Βίτσας: «Πάνω από 600.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα» – «Τα όνειρα δεν έχουν σύνορα»

Στους 600.000 τοποθετεί τον αριθμό «προσφύγων και οικονομικών μεταναστών» ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ΕΠΤΑ
της κρατικής τηλεόρασης. Βέβαια, η αίσθηση όλων μας είναι ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και πιθανότατα ο Υπουργός αναφέρεται στον αριθμό όσων έχουν εισέλθει κατά τη μεταναστευτική «εισβολή» που η χώρα μας δέχεται από το 2015.

Ο Υπουργός ερωτήθηκε και για την αντιπαράθεση που είχε με τον τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ κ. Βαρβιτσιώτη αναφορικά με την ανανέωση της άδειας παραμονής. Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για ευκολία από την πλευρά του υπουργείου στη χορήγηση αδειών παραμονής. Η απάντηση του κ. Βίτσα ως προς αυτό ήταν μάλλον αποστομωτική (βλ. βίντεο από το 48:35):

«Τον Μάρτιο ψηφίστηκε ένας νόμος (άρθρο 31) που λέει ότι εάν κάποιος με έγκυρο τρόπο, δηλαδή με έγγραφο βεβαίας χρονολογίας, μπορεί να αποδείξει ότι είναι 7 χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία με την άδεια παραμονής του, του δίνουμε άλλα 3 χρόνια ώστε να την ολοκληρώσει. Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι αυτό το άρθρο το ψήφισε η ΝΔ. Το μόνο κόμμα που καταψήφισε αυτό το άρθρο είναι η Χρυσή Αυγή. Το δεύτερο πράγμα που λέω εγώ, είναι ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα. Το τρίτο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που είναι εδώ. Άρα η όλη διαδικασία είναι να τακτοποιηθούν. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 600.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες. Άλλοι τακτοποιημένοι, άλλοι μη τακτοποιημένοι. Αυτό είναι το πεδίο αναφοράς του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής».

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση δείχνει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή πεπατημένη που ουσιαστικά γκριζοποιεί τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο καθεστώς του αιτούντος άσυλο, του πρόσφυγα (του έχοντος πολιτικό άσυλο), του οικονομικού μετανάστη (που προφανώς δεν έχει νομιμοποιήσει έστω και εκ των υστέρων την παρουσία του στη χώρα) και του νομίμου μετανάστη.

Οι θέσεις του κ.Βίτσα απέναντι στους μετανάστες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις καθώς είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην πακιστανική κοινότητα, να βοηθήσουν την κυβέρνηση, για να τους βοηθήσει με τη χορήγηση ιθαγένειας.

Όπως φαίνεται δε και από την τρέχουσα επικαιρότητα, στην Ελλάδα δεν έχει και τόση σημασία το αν νομιμοποιείσαι να βρίσκεσαι εντός των ορίων της, καθώς όσο λιγότερα έγγραφα φέρεις, που σε συνδέουν με τον κρατικό μηχανισμό και σε ταυτοποιούν, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να υφίστασαι τα δεινά που υποφέρει ο μέσος Έλληνας πολίτης, από την τσέπη του οποίου υποστηρίζεται η παρουσία εκατομμυρίων μεταναστών στη χώρα.

loading...

2 thoughts on “Βίτσας: «Πάνω από 600.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα» – «Τα όνειρα δεν έχουν σύνορα»

  1. Να μείνει ο Βίτσας με τους φίλους του στα όνειρα.

  2. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΚΩΣΕΣ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ.ΣΚΑΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

Comments are closed.