Συντριβή Boeing 737 της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες! (φωτό)

Συνετρίβη αεροσκάφος ​Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines, που πραγματοποιούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα προς το Ναϊρόμπι.Εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι ο αερομεταφορέας της χώρας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Bole προτού συντριβεί περίπου 60 χλμ νοτιανατολικά του αεροδρομίου.

Το ολοκαίνιουργιο Boeing 737-ΜΑΧ είχε παραδοθεί στην εταιρεία πριν από τέσσερις μήνες,

Tο τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 8:44 π.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στο αεροσκάφος επέβαιναν 157 άτομα, 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

Τη συντριβή του αεροσκάφους επιβεβαίωσε και το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας.

“Το Γραφείο του Πρωθυπουργού, εξ ονόματος της κυβέρνησης και των κατοίκων της Αιθιοπίας, θα ήθελε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους στην Ethiopian Airlines Boeing 737 για τακτική προγραμματισμένη πτήση προς Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί” ανέφερε ο εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.

Σε εξέλιξη είναι αποστολή έρευνας και διάσωσης. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένες πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν.

«Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο, μοιραίο ατύχημα που εμπλέκεται ένα Boeing 737 MAX σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών, περιλαμβανομένης και της συντριβής αεροσκάφους της Lion Air τον Οκτώβριο», δήλωσε ο αναλυτής αεροπλοϊας, Alex Macheras στη DW.

Στο δυστύχημα της Lion Air είχαν σκοτωθεί και οι 189 επιβαίνοντες. Ήταν η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Ινδονησίας μετά τη συντριβή το 1997 αεροσκάφους κοντά στο Μεντάν, όπου σκοτώθηκαν 234 άνθρωποι.

Η κρατική Ethiopian Airlines αυτοχαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αφρικής και φιλοδοξεί να καταστεί «πύλη» προς την Μαύρη ήπειρο. Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώνεται ενώ ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός της χώρας, Αμπίι Αχμέντ έχει δεσμευθεί να ανοίξει τις αερομεταφορές και τις ξένες επενδύσεις σε μια σημαντική στροφή της κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας.


BREAKING: An Ethiopian Airlines flight with 149 people on-board has crashed on its way to Nairobi, with deaths being reported, the Ethiopian prime minister’s office has Tweeted about the incident without information.

37 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό



The Office of the PM, on behalf of the Government and people of Ethiopia, would like to express it’s deepest condolences to the families of those that have lost their loved ones on Ethiopian Airlines Boeing 737 on regular scheduled flight to Nairobi, Kenya this morning.

3.104 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

loading...