Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία

ΑΛΩΣΗ 1453 Μ.Χ. ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1826 
ΗΘΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ.

Η Κωνσταντινουπολη κατα την εποχη της αλωσεως ειναι μια πολη κρατος. 

Η ενδοξη Ελληνικη-Ρωμαικη αυτοκρατορια εχει κακτηθει και διαμελισθει οριστικα απο τους Γερμανους (Ουννους,Φραγκους, Λογγοβαρδους, Νορμανδους κλπ), τον Απριλιο του 1204 μ.Χ. 

Οι τελευταιες ημερες πριν από την αλωση της πολεως είναι παρα πολύ σημαντικες σε ηθικο επιπεδο. 
Ολοι οι Ελληνες γνωριζουν πολύ καλα ότι οι πιθανότητες τους να επιβιωσουν είναι σχεδόν ανύπαρκτες.
Εντούτοις ολες εκεινες της ημερες δεν επεσε το ηθικο τους, ωστε να πολεμουν με λιγοτερο ζηλο και παθος.

Οι προγονοι μας μεσα στην αυτή την απελπισια
πολεμουσαν με ακομη μεγαλυτερη ορμη οπως αρμοζει στο εθνος των Ελλήνων.

Ενιωθαν να αυξάνονται οι δυναμεις τους σε ηθικο, πνευματικο, και σε σωματικο επιπεδο εκεινες τις δυσκολες στιγμες. 

Βρισκοταν μεσα στην απολυτη απελπισια, καθως το τελος τους πλησιαζε με γοργους ρυθμους. 

Ομως εκεινοι αγωνιζοταν εναντια στους Τουρκους
με πολύ μεγαλυτερο ζηλο.

Αυτο ακριβως είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηθικα αξιωματα των Ελλήνων.

Ολοι οι αλλοι λαοι σε περιπτωση που βρισκοταν στην θεση των Ελλήνων της αλωσεως ειτε θα ειχαν παραδωθει ειτε θα πολεμουσαν παρα πολύ νωχελικα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ
Οι Ελληνοχριστιανοι ηρωες θυσιασαν πολύτιμες γυναικες, κορες, αδερφες, εξαδερφες, μητερες, ανηψιες, για την τιμη και την επιβιωση της Ελλαδος.
Αλλωστε πως θα μπορουσαν να κανουν διαφορετικα με τοσους Ηρωες και αγιους που ειχε βγαλει το εθνος μας, ολους εκεινους τους αιωνες.
Το μεγαλειο ψυχης των Ελλήνων της πολεως δεν ειχε οριο. 
Πριν την τελικη μαχη ο Μωαμεθ  εδωσε αρκετες ευκαιριες στους Ελληνες για να φυγουν ειρηνικα, μαζι με της οικογενειες τους και ολη την κινητη τους περιουσια, και να πανε να κατοικησουν οπου εκεινοι επιθυμουν.

Όμως ολες της φορες οι Ελληνες απαντησαν αρνητικα. 
Γνωριζαν πολυ καλα τον ιερο διαχρονικο τροπο εθνικης επιβιώσεως και ότι εάν τολμουσαν να γινουν προδοτες θα εσπαγε η ιστορικη συνεχεια, η οποια κρατουσε το εθνος ζωντανο 
στο περασμα πολλων αιωνων.
Ηξεραν παρα πολύ καλα οι Ελληνες της αλωσεως ότι εάν γινοταν προδοτες τοτε θα κατεστρεφαν δια παντος τον Ελληνισμο. 
Αυτό διοτι ανα πασα στιγμη οι επομενες γενιες των Ελλήνων θα τους ειχαν ως παράδειγμα με συνεπειες τραγικες καθως θα ακολουθουσαν και αλλοι οι οποιοι θα γινοταν προδοτες.

Από την στιγμη που θα καταστραφει η ιερη ιστορικη συνεχεια των ηθικων και των γεναιων Ελλήνων θα ακολοθουσαν νεες γενιες προδοτων και δειλων. 

Ομως αυτο δεν το επετρεψαν να γινει οι ηρωες της αλωσεως, για να μην διαλυθει οριστικα το Ελληνικο εθνος, οπως εγινε δυστυχως στην εποχη μας.
Οι Ελληνες ειχαν καταλαβει, πως δεν ειχαν πολλες πιθανότητες να νικησουν τους Ισμαηλιτες, και οτι οι γυναικες τους, οι κορες τους, οι αδερφες τους οι εξαδερφες τους, οι μητερες τους, τα αγορια τους, τα ανηψια τους, μετα  την μαχη θα επεφταν στα χερια των ισμαηλιτων, όπως και επεσαν.
Οι Ισμαηλίτες τους σκλαβωναν ολους για να τελουν ολο το ‘θρησκευτικο” λατρευτικο τυπικο του Εωσφορου, με σεξουαλικες ανωμαλίες, οργια, σεξ με τα του ιδιου φυλου, παιδεραστιες κλπ.

Οι προγονοι μας δεν σκεφτηκαν ουτε για μια στιγμη να μην πολεμησουν. 
Παραλλληλα ομως επιθυμουσαν να επιβιωσουν και επανω στην απελπισια τους καποιοι εξ αυτων σκεφτηκαν να ζητησουν την βοηθεια των γερμανων.

Κατα την εποχη των Παλαιολογων η Ελλαδα βρισκοταν σε τεραστια πολιτικη-στρατιωτικη και εν μερη ηθικη παρακμη. 

Αυτο διοτι μερικοι Ελληνες παρακαλουσαν για στρατιωτικη βοηθεια τους χειροτερους εχθρους του Ελληνικου εθνους τους γερμανους οι οποιοι ειχαν κατακτησει το 1204 μ.χ. , ολοκληρη την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια και ξεπερασαν σε βιαιοτητες ακομη και τους Σαρακηνους.

Δεν υπαρχει μεγαλυτερος ξεπεσμος για ενα εθνος, απο το να εκλιπαρει τους εχθρους του, να το γλυτωσουν απο αλλους εχθρους του και συγκεκριμενα τους Τουρκους. 

Καποιοι αδυναμοι Ελληνες παρακαλουσαν τους φοβεροτερους εχθρους του εθνους τους γερμανους να τους γλυτωσουν απο τους τουρκους.


ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΙΟΥ 1453 Μ.Χ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1826 Μ.Χ.
ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ.


Σας καλω τωρα να παμε νοερα, να δουμε τους Ελληνες κατά την τελευταια βραδια της ζωης τους, την 28η Μαιου του 1453 μ.Χ. , οπου οι προγονοι μας ηταν στις επαλξεις επανω στις πολεμιστρες, λιγο πριν την τελικη μαχη. 

Εκει λοιπον οι προγονοι μας αγκαλιασαν για τελευταια φορα, της γυναικες τους, τις κορες τους τις εξαδερφες τους, τις ανηψιες τους , τις μητερες τους. 

Της φιλησαν γλυκα τρυφερα, ζεστα μυρισαν για τελευταια φορα τα ομορφα μαλλια τους, της κοιταξαν στα ματια. 

Σκεφτειτε οτι οι γυναικες εκεινων των εποχων ειχαν παρα πολυ μεγαλη φυσικη ομορφια και οι περισσοτερες εξ αυτων ηταν ανεκτιμητα εργα τεχνης.

Ενδεικτικο ειναι οτι αρκετες φορες στο περασμα των αιωνων οι Αγαρηνοι δεν δεχοταν σχεδον ποτε να ανταλλαξουν τις Ελληνιδες αιχμαλώτες με τις δικες τους γυναικες, παρα τις προτασεις των Ελληνων αυτοκρατορων. 

Επισης φανταστειτε τους πολύ νεους που μολις ειχαν παντρευτει, που μολις ειχαν αρραβωνιαστεί και κρατουσαν ο ενας τον άλλο για μια τελευταια φορα αγκαλια, οι αντρες τις φυλουσαν, της αγκαλιαζαν για τελευταια φορα.

Ολα αυτά λιγες ωρες πριν πεθανουν, όλα αυτά λιγες ωρες πριν της εγκαταλειψουν στα χερια των Ισμαηλιτών, για να της κανουν εφ ορου ζωης σκλαβες και πορνες του Εωσφορου.


Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1826 Μ.Χ.)

Οι ήρωες αγωνιστές του 1821 έχουν ως πρώτυπα τους “Βυζαντίνους”. 

Σύμβολα τους ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο δικέφαλος αετός, η αυτοκρατορική πορφύρα, το εν τούτω νίκα, ενώνει, εμπνέει τους επαναστατημένους Έλληνες. 

Το όνομα Ρωμιός εξακολουθε

ί

 να είναι κυρίαρχο και έχουμε άμεση αναφορά στην Ελληνική-Ρωμαική αυτοκρατορία. 


Οι Έλληνες του 21 βλέπουν ως φυσική κοιτίδα του γένους την Κωνσταντινούπολη. 

Η ίδια φιλοσοφiα διέπει ολόκληρο το Ελληνικό έθνος σχετικα μέ την ανασύσταση της αυτοκρατορίας.

Οι πρόγονοί μας που μας απελευθέρωσαν το 1821 λέγανε ενδεικτικα : “οι αείμνηστοι προκάτοχοι ημών, οι αυτοκράτορες της Κωνσταντινουπόλεως”. 

Στα συντάγματα των επαναστατημένων Ελλήνων του 1821, υπάρχουν πολλές αναφορές στο Βυζάντιο.

Η πατρίδα εiναι η μητέρα ολων μας, καθώς όλοι οι Έλληνες έχουμε ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο, με την θρησκεiα, την ιστορiα, και τους προγόνους.

Η Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος διατηρούν την αξιοπρέπεια και το μεγαλείο της ψυχής σε κάθε περίσταση, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. 

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η στάση των  πολιορκημένων Ελλήνων Ηρώων στο Μεσσολογγι, οι οποίοι παρά το γεγονός οτι βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ έναν βέβαιο θάνατο στα χέρια του εχθρού, δεν καταδέχονται να σκεφτούν το ενδεχόμενο της παράδοσης. 

Με πρωτόγνωρο ψυχικό σθένος αποφασίζουν να πεθάνουν μαχόμενοι, θυσιαζόμενοι στα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. 

Οι Ελληνες του Μεσολογγίου ξεπερνούν κάθε φόβο, γίνονται ήρωες και διαχρονικά σύμβολα, ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Το ανεπάναληπτο μεγαλείο των πολιορκημένων, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είναι αντιμέτωποι με τόσες δυσκολίες, όχι μόνο δεν υποκύπτουν στους φόβο τους, αλλά σχεδιάζουν μια ηρωική έξοδο, που εiναι σχεδόν βέβαιον οτι θα τους φέρει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ομως παρ

ά

λληλα θα τους γλιτώσει όμως απο τον ατιμωτικό αφανισμό λόγω της πείνας και της εξαθλίωσης.


Οι πολιορκημένοι έχουν συνηθίσει την εμπόλεμη κατάσταση. 

Αντί να τους φοβίζει ο πόλεμος, έχει γίνει πια κομμάτι της ζωής τους και τους παρακινεί σε δράση.

Αποφάσισαν να τελέσουν την ηρωική τους έξοδο και ουσιαστικά την ύστατη αυτοθυσία στις 10 Απριλίου.


ΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ 

ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΣΤΙΝ 

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ Η 

ΔΟΞΑ. 

Η άνοιξη έδινε στην φύση όλες τις ομορφιές της, οι πολιορκημένοι Έλληνες θα έπρεπε να βρουν τη δύναμη να απαρνηθούν τις ζωές τους. 

Ο πειρασμός, επομένως, που προέκυπτε για εκεiνους απο την ευλογiα της φύσεως, ήταν μια τεράστια δοκιμασία που όφειλαν να νικήσουν προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους. 

Πέρα από την πείνα, την εξαθλίωση και τον φόβο του θανάτου, οι είχαν τώρα να παλέψουν και με το ανυπέρβλητο κάλλος της Ελληνικής φύσης.

Η άνοιξη έχει στολήσει το φυσικό περιβάλλον με κάθε δυνατή ομορφιά, δημιουργώντας μια εικόνα ονείρου, ένα κάλεσμα για την απόλαυση της ζωής και μια σαφή υπενθύμιση για την υπέρτατη αξία που έχει το δώρο της ζωής απο τον Χριστό-δημιουργό, το οποiο οι Έλληνες ηταν έτοιμοι να θυσιάσουν.

Το παράδειγμα της θυσίας του Ελλήνων του Μεσολογγiου θα λειτουργήσει ως ένα διαχρονικό μήνυμα ηρωισμού για όλους τους Έλληνες, οι οποίοι θα δεχτούν μέσα στις ψυχές τους, την θυσια εκείνων που χάθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο στο όνομα της Ελλάδας. 

Θεωρούντες εκ του άλλου ότι μας εξέλιπεν κάθε ελπίς βοηθείας και προμηθείας τόσον από την θάλασσαν καθώς και από την ξηράν, ώστε να δυνηθώμεν να βαστάξωμεν, ενώ ευρισκόμεθα νικηταί του εχθρού, αποφασίσαμεν ομοφώνως: 

Η έξοδός μας να γίνει βράδυ εις τας δύι ώρας της νυκτός 10 Απριλίου, ημέρα Σάββατον και ξημερώνοντας των Βαϊων, κατά το εξής σχέδιον, ή έλθη ή δεν έλθη βοήθεια.

Οι πατριωτες του Μεσολογγιου ειχαν ως παραδειγμα τους ηρωες της Αλωσεως στην Κωνσταντινουπολη 
του 1453 μ.Χ. 

Κοινα χαρακτηριστικα για τους πεσοντες της Αλωσεως και του Μεσολλογιου, ειναι η Ορθοδοξια, η Ελληνικη-Ρωμαικη αυτοκρατορια, οι ηθικες αρχες, η αγαπη για  την Ελλαδα και η υπερτατη θυσια την ωραιοτερη και πιο ευλογημενη εποχη, απο τον ποιητη ουρανου και γης, την Ανοιξη.  


Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο ,δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Θεο, ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου.

Αυτό μας το εδειξαν οι ιεροι πολεμοι-αγωνες των αγιων προγονων μας, οι οποιοιπολεμουσαν, ολους εκεινους τους αιωνες για να παραμεινουν ελευθεροι, και για να εχουν την διοικηση της Ελληνικης-Ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Υπαρχουν λαοι οι οποιοι καλουν τον Χριστο να τους βοηθησει με βλασφημιες, με κλαματα και με παρακαλια. 

Ομως ο Ελληνας μονον με εναν τροπο ξερει να καλει τον Χριστο να τον βοηθησει και αυτος ειναι να πολεμα για την ελευθερια της Ελλαδος, οπτε αυτη ειναι σκλαβωμενη, οπως ειναι και στην εποχη μας οπου εχει καταλυθει το Ελληνικο συνταγμα. 

Εάν η ζωη ηταν μονον προσευχες, καθως και υποστηριξη του Χριστου μεσω “θεόσταλτων σωτηρων” τοτε οι προγονοι μας οι αγιοι Ελληνες του μεσαιωνα, αυτοι οι τέλειοι χριστιανοι δεν θα χρειαζοταν να πολεμησουν ποτε.

Δικαιωματικα θα επρεπε να καθοταν ολους εκεινους τους αιωνες στα σπιτια τους, και να περιμενουν τον αντιστοιχο βατατζή, τον οποιο περιμενουν οι ραγιαδες σημερα.


ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΒΑΣΗ OΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ
ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

Για αυτο ολους εκεινους τους αιωνες αυτοι οι τέλειοι αγιοι- ηρωες χριστιανοι, της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας, πολεμουσαν συνεχεια για να παραμεινουν ελευθεροι, για να εχουμε την Ελληνοχριστιανικη αυτοκρατορια.

Ο Χριστος δεν τους εστειλε ποτε κανεναν Βατατζή. 
Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο ,δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Χριστο ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου. 

Αυτό μας το εδειξαν οι πολεμοι, οι αγωνες των προγονων μας, οι οποιοι πολεμουσαν , για τοσους αιωνες.

Η προσμονη “θεόσταλτων σωτηρων” από τον θεο είναι ένα από τα μεγαλα δειγματα αμαθειας- παρακμης των ραγιαδων, οι οποιοι σαπισμένοι από την σεξουαλικη διαφθορα αναμενουν βοηθεια από τον θεο.

Σκεφτειτε τι θα γινοταν εαν οι προγονοι μας οι αγιοι Ελληνες της Ρωμαικης αυτοκρατοριας σε καθε εισβολη των αμετρητων εχθρων μας αντι να πόλεμουν να εκαναν μονον συλλαλητηρια ;

Θα ειχε αφανιστει η Ελλαδα πολλους αιωνες πριν. 

Φανταστειτε την ωρα που εισεβαλαν οι Περσες, οι Αγαρηνοι, οι Γοτθοι, οι Βουλγαροι, οι Ρωσοι, οι Αβαροι κλπ να επαιρναν οι προγονοι σημαιες και πανο να εκαναν συλλαλητηρια και να ελεγαν δεν πολεμαμε για την Ελλαδα.


         Eπικρατέειν ή Aπόλλυσθαι            

Γράφει ο Άγγελος Ευ

άγγελος

 Γιαννόπουλος   

  


ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

loading...