ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Η INTRACOM ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ;

Υπό την υψηλή προστασία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ω… του θαύματος έσκασε η πολιτική βόμβα! Ο Πέτρος Κόκκαλης “βγαίνει στο βουνό” ακολουθώντας τα χνάρια του παππού του, “καπετάνιου” του ΕΑΜ! Ακολουθώντας τα χνάρια του κομμουνιστή πατέρα του, Σωκράτη, λάτρη του Καθεστώτος Έρικ Χόνεκερ της πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας! Τι κι αν στην πορεία έγινε μεγαλοκαρχαρίας επιχειρηματίας, που έπαιρνε δουλειές ενός αστικού ελληνικού Δημοσίου και κυρίως του κρατικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ); Τι κι αν συνεργάστηκε στενότατα με τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, που κατά την κομμουνιστική θεωρία “ρούφαγε το αίμα των εργαζομένων” σε μια χώρα καπιταλιστικού Καθεστώτος;

Έτσι θυμήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης την καταγωγή του και λέγεται ότι θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ! Το πολιτικό κόμμα με την αριστερή ρητορική, αλλά με την πλέον σκληρή αστική – καπιταλιστική λογική!

Μια υποψηφιότητα που “άναψε φωτιές” στον Πειραιά, όπου ο Πέτρος Κόκκαλης είναι δημοτικός σύμβουλος – υπήρξε και αντιδήμαρχος – με την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη “Πειραιάς νικητής”, που δημιουργήθηκε υπό τις ευλογίες του Προέδρου του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη Μέσων Βαγγέλη Μαρινάκη, ορκισμένου εχθρού του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα!

Απροκάλυπτη προστασία Κόκκαλη από το πολιτικό Σύστημα…

Γιος του Σωκράτη Κόκκαλη λοιπόν ο Πέτρος Κόκκαλης, του επιχειρηματία που βρίσκεται στο απυρόβλητο! Του επιχειρηματία που είναι συμμέτοχος του μεγαλύτερου πολιτικού – επιχειρηματικού σκανδάλου των τελευταίων δεκαετιών! Του επιχειρηματία που απολάμβανε αναθέσεις συμβάσεων εκτελέσεως έργων του ΟΤΕ μαζί με τη Siemens, κι ενώ η Siemens δικάζεται κοντά δυο χρόνια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Σωκράτης Κόκκαλης και η Intracom δεν “υπάρχουν” πουθενά και σε καμιά δικαστική αίθουσα! Αφού προστατεύονται τόσο από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ! Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γαργάρα όσα γνώριζε για το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Siemens. Να γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης και η Intracom είναι στο απυρόβλητο και προστατεύονται κι από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Έπεσαν ολοκληρωτικά οι μάσκες των νεοκομμουνιστών της κυβερνήσεως!

To «επιχειρηματικό δίδυμο» Siemens – Intracom…

Ο Πέτρος Κόκκαλης λοιπόν υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Και βέβαια σύντομα θα δούμε και συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”! Του προπύργιου προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ! Της εφημερίδος που δημιουργήθηκε από τα σπλάχνα της “Ελευθεροτυπίας”! Που εκείνη την εποχή – κατά την εφημερίδα – ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν καπιταλιστής, αστός, εκμεταλλευτής του δίκαιου των εργαζομένων! Έτσι, τα έβγαζε όλα στη φόρα για τον Σωκράτη Κόκκαλη!

Όπως το παρακάτω άρθρο της αξέχαστης Αριστέας Μπουγάτσου, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010 με τίτλο: «Προκάτ οι έλεγχοι των προγραμματικών Συμφωνιών ΟΤΕ – Siemens – Intracom! Τι ζητάει ο Π. Καρακώστας με τις επιστολές του προς τον Σωκράτη Κόκκαλη. Έλαβα 501.210 ευρώ, μου χρωστάτε 312.380»!

Παραμάγαζο είχαν φτιάξει στην αυλή του Παντελεήμονα Καρακώστα η Siemens και η Intracom, μαζί με τους “μιλημένους” συμβούλους και τους έμμισθους του διδύμου στον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα οι κοστολογικοί έλεγχοι των προγραμματικών συμφωνιών να είναι προκάτ.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αβίαστα από το κατασχεθέν αρχείο του Π. Καρακώστα, από τις επιστολές προς τον Σ. Κόκκαλη, από την αλληλογραφία με τους συμβούλους που δήθεν θα έψαχναν τις τιμές βάσει των ρητρών των συμβάσεων του ΟΤΕ με τους προμηθευτές του, από πληρωμές “μαύρες” που πραγματοποιήθηκαν και από τις δουλειές που έστηναν σε βάρος του ταμείου του οργανισμού μέχρι και το 2005, όταν περατώθηκαν έλεγχοι-μαϊμού.

Της διαπλοκής το ανάγνωσμα…

Ο Π. Καρακώστας, που από το 2003 και μετά ζητεί τα δεδουλευμένα του από την Intracom, επικαλείται προσωπική συμφωνία του με τον Σ. Κόκκαλη από το 1996 για τις προγραμματικές. Ειδικότερα:

* Στις 26/5/2003, σε ενημερωτικό του σημείωμα προς τον Σ. Κόκκαλη, του γράφει ότι “σε συνάντησή μας στο γραφείο σας άρχισε η συνεργασία μας με δικές σας οδηγίες, το 1996”, ενώ υπήρξε και ενημέρωση του κ. Τσουκαλίδη (τότε αντιπροέδρου της Intracom).

* Στην ίδια επιστολή, ενημερώνει τον Σ. Κόκκαλη ότι “το ποσόν που έλαβα μέχρι σήμερα είναι 501.210 ευρώ, η συνολική αμοιβή μέχρι και 6η εκτελεστή είναι 813.590 ευρώ, και μένει υπόλοιπο 312.380 ευρώ”. Ένα άλλο ποσό, βάσει συμφωνίας, “που έχει γίνει από όλες τις πλευρές αποδεκτή για 300.000 ευρώ” αφορά την κινητή τηλεφωνία των Σκοπίων (άδεια) που εξασφάλισε ο ΟΤΕ και, όπως λέει, η FICHTNER και συνεργάτες του ήταν σύμβουλοι! Ο Π. Καρακώστας ζητεί το 50% με την υπογραφή και το ισοδύναμο με την πρώτη πληρωμή, ενώ για τις λεπτομέρειες επικαλείται τον Τσουκαλίδη.

* Εκ του παρασκηνίου, το τότε στέλεχος της Pricewaterhouse Coopers (PNC) Γερμανίας, Manfred Briede, που από το 1996 ήταν ο επικεφαλής της ομάδας συμβούλων που ο ΟΤΕ πλήρωνε για τις προγραμματικές, ήταν συνεργάτης του Π. Καρακώστα και, κατά τα γραφόμενά του, διαμόρφωνε τους ελέγχους επ’ ωφελεία της Intracom και της Siemens.

Στις 14/10/2002, ο Π. Καρακώστας ζητεί ραντεβού από τον Λ. Αντωνακόπουλο, τότε διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, με τον Μ. Briede, και για το έργο τού συμβούλου για το υποβρύχιο καλώδιο!

* Επιστολή του Π. Καρακώστα (3/5/2004) προς τον Γ. Άννινο της Intracom, με κοινοποίηση προς τον Γ. Δεληγιάννη, αναφέρει απροκάλυπτα: “Όλα τα notices σχετικά με το θέμα μου που αφορούν τα τελευταία 4 χρόνια ήταν συγχρόνως προς τον κ. Τσουκαλίδη και κ. Μαυρίδη (Siemens)”. Κοινώς, “δούλευα και για τους δύο, και σας ενημέρωνα ταυτόχρονα”, γράφει ο “μυστικοσύμβουλος”, ο οποίος εμπλέκει και τον τότε γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, Γ. Αργυρόπουλο, “όχι για να επιβεβαιώσει την εκκρεμότητα, αλλά γιατί γνωρίζει προσωπικά ότι εγώ μαζί με την ομάδα μου ξεμπλοκάραμε τον Αύγουστο του 2002 την 6η εκτελεστή”.

Στην ίδια επιστολή, ο Π. Καρακώστας αναφέρει ότι “σας παρέδωσα και σχετικό αντίγραφο Invoice από Κύπρο για να διευκολύνω τη διαδικασία”.

* Στην αυστηρώς προσωπική επιστολή (4/6/2005) προς τον Σ. Κόκκαλη, ο Π. Καρακώστας έχει φροντίσει να γράψει ότι αυτή “εστάλη με courier στο σπίτι του προέδρου και το παρέλαβε ο κ. Καμπόλης”.

Σ’ αυτήν αποκαλύπτει ότι στις 28/5/2004 παρέλαβε 70.000 ευρώ από τον κ. Δεληγιάννη της Intracom και αναφέρει πως το ανεξόφλητο υπόλοιπο ανέρχεται σε 480.000 ευρώ.

* Στα κατασχεθέντα υπάρχουν πληρωμές που καθοδηγεί εγγράφως με υποδείξεις του ο Π. Καρακώστας προς συμβούλους του ΟΤΕ, οι οποίοι έκαναν τους κοστολογικούς ελέγχους, πιθανώς και προς στελέχη του οργανισμού που έκαναν “πλάτες”.

Περιλαμβάνονται σχέδια συμβάσεων με τον ΟΤΕ (37 εκατ. ευρώ), από τις οποίες η αμοιβή 5% προορίζεται για την ΕΠΕ ΠΑΝΒΙΚ International Consulting Παντελής Καρακώστας και ΣΙΑ, Letter of Intent με την Pricewaterhouse, που υπογράφει ο Γ. Χρυσολούρης, e-mail με αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται ο τέως γεν. διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ, Γ. Γεωργίτσης, και την απευθύνει ο Χ. Νατσούλης στον Γ. Γεργιαννάκη για πληρωμές που αποδεσμεύθηκαν.

* Σε σχέδιο επιστολής (1/5/2007) του Π. Καρακώστα προς τον Σ. Κόκκαλη, ο πρώτος, αφού επισημαίνει την αφοσίωσή του και υπενθυμίζει “τη συνδρομή μου για προσωπικό σας θέμα”, του ζητεί ακρόαση. Του επισημαίνει ότι βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και, το χειρότερο, του γράφει πως “ο κ. Άννινος απέσυρε ακόμα και την προσφορά του για 100.000 ευρώ, για την οποία είχε λάβει δική σας οδηγία”.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το αρχείο του Π. Καρακώστα, που θέτουν και την Intracom και τη σύμβαση 8004 με τον ΟΤΕ στο μικροσκόπιο, κάποιοι θέλουν να “φρεναριστούν”. Ήδη, παρασκηνιακώς καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου ο ενδιάμεσος του καρτέλ να μην καταθέσει στην Εξεταστική, να υποτιμηθεί ως μάρτυρας, να μην εμφανιστεί, ως ευάλωτος από άποψη υγείας, και κατά συνέπεια να μη διαταραχθεί ο… αμέτοχος του παρασκηνίου Σ. Κόκκαλης.

Που είναι μωρέ η Intracom;

Στα όσα καταγγελτικά έγραφε η Αριστέα Μπουγάτσου τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά από εννέα χρόνια έγινε κάτι; Όταν όλες οι καταγγελίες της επιβεβαιώνονται καθημερινώς; Όπως και ο δικός μας ανιδιοτελής αγώνας, με σειρά αποκαλύψεων επί πολλά χρόνια; Όταν οι επιβαβαιώσεις πλέον έρχονται από όλα τα “μέτωπα”;

Όταν την προπερασμένη Κυριακή στην Κυριακάτικη Real News σε συνέντευξή του, ο συνήγορος υπερασπίσεων δυο Γερμανών κατηγορουμένων στη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος ανέφερε:

«Η δεύτερη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ υπογράφηκε μεταξύ του ελληνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ) και της Intracom με αριθμό 8004, με το ίδιο αντικείμενο με την 8002 της Siemens! Η σύμβαση της Intracom ήταν 964 εκατ. ευρώ και της Siemens 685 εκατ. ευρώ! Από το 2008 που ερευνάται η υπόθεση της Siemens, οι λειτουργοί της δικαιοσύνης έχουν σκοντάψει αρκετές φορές στη σύμβαση της Intracom. Νέα έρευνα ωστόσο, δεν ξεκίνησε ποτέ, παρ΄ ότι είχε ζητηθεί από μερίδα του πολιτικού κόσμου…»!

Όταν στη δικαιοσύνη γίνεται “της κακομοίρας”…

Αλλά, όπως βλέπετε το 2010 η Αριστέα Μπουγάτσου έλεγε πως:

«Τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το αρχείο του Π. Καρακώστα, που θέτουν και την Intracom και τη σύμβαση 8004 με τον ΟΤΕ στο μικροσκόπιο, κάποιοι θέλουν να “φρεναριστούν”»!

Τα ίδια δηλαδή που λέει το 2019 ο έγκριτος νομικός κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος:

«Από το 2008 που ερευνάται η υπόθεση της Siemens, οι λειτουργοί της δικαιοσύνης έχουν σκοντάψει αρκετές φορές στη σύμβαση της Intracom»!

Η Αριστέα Μπουγάτσου όμως λέει και τα εξής:

«Ήδη, παρασκηνιακώς καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου ο ενδιάμεσος του καρτέλ να μην καταθέσει στην Εξεταστική, να υποτιμηθεί ως μάρτυρας, να μην εμφανιστεί, ως ευάλωτος από άποψη υγείας, και κατά συνέπεια να μη διαταραχθεί ο… αμέτοχος του παρασκηνίου Σ. Κόκκαλης»!

Τελικά ο Σωκράτης Κόκκαλης – όπως προέβλεψε η αξέχαστη Αριστέα Μπουγάτσου παρότι κλήθηκε ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2010-2012) – “υποτιμήθηκε” από τον προεδρεύοντα της Επιτροπής Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη! Όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010 που θα διερευνούσε το οικονομικό σκάνδαλο της Siemens – που ολοκληρώθηκε σε δυο χρόνια, βγάζοντας πόρισμα που επιδίκαζε ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens “τουλάχιστον 2 δις ευρώ” – κάλεσε τον Σωκράτη Κόκκαλη δυο φορές και εξετάστηκε εξ απαλών ονύχων, όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ!

Αλλά έχουμε και μια ακόμη σημαντική πτυχή που προκαλεί πολλές απορίες!

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κλήθηκε και κατέθεσε και ο κ. Ευάγγελος Σέκερης! Το εν ενεργεία στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και συγγενής εξ αγχιστείας με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Για τον οποίο Ευάγγελο Σέκερη, το μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Παφίλης, Βουλευτής του ΚΚΕ, είπε πως ο Ευάγγελος Σέκερης ήταν ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας! Αυτός λοιπόν “ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας” κατέθεσε:

«H Siemens και η Intracom είχαν παράλληλη και δίδυμη σχέση από το 1988 έως το 2004»!

Σε αυτό το σημείο κατά δήλωση του Ευαγγέλου Σέκερη, ο Σήφης Βαλυράκης τον διέκοψε και του είπε:

«Δεν σας καλέσαμε εδώ για την Intracom, αλλά για τη Siemens»!

Έτσι μέχρι σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης και η Intracom, όχι δεν είναι κατηγορούμενοι, αλλά δεν είναι ούτε μάρτυρες στη δίκη της Siemens που ακόμη δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας!

Μετά ταύτα επανέρχομαι…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...