Πετρόπουλος: Εξετάζεται να δοθεί 13η σύνταξη από το 2020 – Πιθανόν να έρθουν μαζί οι ρυθμίσεις για Ταμεία και εφορία

Εξετάζουμε να έρθουν μαζί οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία και την εφορία” τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υφυπουργός Εργασίας είπε ακόμη ότι οι ρυθμίσεις θα έρθουν μετά το Πάσχα αν και έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιουσιακά στοιχεία δεν θα παίζουν κάποιο ρόλο για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Για τις συντάξεις χηρείας είπε ότι καταργούνται τα ηλικιακά όρια και ότι θεσπίζεται ελάχιστο όριο έγγαμης συμβίωσης στα χρόνια αντί για 5 που ήταν μέχρι τώρα. Επίσης είπε ότι θα έχουν κάλυψη τα ενήλικα παιδιά μέχρι 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι.

Σχετικά με τα αναδρομικά και τις αποφάσεις του ΣτΕ είπε ότι όσοι έκαναν αίτηση μέχρι το 2015 θα πάρουν τα αναδρομικά, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για όσους έκαναν αίτηση μετά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Για το αφορολόγητο επανέλαβε την δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει μείωση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όπως είπε θα στηρίξει και η Κομισιόν σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, αφήνοντας αιχμές για την στάση της ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί 13η σύνταξη από το 2020, ενώ μίλησε για τα βαρέα και ανθυγιεινά, την διαδοχική ασφάλιση καθώς και για τις συντάξεις που εκκρεμούν.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Πετρόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι διαψεύδονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί του για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι πληρώνει τα… ενοίκια της ΝΔ, η οποία όπως είπε έχει άμεση σχέση με τον κ. Μαρινάκη. «Αν είχε κάνει συναλλαγές με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε στοιχεία», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

loading...