Brexit: Κυριαρχεί το απόλυτο χάος – Άτακτη έξοδο βλέπουν οι Γερμανοί βιομήχανοι

Στα τυφλά η Βρετανία μετά την καταψήφιση της συμφωνίας για την έξοδο για τρίτη φορά. Κυριαρχεί ο πανικός εντός και εκτός συνόρων.

Η νέα καταψήφιση της συμφωνίας του Brexit, στη βρετανική βουλή, οδηγεί σε χάος, προειδοποίησε ο Σύνδεσμος των Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK).

«Το χάος πλέον είναι απόλυτο. Αυτό σημαίνει πως η Βρετανία και η Ευρώπη παραπατάνε τώρα προς μια μη συντεταγμένη αποχώρηση από την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του DIHK, Ερικ Σβάιτσερ. Όλες οι εταιρείες πρέπει να προετοιμαστούν επειγόντως για αυτό το σενάριο, επισήμανε.

«Σε μόλις μερικές ημέρες, απειλούμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλή γραφειοκρατία που συνδέεται με το Brexit και την κατεδάφιση των αλυσίδων εφοδιασμού στις οποίες εμπλέκεται η Βρετανία», εξήγησε ο Σβάιτσερ. «Επιπλέον, οι γερμανικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν δεκάδες εκατομμύρια τελωνειακές διαδικασίες και δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τελωνειακούς δασμούς σε ετήσια βάση», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ειδικά οι εταιρείες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που βασίζονται σε παραδόσεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών από τη μια χώρα στην άλλη, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την προοπτική του λεγόμενου «σκληρού» Brexit, όπως και η Airbus, τμήματα των αεροσκαφών της οποίας, όπως τα φτερά, κατασκευάζονται στη Βρετανία.

loading...