Πατριαρχείο Μόσχας για πυρκαγιά Παναγίας των Παρισίων: Απειλητικό σημάδι όχι μόνο για αυτούς που άφησαν τους μουσουλμάνους να ζουν μαζί τους

Η πυρκαγιά της Notre Dame αποτελεί απειλητικό σημάδι για όλην την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας» αναφέρει ο γραμματέας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου.

«Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πρόβλημα κάποιου άλλου», δήλωσε ο ιερέας Αλέξανδρος Βόλκοφ, γραμματέας του πατριάρχη.

«Μιλώντας για την πνευματική πτυχή αυτής της ιστορίας, είναι ένα φρικτό και απειλητικό σημάδι για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό μας, όχι μόνο για τους Παρισινούς, που άφησαν τους μουσουλμάνους να έρθουν να μείνουν μαζί τους. Μου φαίνεται ότι ο Θεός δεν ενεργεί τοπικά , αγαπά όλα τα παιδιά του και καλεί όλους να καταλάβουν «, δήλωσε ο πατέρας Αλέξανδρος στο Facebook.

Οι άνθρωποι που λένε ότι η Notre Dame είναι δική τους «τραγωδία» και πως οι ίδιοι έχουν αρκετά δικά τους προβλήματα με καταστροφές σε ιερούς τόπους, δεν καταλαβαίνουν ότι η Notre Dame δεν αποτελεί μέρος του δικού τους μόνο πολιτισμού , αλλά μέρος του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού» σημείωσε…

Και συνέχισε συγκρίνοντας και με τα γεγονότα στην Ουκρανία.

«Η θλίψη και η στενοχώρια για τον καμμένο καθεδρικό ναό στο Παρίσι είναι μια θλίψη και μια στενοχώρια. Οι κατασχεμένοι ναοί στην Ουκρανία είναι άλλο. Είναι καλό και σωστό να έχουμε συμπόνια για τους Γάλλους, αλλά η τραγωδία είναι βαθύτερη» είπε απορρίπτοντας δηλώσεις ιερέα που ισχυρίστηκε πως επειδή είμαστε Ορθόδοξοι δεν μας αφορά.

loading...