Σκύλος βρέθηκε μεσοπέλαγα, 200 χιλιόμετρα από την ακτή!

Δεν πίστευαν τα μάτια τους εργάτες σε γεωτρύπανο στη μέση της θάλασσας όταν είδαν έναν σκύλο να κολυμπά κοντά στην εγκατάσταση. Και αυτό γιατί η πλησιέστερη ακτή απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα!

Το καφέ σκυλί κολυμπούσε κοντά στις εγκαταστάσεις, παγωμένο και τρέμοντας χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει πως βρέθηκε εκεί.

Εργάτης στην πλατφόρμα που βρίσκεται ανοιχτά της Ταϊλάνδης, είπε στο CNNi ότι συνάδελφός του είδε το σκυλί να κολυμπά προς το μέρος τους και άπλωσε μια ράβδο για να πιαστεί. Όμως λόγω των κυμάτων αυτό αποδείχθηκε δύσκολο με τον τετράποδο επισκέπτη να γλιστρά συνεχώς.

«Κινηθήκαμε γρήγορα για να προλάβουμε να τον βοηθήσουμε. Αν άφηνε τη ράβδο δύσκολα θα τον πιάναμε πάλι» είπε. Όση ώρα προσπαθούσαν να τον βγάλουν από την θάλασσα, ο σκύλος συνεργαζόταν άψογα και απλά τους κοιτούσε. «Το βλέμμα του ήταν λυπημένο. Μας κοίταζε σαν να εκλιπαρούσε για βοήθεια» μεταφέρει. «Όποιος και να τον έβλεπε θα ήθελε απλά να τον βοηθήσει».

Οι εργάτες έριξαν ένα σκοινί γύρω από τον σκύλο για να τον τραβήξουν επάνω. Αμέσως τον ξέπλυναν με καθαρό νερό και του έδωσαν να πιει. Ακόμα του έδωσαν ένα ρόφημα ηλεκτρολυτών για να τον βοηθήσουν. Το νέο του όνομα πια είναι Boonrod που σημαίνει επιζών.

«Ήταν εντελώς εξαντλημένος χωρίς καθόλου ενέργεια. Δεν μπορούσε να κινηθεί, ούτε καν να σταθεί. Έτρεμε και ήταν ξαπλωμένος» λέει ο εργάτης.

Ο Boonrod επεστράφη στην ξηρά λίγο αργότερα και τον ανέλαβε μια φιλοζωική εταιρεία. Προσωρινά φιλοξενείται σε σπίτι μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Αν δεν τον αναζητήσει κανείς, ο εργάτης από το γεωτρύπανο έχει δηλώσει πως θα τον υιοθετήσει.

loading...