ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ; Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης με τον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου πούλησαν την Ελλάδα το 1993 στο θέμα των Σκοπίων!!!!!Τους έβγαλε στην φόρα ο ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ

.

Αφηγήθηκε όλο το ιστορικό που έζησε..Είπε πως ενώ οι Ελληνες της Αμερικής προκείμενου να δώσουν την στήριξη τους στον Μπιλ Κλίντον τοτε τον πίεσαν και κατάφεραν να υπογράψει χαρτί οτι ουδέποτε θα αναγνωρίσει τα σκόπια με την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέσα,
οι  Κωσταντίνος Μητσοτάκης με τον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου (πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών τότε) χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί το έκαναν απο την στιγμη που ήξεραν οτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ τον ΚΛΙΝΤΟΝ να υπογραψει ,έστειλαν επιστολή στην Αμερικανική κυβέρνηση και στα Ηνωμένα έθνη ότι ΔΕΧΟΝΤΑΙ συμβιβασμό στο όνομα!! ώστε να μπορεί να περιέχετε μέσα το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασια των σκοπιων κάνοντάς όλο τον Ελληνισμό στην Αμερική να χάσει τον κόσμο κάτω απο τα πόδια τους και όλοι οι κόποι τους και οι αγώνες τους να πάνε χαμένοι…Ειπε χαρακτηριστικά ότι,φανταστείτε την έκπληξη μου όταν με πληροφόρησαν για το κείμενο που απέστειλε η Ελληνική κυβέρνηση !!!!

Και χάριν της ιστορικής αλήθειας Ο γερο Καραμανλής Πρόεδρος της δημοκρατίας τότε και ο Σαμαράς κράτησαν στάση εθνική και πατριωτική,ο Σαμαράς είχε καταφέρει όταν ήταν υπουργός εξωτερικών πριν τον διώξει ο Μητσοτάκης (τώρα καταλάβαμε γιατί τον έφαγε τον σαμαρα) και στη θέση του βάλει τον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου να δεχτεί το ευρωπαϊκό συμβούλιο παμψηφεί οτι ούτε αυτοί θα αναγνώριζαν ποτέ τα σκοπια με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέσα …

Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (θείος του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου ) μπορεί πλέον να χει πεθάνει και να μην μπορεί να μιλήσει αλλά ο Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είναι ακόμα ζωντανός…..ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ;;;;;;;;;;; Ο γιόκας σου τα ξέρει αυτά;;;; Οι ψηφοφόροι που τον έβγαλαν αρχηγό της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΑ;;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΑΥΤΑ;;;;;

Το χρονικό του «Σκοπιανού»

6/1: Η Βουλή της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» εγκρίνει τροποποιήσεις στο Σύνταγμα, μία εκ των οποίων αναφέρει ότι δεν έχει καμία εδαφική διεκδίκηση απέναντι στις γειτονικές χώρες.

9/1: Η ΠΓΔΜ υποβάλλει αίτημα ένταξης στον ΟΗΕ με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

14/1: Η Ελλάδα λαμβάνει διαβεβαιώσεις από Ιταλία και Γερμανία ότι η ΕΟΚ δεν θα βιαστεί να αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

15/1: Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

15/1: Σύμφωνα με τη γνωμάτευση της επιτροπής Μπαντεντέρ (επιτροπή νομομαθών της ΕΟΚ), η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για την αναγνώρισή της από την ΕΟΚ.

14/2: Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στο Παμμακεδονικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της ονομασίας της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

17/2: Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε αναθέτει στον προεδρεύοντα πορτογάλο Υπουργό Εξωτερικών Ζοάο Πινέιρο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το όνομα.

17/2: Τα Σκόπια κάνουν έκκληση στους 12 Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΟΚ να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της, με το ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

18/2: Συγκαλείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων. Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Παπαρρήγα και Δαμανάκη, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, συμφωνούν για κοινή γραμμή πλεύσης, σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της.

22/2: Πάνω από 100.000 έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας διαδηλώνουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στη Μελβούρνη.

1/4: Η πορτογαλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δια του υπουργού Εξωτερικών Ζοζέ Πινέιρο, προτείνει συμβιβασμό με αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδος μιας σύνθετης ονομασίας για το κράτος των Σκοπίων, με επικρατέστερη ονομασία «Νοβοματσεντόνια» («Νέα Μακεδονία»). Πρόκειται για το λεγόμενο «Πακέτο Πινέιρο», που προκαλεί διάσταση στις σχέσεις του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά.

13/4: Συγκαλείται για δεύτερη φορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το Μακεδονικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και χωρίς την παρουσία της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Αποφασίζεται να απορριφθεί το «πακέτο Πινέιρο» και η Ελλάδα να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο αν τηρηθούν οι όροι της ΕΟΚ που συμφωνήθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 1991 και αν η ονομασία δεν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της. Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απομακρύνει από το Υπουργείο Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά και το αναλαμβάνει ο ίδιος.

26/4: Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις με ολοσέλιδη καταχώριση στους “New York Times”, καλούν τον πρόεδρο Μπους να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των Ελλήνων για την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων.

2/5: Την αλληλεγγύη τους προς τις ελληνικές θέσεις στο Μακεδονικό εκφράζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΟΚ, οι οποίοι ανακοινώνουν ότι θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, μόνο με ονομασία που θα είναι αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

10/5: Νέα ολοσέλιδη καταχώριση στους “New York Times” των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων για το Μακεδονικό.

16/5: 87 μέλη του Κογκρέσου (70 βουλευτές και 17 γερουσιαστές) υπογράφουν επιστολή προς τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, με την οποία του ζητούν να μην αναγνωρίσει τη ΠΓΔΜ, αν δεν ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας.

18/5: Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρολάν Ντιμά αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του πρότεινε οι «12» να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία του Βαρδάρη».

26/6: Η Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ στη Λισαβόνα αποφασίζει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αποδεχόμενη τις ελληνικές θέσεις – προτάσεις.

28/6: Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας των Σκοπίων απορρίπτει τον όρο που ζήτησε η Ελλάδα και έθεσε η ΕΟΚ, να αλλάξει το όνομά της, ώστε να αναγνωριστεί από την Κοινότητα.

7/8: Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αναλαμβάνει ο Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου.

17/8: Ο σοσιαλδημοκράτης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι αναλαμβάνει πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

24/8: Η ΠΓΔΜ επιλέγει το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο ως σημαία της.

21/10: Την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ ανακοινώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς, μετά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση στο Μακεδονικό. Αιτία, η διαφαινόμενη στροφή του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε λύση διπλής ονομασίας.

21/10: Οι 11 εταίροι της Ελλάδας στην ΕΟΚ επικυρώνουν στο Μπέρμιγχαμ την απόφαση που έδινε στις αρχές της ΠΔΓΜ τη δυνατότητα να σφραγίζουν όλα τα εμπορικά έγγραφα με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

13/11: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναγνωρίσει χώρα με τον όρο «Μακεδονία», ενώ χαρακτηρίζει ως εφεύρημα το ενδεχόμενο να δοθεί λύση στο πρόβλημα των Σκοπίων, με χρήση δύο ονομάτων.

16/11: Εκδοτικός οίκος των Σκοπίων προβαίνει στην έκδοση μεγάλου μεγέθους χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», στον οποίο περιλαμβάνονται ακόμη και νησιά του Αιγαίου.

11/12: Την αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια», αποφασίζει, κατ’ αρχήν, η Βουλή των Σκοπίων.

12/12: Η Σύνοδος Κορυφής του Εδιμβούργου καλεί το Συμβούλιο Υπουργών να συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα της αναγνώρισης των Σκοπίων στο πλαίσιο της απόφασης της Λισαβόνα.

12/12: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει την ανάπτυξη κυανοκράνων στην ΠΓΔΜ, με στόχο την αποτροπή της επέκτασης του πολέμου στο γιουγκοσλαβικό νότο..

loading...

2 thoughts on “ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ; Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης με τον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου πούλησαν την Ελλάδα το 1993 στο θέμα των Σκοπίων!!!!!Τους έβγαλε στην φόρα ο ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ

  1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΩΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ?ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.ΕΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ.ΚΟΥΛΗΣ,Ο ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

  2. ΩΡΑΙΑ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΛΠ ΕΝΩ Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΛΥΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ''ΑΝΑΘΕΜΑ'' ΓΕΡΟ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ? ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ?

Comments are closed.