Τσιπρόφσκι προδοτόφσκι Η μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα» είναι πάγιο αίτημα των Σκοπιανών από το 2008

Η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «αεροδρόμιο της Μίκρας» που χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ προκάλεσε σάλο για έναν πολύ απλό λόγο:

Ήταν κάτι που ζητούσαν οι Σκοπιανοί από το 2008! Συν τοις άλλοις για να αναφέρεις αυτήν την ονομασία πρέπει να την σκεφτείς, είναι πολύ δύσκολο να έγινε εκ παραδρομής.

Μήπως η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο Μίκρας» δεν ήταν lapsus linguae αλλά προάγγελος δυσμενών εξελίξεων;

Σύμφωνα πάντως με πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Dnevnik» της 25/7/2008, τα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις είχαν ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα».
Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε για την πολιτική αεροπορία και τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, ενώ η αναφορά «Μίκρα» αφορά μόνο το στρατιωτικό αεροδρόμιο, αφού από το 1992, το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λέγεται «Μακεδονία».

Στο πολιτικό αεροδρόμιο, μάλιστα, βρίσκεται και το ραντάρ στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας και όχι στο στρατιωτικό για να «αιτιολογείται» η αναφορά σε «αεροδρόμιο της Μίκρας».

Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, μιλώντας για την επιτήρηση του εναερίου χώρου της γειτονικής χώρας θα παρέχουμε «τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να δώσουμε υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».

Την ίδια ώρα πάντως ότι «το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν αλλάζει όνομα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

loading...

1 thought on “Τσιπρόφσκι προδοτόφσκι Η μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα» είναι πάγιο αίτημα των Σκοπιανών από το 2008

  1. Ο Τσίπρας δεν τόλμησε να προφέρει το όνομα «Μακεδονία», αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και το αποκάλεσε μπροστά στον Ζάεφ, «αεροδρόμιο της Μίκρας».
    Για να μην αισθανθούν άσχημα οι Σκοπιανοί.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαγράψει οτιδήποτε φανερώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ετσι διαπαιδαγωγήθηκαν πολιτικά, αυτό ήταν το όνειρο της Αριστεράς από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

    Αρχικά είχαν αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν». Αυτό ποτέ δεν θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Και κυρίως την στιγμή που θα ρίχνουμε την ψήφο μας.

    Άλλαξε συνειδητά την ονομασία του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης που συμβόλιζε αυτό που είπε δακρύζοντας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1992, πως «η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική».

    Αναμφίβολα, το μήνυμα είναι και πειστικό και σαφές. Φανερώνει πως αυτή η παρέα δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Πολύ δε περισσότερο στα εθνικά θέματα, με τα οποία η Αριστερά, ποτέ δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις.

    Αλλά αυτό ακριβώς επιζητεί ο διεθνής παράγοντας. Να βρει μια ελληνική κυβέρνηση που με συνεχείς υποχωρήσεις να διευθετήσει όλα τα ανοικτά ζητήματα, ώστε στην συνέχεια να γίνουν οι «δουλειές». Και την βρήκε.

    Η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου είναι μόνον η αρχή. Θα δούμε και άλλα μέχρι ο λαός να τους γκρεμίσει από την εξουσία.
    Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις Κοτζιά γιά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τις πρόσφατες του Κατρούγκαλου για τα ελληνοτουρκικά.

Comments are closed.