Οι εκλογές φοβίζουν τον Τσίπρα…

Είναι αλήθεια ότι η χώρα έχει μπει εδώ και καιρό σε μια μακρά προεκλογική περίοδο και όλοι περιμένουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές οι οποίες προσδιορίζονται το αργότερο μέχρι τέλος Μαΐου.

Πάρα ταύτα ο κ Αλέξης Τσίπρας φαίνεται και θέλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση αφού ζυγίζει το πολιτικό κλίμα με ορίζοντα Οκτωβρίου όπου είναι ο στόχος.

*ΤΟΥ Νίκου Κούτρικα

Επειδή όμως τα πράγματα πιέζονται εσωτερικά και εξωτερικά ο πρωθυπουργός περιμένει και τις επόμενες δημοσκοπήσεις για να πάρει την τελική απόφασή του οι οποίες όμως από τι μαθαίνουμε δεν βοηθούν καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και η διαφορά συνεχώς μεγαλώνει με κερδισμένη την ΝΔ και χωρίς να υπάρχουν σημάδια δημοσκοπικής ανάκαμψης για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι η κυβέρνηση περιορίζεται στην υπόσχεση προσλήψεων και παροχών θέλοντας να δει σημάδια ανάκαμψης στην κοινωνία.

Μόνο που τα όσα παίρνουν το φως της δημοσιότητας τελευταία όπως οι δικαστικές διώξεις για το Μάτι το Σκοπιανό που έχει συσπειρώσει αρνητικά όλους τους Έλληνες για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλη την Βόρειο Ελλάδα, η μείωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας με τον νέο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση μαζί με τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια αποτελούν αγκάθια.

Αγκάθι είναι και το ΟΧΙ των Ευρωπαίων για την δόση του ενός δισ ευρώ αφού απαιτούνται μεταρρυθμίσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βαδίζει αυτό το διάστημα σε κινούμενη άμμο ελπίζοντας μόνο σε ένα σημάδι αντιστροφής του κλίματος των δημοσκοπήσεων.

Για την κοινωνία όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών ούτε ήταν συνεπείς σε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά δίνοντας έτσι σαφές προβάδισμα στην ΝΔ και τον κ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως η προσλήψεις και η έλλειψη των ψηφισμένων μεταρρυθμίσεων φοβίζουν και τους δανειστές οι οποίοι θέλουν να διασφαλίσουν την ομαλή πορεία του προγράμματος κάτι το οποίο έδειξε και το Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας με το ΟΧΙ στην δόση για την Ελλάδα αφού οι προσλήψεις ΣΥΡΙΖΑ και τα κόκκινα δάνεια δείχνουν μια συγκεχυμένη εικόνα εκτροχιασμού.

Ζήτημα είναι από εδώ και στο εξής εάν προκηρυχθούν εκλογές και να γίνουν το συντομότερο.

Ήδη ο κ Μπαρόζο προετοίμασε με τις δηλώσεις του το κλίμα για εκλογές υποστηρίζοντας ανοικτά τον κ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εκλογές φοβίζουν τον κ Τσίπρα μετά από όλα τα παραπάνω ο οποίος όμως για να μπορέσει να έχει κάποιο ρόλο στο μέλλον θα πρέπει να κάνει εκλογές το γρηγορότερο διαφορετικά θα χαθεί δημοσκοπικά και αν δεν κάνει εκλογές άμεσα τρίζει η καρέκλα του και στον ΣΥΡΙΖΑ αφού οι περισσότεροι βουλευτές του δεν θα επαναεκλεγούν στις περιφέρειές τους!

Μονόδρομος οι Εκλογές

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

loading...