Διοργανώνουν «πανελλαδική διαδήλωση» στο Βόλο υπέρ της άδειας του Δ. Κουφοντίνα!

«Πανελλαδική διαδήλωση» στο Βόλο στις 31 Μαρτίου με αίτημα την «άμεση χορήγηση άδειας» στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, διοργανώνουν αναρχικές οργανώσεις.Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 στο κέντρο του Βόλου, στην πλατεία Δικαστηρίων.

Αυτό αποφασίστηκε σε «συνέλευση αλληλεγγύης» στον «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «πολιτικό κρατούμενο».

Σε ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων ότι «στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα».

Αφού υπενθυμίζουν ότι στις 27 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με ομόφωνο βούλευμα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης τονίζουν: «Η έβδομη άδεια είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Φυλακής, αλλά ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης, βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, άσκησε βέτο διαφοροποιώντας τη θέση του από τους προηγούμενους συναδέλφους του που χορήγησαν έξι άδειες στον Δ. Κουφοντίνα».

Υποστηρίζουν δε πως «στο σκεπτικό της απόφασης για μια ακόμα φορά επαναφέρθηκε η εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να παρα­δώσουν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της πολιτικής τους ιστορίας, αλλά και ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας του τόπου, ώστε να ανταλλάξουν την προσωπι­κή και πολιτική τους αξιοπρέπεια με την χορήγηση της άδειας. Επαναφέρθηκε η επιδίω­ξη του αστικού κράτους να ταπεινώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να πείσει τους καταπιεσμένους πως κάθε αντίσταση απέναντι στους δυνάστες τους είναι μάταιη».

Κάνουν δε λόγο για «εμφυλιοπολεμικού τύπου σκεπτικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές» από το Δικαστικό Συμβούλιο και για «ρεσιτάλ αυταρχικής εκτροπής και νομικίστικων ταχυ­δακτυλουργιών».

Τέλος, εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Δεν μπορούμε και να μην αναφέρουμε και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙ­ΖΑ απέναντι σ' αυτήν την αυταρχική εκτροπή. Της κυβέρνησης των yes men, της "κυ­βερνώσας αριστεράς" που έχει προσκυνήσει όσο κανένας άλλος τον αμερικάνικο ιμπε­ριαλισμό. Δεν ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια την αυταρχική διάταξη Δένδια που δίνει δικαίωμα βέτο στους εισαγγε­λείς για τις άδειες των κρατούμενων. Ταυτόχρονα, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και αυστηροποιεί τον 187Α, τον "αντι"τρομοκρατικό νόμο με τον οποίο δικάζονται και καταδικάζονται αναρ­χικοί και κομμουνιστές αγωνιστές» καταλήγουν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο Κουφοντίνας έπρεπε να είχε εκτελεστεί δημόσια δια απαγχονισμού. Δεν είναι δυνατόν να δίνεται άδεια από τις φυλακές σε έναν δολοφόνο. Για ανθρώπους τέτοιου είδους θα έπρεπε να κατασκευαστούν ειδικά κελιά σε αρκετό βάθος μέσα στη γη, για να μη ξαναδούν πότε το φως του ηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι στους δρόμους με σημαίες και με ταμπούρλα να ζητήσουμε ή μάλλον να απαιτήσουμε όλοι οι φονιάδες έξω από τις φυλακές , όλοι οι φονιάδες να ανακηρυχθούν ήρωες της νεότερης Ελλάδας , όλοι οι ΗΛΙΘΙΟΙ οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ .οι ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ , ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...