Βίτσας: Οι πρόσφυγες δεν είναι εισβολείς!

Δεν έχουν τέλος τα ατοπήματα του Κ. Βίτσα και των ΣΥΡΙΖαίων, οι οποίοι υπερασπίζονται τους μετανάστες είς βάρος των Ελλήνων. Ξεπουλάνε την Μακεδονία μας και ταυτόχρονα τα δίνουν όλα στους μετανάστες, τι άλλο να περιμένουμε;

Για σχέδιο «φασιστών και ακροδεξιών ενόψει – κυρίως – των δημοτικών εκλογών, να φοβίσουν τον κόσμο διά της τρομοκρατίας» έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας πως οι πρόσφυγες δεν είναι εισβολείς.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5» ο κ. Βίτσας, με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών, είπε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να απαντήσουμε με δημοκρατία και με δύναμη» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει αντίστοιχα κοινωνικά αντανακλαστικά όταν υποστηρίζει ψευδώς πως ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής προανήγγειλε ελληνοποιήσεις Πακιστανών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι μόνιμη στρατηγική των φασιστών και των ακροδεξιών αυτή η διαδικασία και ο στόχος τους είναι όχι να πείσουν τον κόσμο, αλλά να δημιουργήσουν διπλό φόβο στον κόσμο, δηλ. διά της τρομοκρατίας να επιβάλουν τα δικά τους πιστεύω. Ιδεολογικά να δημιουργήσουν ένα φόβο προς το διαφορετικό, το ξένο και από την άλλη πλευρά διά της δράσης τους να δημιουργήσουν μια κατάσταση στον κόσμο «πού να ανακατευτώ εγώ, εδώ πέφτει ξύλο». Είναι η ίδια πολιτική που χρησιμοποίησαν οι Ναζί. Πρώτα οι ρομά, για να ξέρουμε και την ιστορία, μετά οι διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, μετά οι εβραίοι μετά οι κομμουνιστές, μετά όλος ο λαός. Αλλά με τη βία. Με την τρομοκρατία».

«Ο βασικός άξονας κατά τη γνώμη μου είναι η κοινωνία. Και το παλεύουμε από όλες τις πλευρές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία είναι η απάντηση. Η δημοκρατία, η ανάπτυξη και η δίκαιη κατανομή του παραγόμενου προϊόντος. Αυτό είναι με γενικούς όρους. Η Ευρώπη σήμερα παίζεται πάνω στις συντάξεις, στο κοινωνικό κράτος, στη σύγκλιση και όχι στην απόκλιση. Στη συνεργασία στο συναγωνισμό και όχι στον ανταγωνισμό. Άρα ξαναμπαίνουν τα ερωτήματα, πώς διαμοιράζεται και πώς αυξάνεται ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, τι ρόλο παίζει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο… Αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να συζητηθούν και στις ευρωεκλογές», ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 25.000 ανθρώπους οι οποίοι μένουν σε σπίτια και διαμερίσματα, 20.000 ανθρώπους σε 28 κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα οποία είναι από άριστη κατάσταση όπως είναι της Ανδραβίδας, μέχρι σε μια μέση κατάσταση όπως είναι στον Σκαραμαγκά. Έχουμε περίπου 2.000 ανθρώπους που μένουν στο Καρα Τεπέ και σε σπίτια στα πέντε νησιά του Αιγαίου. 11.400 ανθρώπους στα λεγομενα Hot Spot, είναι δυναμικός αριθμός, χθες έφυγαν 740 άνθρωποι από τα νησιά προς την ενδοχώρα. Εχουμε προβλήματα; Δεν έχουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα στην Κω, στη Λέρο, στη Χίο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Σάμο και θα το λύσουμε. Έχουμε σχέδιο, θα προχωρήσουμε όλα τα υπουργεία μαζί και θα το λύσουμε κι έχουμε ένα δευτερεύων πρόβλημα στη Μόρια στη Μυτιλήνη, όπου τον Σεπτέμβρη ήταν 9.000 άνθρωποι και σήμερα είναι λιγότεροι , γύρω στις 4.800. Έχουμε αναπτύξει την υποδομή, δε θέλουμε να φτιάξουμε κι άλλα hot spot στα νησιά, θέλουμε να αλλάξουμε το hot spot της Σάμου, όχι όμως για να παίρνει 4.000 ανθρώπους, αλλά για να παίρνει 1.200. Με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε μαζί με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπ. Ναυτιλίας, το Υπ. Παιδείας.

Η λογική μας δεν είναι η ύπαρξη των κέντρων φιλοξενίας, αλλά η συνευθύνη με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο καθένας να μπορεί όταν έρχεται στην Ελλάδα και ώσπου να εξεταστεί το αίτημά του να μένει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή με την πολύ καλή προσφορά που μας έκανε ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας, ανακαινίζουμε τρία μεγάλα κτίρια στην Αθήνα, στα οποία θα πάρουμε άλλους 500 ανθρώπους, φτιάχνουμε κι άλλα κέντρα φιλοξενίας, έχουμε 73.000 ανθρώπους για τους οποίους νιώθουμε μεγάλη ευθύνη, έχουμε κι άλλους 550.000 ανθρώπους που είναι μετανάστες από τις προηγούμενες δεκαετίες, μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα στους οποίους έχουμε μια ανταπόκριση, άδειες παραμονής κλπ. Αυτή είναι η δουλειά που κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εχουμε και πολύ μικρά κομμάτια που αφορούν την golden visa κλπ.

Εμείς με βάση της Συνθήκη της Γενεύης και το Παγκόσμιο Σύμφωνο του Μαρακές, με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δηλαδή με βάση την ανθρώπινη αλληλεγγύη, την ανθρώπινη συμπόνια, το κοινωνικό κράτος και αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε. Και για τους Έλληνες, και για τους μετανάστες και για τους πρόσφυγες. Δηλαδή, τελικά για τους ανθρώπους», ανέφερε ακόμα ο κ. Βίτσας.

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός αναφέρθηκε στον σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του σε εκδήλωση των πακιστανικών κοινοτήτων.

«Πήγα σε μια ετήσια εκδήλωση των πακιστανικών κοινοτήτων, είχαν την ευγενική διάθεση να με καλέσουν έκανα έναν πεντάλεπτο χαιρετισμό, την λέξη ιθαγένεια δεν τη χρησιμοποίησα – γιατί πρόσφατα ψηφίστηκε άλλωστε και ο νόμος για την ιθαγένεια (συμπληρώσεις) – και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι εγώ έχω προτείνει ελληνοποιήσεις πέραν του νόμου.

Δηλαδή ό,τι θυμούνται χαίρονται. Αυτό το κάνουν για να δημιουργήσουν τα προηγούμενα κοινωνικά αντανακλαστικά. Αν όμως μου ζητήσουν να απολογηθώ γι’ αυτά που είπα, εγώ δε θα αφαιρέσω ούτε τελεία από αυτά που είπα. Αυτούς τους ανθρώπους που έχουν περάσει πολλά, εμείς θα ανοίξουμε μια ελληνική αγκαλιά και αυτούς που μπορούμε θα τους εντάξουμε, αυτούς που μπορούμε θα δημιουργήσουμε μια άλλη κατάσταση στην Ευρώπη και θα πάνε σε άλλες χώρες, διότι σημασία έχει ως άνθρωποι να βρούνε ένα όνειρο.

Βγαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης και λέει πως «όταν ο Βίτσας λέει ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα» αυτό δεν είναι σωστό. Εντάξει ο κ. Βαρβιτσιώτης και η Ν.Δ. μπορούν όταν ονειρεύονται να έχουν και το διαβατήριο στην τσέπη τους μήπως περάσει το όνειρό τους την ζώνη Σένγκεν.

Και τους είπα πως εδώ υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που λέει πως όποιος μπορεί να αποδείξει ότι είναι μια επταετία στην Ελλάδα και με διάφορους τρόπους μπορεί να το αποδείξει, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει τα χαρτιά του για την παραμονή του, για την εργασία του κλπ., εμείς δίνουμε άλλα τρία χρόνια για να τα ολοκληρώσει. Και βγαίνει πάλι η ΝΔ και λέει «απύθμενο το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ». Είπα στους συνεργάτες μου να ελέγξουν το άρθρο 31/4450, και μου είπαν πως αυτό το άρθρο δεν το ψήφισε η ΧΑ, ψήφισαν παρών η Ένωση Κεντρώων και το ΔΗΣΥ και το υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η ΝΔ», είπε ο κ. Βίτσας.

loading...

7 thoughts on “Βίτσας: Οι πρόσφυγες δεν είναι εισβολείς!

  1. ΠΟΙΟΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΡΕ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ;

    ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ; ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ; ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ; ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ; ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ; ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ;….

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;

    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.-

    ΠΡΟΔΟΤΗ, ΚΗΦΗΝΑ, ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ, ΕΦΙΑΛΤΗ:

    Η ΕΛΛΗΝΙΣ ΘΕΑ ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ,ΟΤΑΝ ΨΟΦΗΣΗΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΑΜΕΙΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΟΥ…

  2. ΟΧΙ , είναι τα αδέλφια μας που επαναπατρίζονται

  3. Αλητες προδοτες εθνομηδενιστες, τομαρια.

  4. ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕ,ΕΘΝΙΜΗΔΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ ΑΠΙΘΑΝΕ ΤΥΠΕ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΤΥΠΕ ΟΧΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΙ.ΟΥΣΤ…………..

  5. ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΚΕΡΑΤΑ ΑΛΗΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΙ ΠΕΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΛΗΤΗ

  6. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ? ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΥΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΛΑΤΡΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΘΛΩΝ ΣΚΥΒΑΛΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ

  7. ρε βιτσα ανθελληνα δεν ειναι προσφυγες ειναι λαθρομεταναστες.και αν εσει δεν τους βλεπεις σαν εισβολεις τοτε θελεις ενα γιατρο να σε δει,γιατι οταν καποιος μπενει παρανομα στην χωρα σου ειναι εισβολεας.αλλα με εσας τους προδοτες θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε.

Comments are closed.