ΞΕΣΚΟΥΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Έρχονται σύντομα οι αυτοδιοικητικές εκλογές και σε όλη την Ελλάδα σφάζονται οι υποψήφιοι για να λάβουν το χρίσμα από τα μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα!

Από το γενικότερο, αυτό πλαίσιο, δεν θα μπορούσε να λείψει η Πάτρα!

Κι ενώ πριν λίγο χρονικό διάστημα θεωρείτο οριστική η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή της Νίκο Παπαδημάτο, έρχεται αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κι ακολούθως ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, για να επιβεβαιώσουν το αυτονόητο! Ότι δηλαδή, η “Πειραιώς” δεν παρέχει επίσημο χρίσμα σε κανένα υποψήφιο Δήμαρχο, με εξαίρεση τους τρεις μεγάλους Δήμους της Αθήνας (Κώστα Μπακογιάννη), της Θεσσαλονίκης (Νίκο Ταχιάο) και του Πειραιά (Νίκο Βλαχάκο)!

«Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας, ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει. Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα»!

Κατόπιν αυτών, θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά κι εκεί στην Πάτρα, το σήμα που εξέπεμψαν τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ, προφανώς κατ΄ εντολή του Προέδρου τους Κυριάκου Μητσοτάκη! Και να σταματήσουν να προπαγανδίζουν την ψεύτικη είδηση περί της στηρίξεως της ΝΔ στον υποψήφιο Δήμαρχο της πόλεως στον κ. Νίκο Παπαδημάτο!

Έτσι, καθίσταται σαφές, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως έχει εκφράσει για τη Δυτική Ελλάδα τη στήριξή της, μόνο στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και σε κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο! Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρούν στην “Πειραιώς” εκ του πονηρού, σε μια προσπάθεια αποσυσπείρωσης των δυνάμεων της ΝΔ! Εξ ου και οι παραπάνω δηλώσεις των ηγετικών στελεχών της ΝΔ, στην προσπάθεια αποτροπής διαρροών και οι οποίες ενδεχομένως να οφείλονται από πικρίες δεξιών υποψηφίων (σε κάθε Δήμο είναι πάνω από ένας), που θα δημιουργούσαν αυξημένη αντιπαράθεση που θα έβλαπτε τη ΝΔ, όχι μόνο σε Τοπικό επίπεδο, αλλά και Εθνικό!

Από πλευράς μου και μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχετε ενημέρωση σε όσα περίεργα συμβαίνουν ανά την Ελλάδα! Πιστεύοντας, ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να ψηφίζονται οι καλύτεροι και πιο χρήσιμοι κι όχι εκείνοι που υποδεικνύονται αμέσως ή εμμέσως από τα κοινοβουλευτικά κόμματα!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...