηγόρο, αφού θεωρεί ότι το δίκιο είναι με το μέρος της, ευελπιστώντας πως η λογική (και η ηθική) θα υπερισχύσει του γράμματος του νόμου.
    Η συνέχεια στην δικαστική αίθουσα στις 7 Ιουνίου… ixnos gr

  2. ΜΑ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΜΠΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ?ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ?

  3. Aporo giati tous stamatoun ta mat. As tous afisoun na pane sta synora kai na emplakoun me tous skopianous astynomikous, Vre… me to zori na tous kratisoun stin Ellada.

  4. Κυριακή, 7 Απριλίου 2019
    Διαβατά: Τούρκικος δάκτυλος πίσω από την «εξέγερση» των προσφύγων

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, τα ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία διακινήθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία εντοπίστηκαν με συντονισμένη κινητοποίηση της ΕΥΠ και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναρτήθηκαν μέσω ελβετικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων που όμως χρησιμοποιήθηκαν ως καθρέφτης για να κρυφτεί η προέλευση. Η προέλευση που εντοπίστηκε από την Τουρκία και συγκεκριμένα την Σμύρνη. Και μόνο αυτή η ενέργεια δείχνει ότι δεν μιλάμε για κάποια ΜΚΟ που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες για τους γνωστούς λόγους, ούτε για μία απλή συμμορία δουλεμπόρων. Μιλάμε για κλασική ενέργεια του τουρκικού βαθέως κράτους η οποία ίσως να υποκρύπτει και πολιτικές σκοπιμότητες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι μόνο ελληνικό. Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία έχει στενές σχέσεις με όλα τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης πλην της Λεπέν, ενώ ειδικά με τις χώρες του Βίζεγκραντ οι σχέσεις αυτές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

    https://olympia.gr/2019/04/06/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%ac%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84/

  5. ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΑ ''ΣΕΣΗΠΩΤΑ ΑΙΔΟΙΑ'' ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ 82 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΡΕΞΤΕ ΤΡΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΛΕΒ0ΥΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΠΑΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΜΙΑ 20-30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Ο Η ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Comments are closed.