Brexit: Αδυσώπητα τα ΜΜΕ με την Μέι: Ταπεινωμένη στο περιθώριο της ΕΕ

Σκληρά τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης με την Μέι. Την παρουσιάζουν σαν την μεγάλη χαμένη και ταπεινωμένη από τις συζητήσεις για το Brexit.

Στο περιθώριο έβαλαν τη Τερέζα Μέι οι «27» των Βρυξελλών όπως σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας την πρωθυπουργό αποδυναμωμένη και για μία ακόμη φορά «ταπεινωμένη».

Το Brexit έλαβε παράταση και η Ε.Ε έχει δώσει το πράσινο φως. Αν και αυτό ήταν το σχέδιο της Μέι, τα βρετανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η Μέι απέτυχε και ταπεινώθηκε.

«Η Τερέζα Μέι έχει τώρα μία τελευταία ευκαιρία», όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου .

«Η Ε.Ε έδωσε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό ένα «περιθώριο διάσωσης τριών εβδομάδων» που συμφωνήθηκε ύστερα από «σχεδόν επτά ώρες μάχης». Ωστόσο, οι ηγέτες έστειλαν σαφή προειδοποίηση στο Λονδίνο στην περίπτωση που η Μέι δεν λάβει έγκριση για τη συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων.Το αποτέλεσμα θα είναι: «Η Βρετανία να αναγκαστεί να αποφασίσει ανάμεσα σε μια μη-συμφωνία του Brexit ή τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές εκλογές.»

«Το Brexit καθυστερεί», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Daily Mail». «Ύστερα από «ώρες διαπραγματεύσεων για γερά νεύρα», η Μέι και οι Βρυξέλλες συμφώνησαν να παραταθεί η ημερομηνία αποχώρησης.

«Μέχρι τις 22 Μαΐου, αν η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία της Μέι ή μέχρι τις 12 Απριλίου, εάν την καταψηφίσει .»

Για την εφημερίδα «Guardian», η Μέι δεν κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους: «Η Τερέζα Μέι απέτυχε με το αίτημά της, η Ε.Ε αναλαμβάνει τον έλεγχο της της ημερομηνίας του Brexit», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Το αίτημα της Μέι για τριμηνιαία παράταση της ημερομηνίας εξόδου δεν ήταν πειστικό. Δεν κατάφερε «δυστυχώς να απαντήσει στο ερώτημα τι θα κάνει εάν οι βουλευτές απορρίψουν και πάλι τη συμφωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η «Daily Telegraph»:

«Η Ε.Ε λαμβάνει τον έλεγχο για το Brexit, η Μέι μπήκε στο περιθώριο… Και τώρα η Βρετανή πρωθυπουργός θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη διάσπαση στο κόμμα της», επισημαίνει.

loading...

1 thought on “Brexit: Αδυσώπητα τα ΜΜΕ με την Μέι: Ταπεινωμένη στο περιθώριο της ΕΕ

  1. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΣΤΙΜΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΜΟΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ, ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ PAPARATZI ΤΛΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ

Comments are closed.