Άλλοι πρέπει να εξετάζονται


Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα χορήγησης πλαστών αδειών οδήγησης, το οποίο χορηγούσε διπλώματα αφειδώς, έναντι αδράς αμοιβής.

Σάλος προκλήθηκε. Η υποκρισία διογκώθηκε, στόματα άνοιξαν διάπλατα -δήθεν αφελών- διαπορούντων για τα (πρωτόγνωρα;) τεκταινόμενα.
Πάντοτε συνέβαιναν αυτά. Σε πολύ μικρότερη ασφαλώς έκταση και με καταβολή σαφώς μικρότερου χρηματικού τιμήματος.
Όμως όπου δεν υπάρχει πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση του κάθε παρόμοιου γεγονότος, μοιραία αυτό επεκτείνεται /θεριεύει .
Δεν γνωρίζω  αν τούτη τη φορά θα αντιμετωπιστεί κατάλληλα, καταλυτικά, οριστικά. Μακάρι ! (Σ.Σ χιούμορ, όπως πάντα κάνω).
Με την ευκαιρία θα ήθελα να πληροφορηθώ τα εξής:
1.Τι θα συμβεί με τους ασυνείδητους πότες οδηγούς, που ξεφαντώνουν, μεθούν και ξεκληρίζουν αδιακρίτως;
Θα συνεχιστεί η αδιανόητη, εγκληματική θυσία αθώων;
2. Ποιοί (αν)εγκέφαλοι σκέφτηκαν ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τους ηλικιωμένους οδηγούς και όχι από όσους στερούνται διπλώματος, πήραν δίπλωμα άνευ εξετάσεων, οδηγούν μεθυσμένοι  ή αισθάνονται ότι είναι οι μοναδικοί χρήστες/ιδιοκτήτες των δρόμων και δεν σέβονται τα όρια ταχύτητας, καθώς και την σήμανση;
3. Τι θα γίνει με τους δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους οδηγούς οι οποίοι έχουν ήδη πάρει το ο.κ =πιστοποιητικά καταλληλότητας από 4 γιατρούς;
Η πολιτεία αύξησε από 2 σε 4 τον αριθμό των γιατρών. Ορθά!
Παράλληλα (και παράλυτα;) κάποιοι μανδαρίνοι =μανταρίνια εισηγήθηκαν -και έγινε αποδεκτό- να ... ξαναδώσουν εξετάσεις (;).
Κάποιοι (πολιτικοί προϊστάμενοι) υιοθέτησαν τις ανοησίες των ... καθ ύλην  (αν)αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων , καθότι δεν διέθεταν κριτική σκέψη.
Μα, καλά, τόσο δύσκολο είναι οι διάφοροι "διπλωματούχοι μικρόνοες" να αντιληφθούν τα αυτονόητα;
Ο  ηλικιωμένος οδηγός, δεν παύει να είναι οδηγός- γνώστης των κανόνων οδήγησης.Το τυχόν πρόβλημα ορισμένων είναι ότι (ενδέχεται) να μην βλέπει τόσο καλά, να είναι βαρήκοος, να έχουν πέσει τα αντανακλαστικά του -φυσιολογικά λόγω ηλικίας- ή να πάσχει από σοβαρό νόσημα.
Όλα όμως τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο των ιατρών και όχι των δασκάλων οδήγησης ή των υπαλλήλων του Υπουργείου Μεταφορών.
Συνεπώς γιατί όλη αυτή η αναστάτωση. Για να (επι) δείξουν οι Κυβερνώντες ... ενδιαφέρον, ευαισθησίες κ.ο.κ;
Τώρα που συγκυριακά δεν καθίσταται ευχερής η διεξαγωγή εξετάσεων και μέχρις ότου (άμποτε) αποκατασταθούν τα προβλήματα, ανακύπτει άλλο ζήτημα: Όταν λήξουν οι ημερομηνίες, πρέπει να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι στο Υπουργείο για να τους χορηγηθεί προσωρινή - δίμηνη μόνον !!! -άδεια οδήγησης.  Αυτό θα επαναλαμβάνεται.
Σε ερώτηση: Γιατί δεν χορηγείται πχ 6μηνη παράταση, η απάντηση είναι:
"Τέτοιες εντολές έχουμε".
Μήπως αδυνατούν να κάνουν απλές μαθηματικές πράξεις;
Όταν υπερβαίνουν τις 85.οοο τα υποψήφια προς ταλαιπωρία θύματα- και με δεδομένες τις καθυστερήσεις εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων χρηματισμού, πότε θα εξεταστούν;


ΥΓ Εκτιμώ ότι μάλλον η δυνατότητα αντίληψης κριτικής σκέψης /ορθολογισμού των αρμοδίων -πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων θα πρέπει περιοδικά να ελέγχεται.
      Από αυτούς κινδυνεύουμε και όχι από τους ηλικιωμένους οδηγούς !...loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :