Ο Τσίπρας κατεβάζει έναν Αφγανό στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! – Δείτε το πρώτο «πακέτο» υποψηφιοτήτων

Εκτός από τους τρεις εν ενεργεία ευρωβουλευτές, τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν οι:

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Δημήτρης Πλουμπίδης (γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Νίκου Πλουμπίδη),

Αννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου,

Κώστας Αρβανίτης (ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής της ΕΡΤ)

Μυρσίνη Λοΐζου,

Όλγα Νάσση,

Γιώργος Χρηστάκης,

Θ. Πελεγρίνης,

Ι. Κοντουλη,

Γιάννης Μουζάλας, πρώην υπουργός

Γκιονους Μουχαμαντί, Αφγανός, πρόεδρος ΜΚΟ Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

Φωτεινή Σκοπούλη, πρώην υφυπουργός Υγείας

Μουσταφά Οφουκ

O TΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ – ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

«Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το σήμερα και το αύριο, όποιες πολιτικές χαραχθούν, τα αποτελέσματά τους θα γίνουν αντιληπτά σε βάθος χρόνου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε θετικό ότι η έκθεση της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό είναι σχεδόν ομόφωνη.

«Το δημογραφικό δεν είναι επιμέρους ζήτημα. Το δημογραφικό είναι ζήτημα συνολικής στρατηγικής. Συνιστά συνέπεια του τρόπου με τον οποίο επιλέγουμε να οργανώσουμε την κοινωνία μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Δηλαδή, εξήγησε, αν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ένα μοντέλο κοινωνικής αναπαραγωγής, στο οποίο η αύξηση του πληθυσμού θα είναι η λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας ή αντίθετα αν το μοντέλο, το οποίο επιλέγουμε, είναι αυτό που θεωρεί ενδεδειγμένο έναν τρόπο κοινωνικής αναπαραγωγής, όπου η συνέπεια της μείωσης του πληθυσμού είναι μία μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στην ευημερία μίας κοινωνικής μειοψηφίας που απολαμβάνει ενδεχομένως προνόμια και πλούτο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «αν και δεν συναντάται το δημογραφικό ζήτημα συχνά στον πολιτικό ανταγωνισμό, αυτός είναι σε κάθε λέξη και σε κάθε πρόταση που διατυπώνει η κάθε πολιτική δύναμη σε αυτήν εδώ την αίθουσα». «Ο τρόπος με τον οποίο οραματιζόμαστε την ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, το ασφαλιστικό σύστημα και όλα τα κρίσιμα θέματα στη δημόσια σφαίρα, συνιστά μια ενιαία απάντηση και στο μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού».

Η ανατροπή της μείωσης των γεννήσεων και της αύξησης των θανάτων δεν πρέπει να γίνει μέσω πολιτικών λιτότητας, χωρίς ενσωμάτωση των μεταναστών

Αν θέλουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας για προοπτική ανατροπής αυτής της τάσης (μείωσης των γεννήσεων και αύξησης των θανάτων), πρέπει να συνομολογήσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει μέσω πολιτικών λιτότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική ένταξη, ενσωμάτωση των μεταναστών. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.

loading...

4 thoughts on “Ο Τσίπρας κατεβάζει έναν Αφγανό στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! – Δείτε το πρώτο «πακέτο» υποψηφιοτήτων

  1. Είναι σωστός , εισάγουμε τα πάντα , γιατί μην εισάγουμε και ανθρώπους
    ( παιδιά , γυναίκες , άντρες , νέους γέρους και πάσης ηλικίας και ότι άλλο ζωντανό κυκλοφορεί ) από όλο τον κόσμο , άσπρους , μαύρους , κίτρινους , μπλε , τι έχουμε να χάσουμε , όλος ο κόσμος κατά τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ , Έλληνες είναι και ας μην ξέρουν που είναι η Ελλάδα , μόνο έτσι απλά θα λυθεί το δημογραφικό κατά τον ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ , ρε καταλάβατε τι ψηφίσατε ;

  2. Αλλά απαγορεύουμε την ψήφο στους Έλληνες Ομογενείς που έχουν δικαίωμα ψήφου να ψηφίζουν στους τόπους κατοικίας τους.Δεν έχει σημασία που αποφασίζουμε για αυτούς χωρίς αυτούς.

  3. Δυστυχώς γι αυτούς ξέρουν και καταλαβαίνουν Ελληνικά και ως εκ τούτου , γνωρίζουν τι εστι ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

  4. Τώρα που τα εθνικιστικά κόμματα θα θριαμβεύσουν στις Ευρωεκλογές,θέλω να δώ με τί τρόπο θα τα κηρύξουν όλα….."Εγκληματικές Οργανώσεις"…Χα χα χα.
    Πάρτε το χαμπάρι ρε εσείς που κυβερνάτε,και εσείς που θέλετε να κυβερνήσετε. Ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη,μυρίστικε τα σκοτεινά σχέδια της Ευρωπαικής ελίτ,και όχι μόνο. Ευρώπη δεν είναι μόνο να ευημερεί η Γερμανία,και καναδυό ακόμη. ΕΕ σημαίνει ίδια μέτρα και σταθμά.
    Αλλά μ αυτή τη φάρα που έχουμε μπλέξει,και εννοώ τους Γερμανους, Κάθε λίγες δεκαετίες θα βρίσκουν ένα τρόπο να αιματοκυλουν τους λαούς της Ευρώπης,ή να τους εξαθλιώνουν όπως τώρα εμάς.
    Οχι λοιπον σε τέτοιες πολιτικές. Αν συνεχιστεί αυτό,να έχουμε δηλαδή τους Γερμανους να κυβερνουν τη χώρα μας,νομίζω πως η μόνη λύση είναι έξω απ αυτό το τερατουργημα της Γερμανίας και επιστροφή στην δραχμούλα μας.

Comments are closed.