Yπόθεση Δ.Ζέμπερη: «Θα έπαιρνα 30.000 ευρώ για την τσάντα της – Είχαν προσπαθήσει να τη σκοτώσουν άλλες 2 φορές»

Ο Μανώλης Σοροπίδης, μιλώντας μέσα από τις φυλακές Δομοκού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», περιέγραψε όσα συνέβησαν.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, του είχαν ζητήσει να της αφαιρέσει την τσάντα της.

«Εμένα μου είχαν ζητήσει να πάρω την τσάντα της γιατί ήθελαν το περιεχόμενό της αλλά προφανώς δεν ήθελαν αυτά που είχε μέσα, ήθελαν να βρουν κάποιον για να κάνει αυτό που είχαν ξαναπροσπαθήσει…».

«Δεν μου είπαν τι θα είχε μέσα η τσάντα. Δεν σκέφτηκα ότι αναφέρονταν σε στικάκια. Μου είχαν πει να πάω το κινητό σε έναν δικό τους. Όταν πήρα την τσάντα την άνοιξα μετά από κάποια στιγμή. Βρήκα τα στικάκια και τα έκαψα, δεν τα παρέδωσα κάπου. Άφησα την τσάντα σε κάτι χόρτα και πήγα και παρέδωσα το κινητό εκεί που μου είπαν» εξηγεί για το τι έκανε με τα πράγματα της Δώρας.

«Ήθελαν το περιεχόμενό της και θα μου έδιναν το κινητό της να το πάω σε ένα δικό τους μαγαζί. Δεν μπορούσα να βάλω στο μυαλό μου ότι τους ενδιέφεραν στικάκια (…). Μου είχαν πει ότι θα μου έδιναν 30.000 ευρώ για την τσάντα».

Μάλιστα, ο καταδικασθείς για τη δολοφονία της πρόσθεσε:

«Όταν πήρα την τσάντα, την άνοιξα μετά από κάποια στιγμή. Βρήκα τα στικάκια και τα έκαψα, δεν τα παρέδωσα κάπου. Άφησα την τσάντα σε κάτι χόρτα και πήγα και παρέδωσα το κινητό εκεί που μου είπαν».

Απευθυνόμενος στην οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, ζήτησε για μια ακόμη φορά «την ταπεινή του συγγνώμη», τονίζοντας πως «δεν είμαι εγώ αυτός που ψάχνουν». Μάλιστα αποκάλυψε πως «είχαν προσπαθήσει πάλι να τη σκοτώσουν δύο φορές».

Τέλος επανέλαβε ότι «έχω δεχτεί απόπειρες κατά της ζωής μου στη φυλακή. Βέβαια κάποιος έχει εντολή να μου επιτεθεί. Θέλουν να μου κλείσουν το στόμα για να σταματήσω να μιλάω».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η δολοφονία της άτυχης εφοριακού αφορούσε συμβόλαιο θανάτου, λέει «δε γνωρίζω κάτι τέτοιο, ξέρω ότι είχαν προσπαθήσει δύο φορές να τη σκοτώσουν. Εμένα μου ζήτησαν μόνο να πάρω την τσάντα και θα μου έδιναν 30.000 ευρώ. Μου φάνηκε παράξενο και τους είπα να μη με μπλέξουν σε καμία περιπέτεια».

Αναφέρθηκε και στην ημέρα της δολοφονίας της Δώρας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, λέγοντας ότι υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι φοβούνταν μέχρι τώρα να καταθέσουν αλλά «τώρα ευτυχώς βρέθηκε κάποιος» τονίζει. Λέει ότι ο ίδιος συνάντησε κατά πρόσωπο δύο γυναίκες την ημέρα της δολοφονίας ενώ έκανε λόγο και για την παρουσία ενός άνδρα στο νεκροταφείο, τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι σχετίζεται με την υπόθεση.

Τέλος, επανέλαβε ότι έχει «δεχτεί απόπειρες μέσα στη φυλακή. Θέλουν να μου κλείσουν το στόμα για να σταματήσω να μιλάω» και απευθυνόμενος στην οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, είπε για ακόμα μία φορά «την ταπεινή του συγγνώμη», αλλά τόνισε «δεν είμαι εγώ αυτός που ψάχνουν». 

loading...