Ενδιαφέρουσες Διαπιστώσεις

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Η Συμφωνία των Πρεσπών (Σ.τ.Π) με τα συνακόλουθά της θα μας απασχολούν διαρκώς. 
Στο σημερινό άρθρο θα σχολιάσω τρία αξιοπρόσεκτα ζητήματα:

1. Δικαίωση του …ΕΑΜ;
Η κα Υπουργός εμφανίστηκε περιχαρής για την Σ.τ.Π, επειδή “δικαιώθηκε” η πολιτική στόχευση των προγόνων του ΣΥΡΙΖΑ/ “Αριστεράς”  του ΕΑΜ.
Πρόκειται για αίσιο πέρας που ήρθε ως συνέπεια του “Απελευθερωτικού Αγώνα”, του “Δημοκρατικού Στρατού”, του Κομμουνισμού.
Ιστορικές ανακρίβειες, αλλά και αυτοαποκαλύψεις.
Οι Έλληνες όμως στη συντριπτική πλειονότητά τους, λυπήθηκαν.
Όπως τότε, έτσι και τώρα ήταν και είναι απέναντι στους (χαϊδευτικά και παραπειστικά αυτοαποκαλούμενους) “Αριστερούς”.
Βέβαια θα τρίζουν τα κόκκαλα των Εαμιτών και Ελασιτών προπατόρων τους, που αγωνίστηκαν για όσα -παρασυρμένοι – πίστεψαν.
Θα τρίζουν επειδή οι επίγονοί τους σημερινοί, εκτελούν εντολές των ιμπεριαλιστών δυτικών, τους οποίους εκείνοι μάχονταν.

ΥΓ Πως άραγε ταυτίζονται όλα αυτά; Τα τότε και τα τώρα; Πως κατάφεραν να βουλιάξουν όλοι μαζί (χάριν ευτελών σκοπιμοτήτων) στη λίμνη των Πρεσπών;

2. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον κο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αποδοκιμασίες στη Θεσσαλονίκη. Ουδείς μετριοπαθής άνθρωπος εγκρίνει ανοίκειες συμπεριφορές (όπως και παλαιότερα εναντίον του προκατόχου του). Είναι καταδικαστέες.
Όσο και αν η πικρία ή και ο θυμός έχει βάση , επειδή ο κόσμος ανέμενε κάποια παρέμβασή του σε ένα μείζον εθνικό θέμα.
Προφανώς και υπάρχει το ελαφρυντικό δεδομένο των περιορισμένων δυνατοτήτων – λόγω προεδρευόμενης και όχι προεδρικής- Δημοκρατίας. 
Όμως θα μπορούσε να είχε συγκαλέσει συμβούλιο Αρχηγών ή να συστήσει την συνάντησή τους πριν το Σ.τ.Π.
Παρέμεινε αμέτοχος, αποστασιωποιημένος. Εξυπακούεται  πως  η παραίτησή του θα άλλαζε τα δεδομένα δραματικά (θα δημιουργούσε βέβαια ένα κακό προηγούμενο/παράδειγμα για τους επόμενους Προέδρους).

ΥΓ Η αποχή από κάθε ανάμειξη /παρέμβαση /παρουσία σε συνδυασμό με την άμεση χωρίς χρονοτριβή υπογραφή … έγκριση , ξενίζει . Αποτιμάται ως …. “περίεργη” (επειδή γνωρίζει άριστα ότι … φιλτάτη , υπεράνω όλων είναι η Πατρίδα, η Ελλάδα μας!!!).

3. Χαλβάδες:
   Πριν μήνες είχα αναφερθεί στις επιπτώσεις στο εμπόριο /εμπορικά σήματα. Χρησιμοποίησα-χιουμοριστικά – ως παράδειγμα τον “Μακεδονικό χαλβά”.
(Διεθνώς) θα μπερδεύονται οι καταναλωτές με το πολυμακεδονικής προέλευσης προιόν. Όλοι θα χαλβαδιάζουν την προσοδοφόρο χαλβαδοπροέλευση. “Βορειομακεδονικός” ή “Νοτιομακεδονικός” χαλβάς; Τίνος είναι ο νόστιμος χαλβάς; Αναντίλεκτα θα υπάρξουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τους Έλληνες παρασκευαστές και διακινητές του χαλβά. (Σ.Σ Η μπουγάτσα , λόγω ποικιλότητας -αλμυρή, γλυκιά κ.ο.κ- θα διακινείται συναινετικά . Φημολογείται πως θα υπάρξει συνεργασία /συμπαραγωγή της. Για καλύτερη χώνευση θα προσφέρεται δωρεάν,  και αναψυκτικό από τον συνεταιρισμό “Βορειομακεδόνων” και “Νοτιομακεδόνων” με ονομασία : “erga omnes”).

ΥΓ Τολμηρή πρόταση (για … έμμεσο εθνικό όφελος):
       Να πάψουμε εμείς την παραγωγή και την αποστολή /εμπορία στο εξωτερικό του δικού μας χαλβά.  Να εξάγουμε δωρεάν (δείγματα άνευ αξίας άλλωστε) τους δικούς  μας Κομματοχαλβάδες (=κομματικούς  χαλβάδες) ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ /Ελληνικής προέλευσης.
       Μήπως και γλυτώσουμε τα (επερχόμενα) χειρότερα !

loading...