ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΥ....


ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…


Του Λεωνίδα Κουμάκη 


Από την αρχή του χρόνου, ο Ρ. Τ. Ερντογάν εγκατέλειψε τα πολυτελή παλάτια του, την καλοπέραση και την προκλητική πολυτέλεια της
καθημερινότητας του.

Εγκατέλειψε τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας και μεταμορφώθηκε σε κομματάρχη του ΑΚΡ προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δημάρχων επιλογής του – ιδίως σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Άδανα και Προύσα.

Άρχισε να οργώνει ολόκληρη την Τουρκία σπιθαμή προς σπιθαμή. Όλοι οι «εξωτερικοί εχθροί» της Τουρκίας γιγαντώθηκαν για τις ανάγκες των δημοτικών εκλογών. 

Η ασυνάρτητη φρασεολογία έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και όλα τα κοντέρ. Όποια ξένη προσωπικότητα ερχόταν στο στόμα του Τούρκου Προέδρου και κομματάρχη των δημοτικών εκλογών, όποια χώρα έπαιρνε σειρά στο λεξιλόγιο του ανεδείκνυε το «μεγαλείο» του φτηνού λαϊκισμού σε αμόρφωτα ακροατήρια. 

Ο ηγέτης της Αιγύπτου Αμπντέλ Αλ Σίσι έγινε «ένα άκαρδο κάθαρμα». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «τύραννος και δολοφόνος». 

Ο ίδιος, κλήθηκε δημόσια να «τραβήξει το αυτί του γιού του» γιατί έκανε το φοβερό έγκλημα να αναφερθεί στην Πόλη με τον αυθεντικό της όνομα (Κωνσταντινούπολη).

Στις προεκλογικές παραστάσεις παρατηρήθηκε μια ακατάσχετη υποσχολογία προς κάθε κατεύθυνση. «Θα υπερασπίσουμε τα δίκια της Ιερουσαλήμ, θα υπερασπίσουμε τον νόμο στην Γάζα, θα συνεχίσουμε να είμαστε η κραυγή των παιδιών της Υεμένης, των άπορων της Συρίας και των πεινασμένων της Αφρικής».

 Δεν ξέφυγε από τις προεκλογικές παραστάσεις ούτε ο μακελλάρης της Νέας Ζηλανδίας, με δημόσιες προβολές του αποτρόπαιου μακελειού και επιθέσεις εναντίον της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. «Η Τουρκία θα βάλει τον δράστη να πληρώσει εάν η Νέα Ζηλανδία δεν το κάνει…

 Η επίθεση αποτελεί μέρος μιας επίθεσης εναντίον της Τουρκίας και του Ισλάμ….Οι αντι-Μουσουλμάνοι Αυστραλοί θα ”σταλούν πίσω σε φέρετρα” όπως οι παππούδες τους στη μάχη της Καλλίπολης, κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί που ηλεκτρίζει τα εθνικιστικά, αμόρφωτα πλήθη της ανατολής στην αρχή αποκλείστηκε. «Γεμίστε πρώτα το Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και μετά βλέπουμε» (16/3/2019). Μόλις λίγες μέρες αργότερα όμως (26/3/2019) έγινε μια αναδίπλωση πανικού με υποσχέσεις ότι μετά τις εκλογές η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί! 

Τα πάντα για λίγους ακόμα ψήφους στην Κωνσταντινούπολη ώστε να υποστηριχτεί ο εκλεκτός του, ο πρώην δοτός πρωθυπουργός και εφοπλιστής Μπιναλί Γιλντιρίμ – κατά πολλούς η βιτρίνα σε όλες τις εφοπλιστικές δραστηριότητες της διεφθαρμένης «Φαμίλιας».

Ο προσφιλής «στόχος» των ΗΠΑ και της Δύσης γενικά δεν έλειψε, κυρίως με αφορμή την νέα κατρακύλα της Τουρκικής λίρας. Η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν βέβαια, μαζί με τις αντίστοιχες παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, την τιμητική τους. 

Οι λεκτικές επιθέσεις άρχισαν από νωρίς, με την απαγγελία στίχων ενός τραγουδιού («Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός… Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O ποταπός Έλληνας δεν θα τα καταφέρει. Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» – Σμύρνη, 6/1/2019).

Γιατί όμως ο Ρ. Τ. Ερντογάν άφησε στην άκρη την μεγάλη υπεροψία που τον διακρίνει και υποχρεώθηκε να ξοδέψει ολόκληρες εβδομάδες σε περισσότερες από εκατό προεκλογικές συγκεντρώσεις προκειμένου να υποστηρίξει «δικούς του» δημάρχους; Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...