Αυτή η απίστευτη Επιστημονική Ανακάλυψη θα σας Κάνει να Βάζετε Μαγειρική Σόδα στα ΠΑΝΤΑ..!

Το διττανθρακικό είναι ένα βασικό συστατικό της μαγειρικής σόδας και υπάρχει επίσης σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι αυτή η ουσία μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.
Ακούγεται απίστευτο, αλλά μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι αυτό ισχύει.
Από το 1997 οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Utah μελετούν τις επιδράσεις των επιπέδων διττανθρακικού στην υγεία και την μακροβιότητα. Μελέτησαν 2.287 εθελοντές ηλικίας 70-79 για μια περίοδο 10 χρόνων, ελέγχοντας τους ως τις αρχές του 2014.

Ο Dr. Kalani Raphael, συγγραφέας της έρευνας, και οι συνάδελφοι του ήθελαν να μάθουν πώς μπορούν να επηρεάσουν η ισορροπία οξέων-βάσεων (pH) και η ποσότητα διττανθρακικού και ανθρακικού οξέος την διάρκεια ζωής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια μικρή ποσότητα διττανθρακικού οξέος στο σώμα αύξανε την πιθανότητα θανάτου υγιών ατόμων κατά 24%. Ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια επαρκής ποσότητα διττανθρακικού στο αίμα και στην υγιεινή διατροφή ήταν θετικά για την μακροβιότητα.

Αν, λοιπόν, θέλετε να ζήσετε περισσότερο και να έχετε πιο υγιή ζωή, θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας. Έτσι θα ισορροπήσετε τα επίπεδα pH και θα λάβετε επαρκείς ποσότητες διττανθρακικού. Τα μήλα, οι σταφίδες, τα καρότα, οι μπανάνες, το μπρόκολο, τα λεμόνια και το σπανάκι είναι ιδιαίτερα καλές πηγές διττανθρακικού.

Και ο καφές βοηθάει να εξισορροπήσετε τα οξέα και τις βάσεις στο σώμα σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέτετε 1/4 κ.γ. μαγειρικής σόδας στο πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, θειανίνη και καφεΐνη. Αυτές οι ουσίες όχι μόνο συμβάλουν στην εξισορρόπηση του pH, αλλά επίσης μπλοκάρουν το λίπος και βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Μπορείτε επίσης να τονώσετε την ενέργεια σας με ένα ρόφημα με μαγειρική σόδα. Δεν βοηθά μόνο κατά της εξάντλησης, αλλά βελτιώνει και την αντοχή σας στον αθλητισμό. Επίσης, εξουδετερώνει τα γαλακτικά οξέα τα οποία εμφανίζονται μετά την γυμναστική.

Θα χρειαστείτε:

1/2 κ.γ. Θαλασσινό αλάτι
1/4 κ.γ. Μαγειρική σόδα
7 φλιτζάνια νερό καρύδας
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι μέλι

Οδηγίες:

Ζεστάντε το νερό καρύδας και προσθέστε την μαγειρική σόδα. Μετά προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά σε κλειστό δοχείο και ρίξτε το μίγμα σε ένα ποτήρι.

Για όσους σκέφτονται να αυξήσουν την κατανάλωση κέικ για να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του διττανθρακικού, λυπόμαστε! Η ζημιά που θα σας προκαλέσει μακροπρόθεσμα στο σώμα και την υγεία ξεπερνούν την θετική επίδραση του διττανθρακικού. Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά και πράσινο τσάι!

loading...