Ζάεφ: Η Ελλάδα ας πει αν μιλούν «μακεδονικά» στο έδαφός της


«Το πρώτο γεγονός είναι ότι η "μακεδονική γλώσσα" έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή, αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανήκει στις
σλαβικές γλώσσές. Η "μακεδονική" γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας» είπε
Το «μπαλάκι» στην Αθήνα ρίχνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, καλώντας την να απαντήσει εάν ομιλείται και στο ελληνικό έδαφος η λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα.

Σε συνέντευξή του στο σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, o Ζάεφ επανέλαβε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» στα Σκόπια. «Η Συμφωνία είναι ξεκάθαρη και μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα, αν υπάρχει κλίμα αμοιβαίας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Το πρώτο γεγονός είναι ότι η "μακεδονική γλώσσα" έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή, αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσές. Η "μακεδονική" γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας» δήλωσε συγκεκριμένα.

Στην ερώτηση αν στην Ελλάδα ομιλείται η «μακεδονική», ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απέφυγε να απαντήσει, καλώντας ουσιαστικά την Αθήνα να απαντήσει για το θέμα. «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, αυτοί θα πρέπει να το σχολιάσουν. Με την απροσεξία μας μπορούμε να προκαλέσουμε άβολες καταστάσεις, καθώς η Συμφωνία είναι καθαρή και ακριβής. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να την εφαρμόσουμε πρώτα, για να την εφαρμόσουν έπειτα και οι πολίτες των χωρών μας» δήλωσε.

Ο ίδιος επισήμανε πως η «μακεδονική» κληρονομιά είναι διαφορετική από την ελληνική και επικαλούμενος το πνεύμα της καλής γειτονίας και της φιλίας, ανέφερε ότι πρέπει να μπορεί να υπάρξει κατανόηση τέτοιων θεμάτων.

loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

  1. ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΙΨΩ ΤΟ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ. ΛΗΠΟΝ Ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ, ΡΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΗ!!!!!!! Η ΟΠΙΑ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΗ ΤΟΝ ΕΠΟΥΔΑΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΟΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΓΛΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΟΝΟΜΜΑ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΗ!!!!!!! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ, ΕΧΩ ΝΑ ΔΙΛΟΣΟ ΠΟΣ ΟΥΔΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ ΓΗ ΜΙΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΟΣΑ!!!!!!!!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΓΟΣΛΑΒΙΑ ΟΜΗΛΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΡΙΚΗ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΡΗΖΕΤΕ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΓΛΟΣΑΣ!!! ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΙΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!! ΑΖ ΣΕΜ ΜΠΙΛ ΟΤ ΝΤΑΒΝΑ ΒΑΦ ΜΠΕΛΓΑΡΙΑ 1956 ΓΓΟΝΤΙΝΑ ΟΤ DC!!! ΛΕΚΑ ΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MULOPEDO MASONIAS SE EPIRAKSE TO SHOLIO MU???

    ΑπάντησηΔιαγραφή