Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΥΘΕΙΣΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, Η ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ

Κύριοι Βουλευτές, Κύριε υπουργέ Οικονομικών, Κύριε Αναπληρωτή υπουργέ Οικονομικών και  Κυρία υφυπουργός Οικονομικών,

Ως είναι γνωστό, μετά την έναρξη της «σωτηρίας» μας οι συντάξεις των συνταξιούχων, ληστεύθηκαν κατά μέσον όρο (αν ληφθούν υπόψη αι, 13η  και η 14η  συντάξεις) από 50% έως 60%.

Σε πολλούς  μάλιστα ως και ο υποφαινόμενος (που το σύστημα  λανθασμένα θεώρησε από τον περασμένο Νοέμβριο,  ότι τότε άρχισε  να παίρνει τη σύνταξη του Καθηγητή του ΕΜΠ και του Ταμείου των Μηχανικών που τις παίρνει από το 2003) η σύνταξη περιεκόπη ακόμα και κατά 80%.

Ως γνωστόν επίσης ο εκπρόσωπος των κατακτητών της Ελλάδας και τουλάχιστον συγκυβερνήτης μας Στουρνάρας (του no problem αν μας αγοράσουν οι τούρκοι, αφού ως είχε πει globalization is globalization without limits), διαρρηγνύει τα κατοχικά του ιμάτια, για τυχόν εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ (Συμβούλιο Της Επικρατείας), για επιστροφή των κλεμμένων συντάξεων.  Μετά την «σωτηρία μας» (και δια των ληστεφθεισών συντάξεων). 

Είναι συνεπώς  λογικά  επιβεβλημένο, μέχρι να επιστραφούν τα κλεμμένα των συντάξεων (σε εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ) να μην φορολογούνται  οι συνταξιούχοι. Και τα ποσά της μη φορολόγησης τους, να θεωρείται  ότι καταβάλλονται,  έναντι των οφειλόμενων κλεμμένων,  σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ.

Είναι επίσης γνωστό, ότι  επί σειρά δεκάδων ετών, τα χρήματα των συνταξιοδοτικών ταμείων κατετίθεντο άτοκα στην τράπεζα της Ελλάδας. Και έτσι το κράτος για πολλά χρόνια έλυνε με τις εισφορές των συνταξιούχων πολλά προβλήματα του. Και προφανώς το κράτος  είχε μεγάλα κέρδη από την χρησιμοποίηση τους

Αφού πληροφορήσω επίσης ότι σε πολλές χώρες της ΕΕ, ως πχ στη Βουλγαρία και στη Σλοβακική Δημοκρατία οι συντάξεις δεν φορολογούνται καθόλου (ΟΟΣΑ 2008) παρατηρώ ότι.

Είναι απορίας άξιο κύριε  υπουργέ των οικονομικών,  το υπουργείο σας που όλα τα σκέφτεται,   ότι τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκε ( όπως και όλο  το δημοκρατικό τόξο) ότι η ληστεία  ποσού 50% έως 60% των συντάξεων αποτελούσε και άγρια φορολόγηση κατά 50% έως 60%.

Ώστε να μην φορ0λογουνται οι συνταξιούχοι. Ή τουλάχιστον να υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς φορολογίας με πολύ μικρό συντελεστή.

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...

1 thought on “Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΥΘΕΙΣΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, Η ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ

  1. Για τα Εσχρά τεκμήρια των συνταξιούχων και των Συνταξιούχων των 350-400 ευρώ κύριε Μπίλλη τι έχετε να πείτε στους ανεγκέφαλους Οικονομικούς καταστροφείς μας;
    μήπως αυτός ο ….υπουργός τσακάλωφ έχει να απαντήσει σε αυτό το ανέκδοτο θέμα, που φοπολογεί με το τεκμήριο το μηχανάκι. και βαπτίζει το κατοχό του σαν ελευθερο επαγγελματία; Τι Ντροπή Αλήθεια, αίσχος στο επιτελείο του υπουργείου οικονομικών,
    Ναι κύριε υπουργέ, είναι αίσχος, διαβάστε το νόμο για να δείτε τα κατορθώματα σας.

Comments are closed.