Βρήκαν τον… Ιμάμη για το τζαμί - Προτείνουν άτομο από το Μαρόκο

Στην τελική πρότασή της για τον πρώτο ιμάμη του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας έχει καταλήξει η διοικούσα επιτροπή του.Η διοικούσα επιτροπή του ισλαμικού τεμένους Αθηνών (το πρώτο από την εποχή του οθωμανικού ζυγού) προτείνει στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου τον Μαροκινό Ζακί Μοχάμετ για τη θέση του ιμάμη. Ο Ζακί Μοχάμετ, ηλικίας 50 ετών, ήλθε παράνομα στην Ελλάδα πριν από περίπου 25 χρόνια.

Μετανάστευσε στη χώρα μας για οικονομικούς λόγους (καμία σχέση με διώξεις ή προσφυγικό) και έχει ελληνική υπηκοότητα. Είναι μεταξύ των νόμιμων ιμάμηδων της Αθήνας, με δεδομένο ότι στην Αττική υπάρχουν πέντε νόμιμα και περί τα 70 παράνομα λειτουργούντα τζαμιά.

Ο Ζακί Μοχάμετ φέρεται να είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, και να χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των μουσουλμάνων της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της διοικούσας επιτροπής προς τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ήταν ομόφωνη, και ελήφθη έπειτα από έλεγχο των τυπικών και νόμιμων προσόντων των υποψηφίων και αφού πέρασαν από συνέντευξη. Βεβαίως, η τελική έγκριση της πρότασης ανήκει στον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος θα υπογράψει την υπουργική απόφαση διορισμού του ιμάμη, επιλέγοντας και τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο.

Εκτιμάται, πάντως, ότι η έναρξη λειτουργίας του τεμένους θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, όταν θα είναι και το πρώτο crash-test για τη λειτουργία του τεμένους, καθώς τότε ξεκινάει το Ραμαζάνι.

Χαρακτηριστικά, όπως ορίζει η απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ωράριο λειτουργίας του τεμένους είναι «όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν από την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της πρώτης προσευχής έως και μισή ώρα μετά την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της τελευταίας προσευχής. Κατά τη διάρκεια δε του ιερού μουσουλμανικού μήνα (Ραμαζάνι) και της εορτής της θυσίας του Αβραάμ, θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως».

πηγη
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]