ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – ΚΩΣ “ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥ”

Μετά τη “Βόρεια Μακεδονία”, έχουμε και “Βόρεια Κύπρο”…
Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στο τελευταίο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, ο “λαγός” του Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, τον συνεχάρη για την “επιτυχία” του στο ζήτημα της εμετικής – προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας:

«Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε τέλος σε μια αχρείαστη διαμάχη, ανοίγοντας πόρτες για συνεργασία, ανοίγοντας τον δρόμο για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Από την ώρα που διαγράφονται τα περί αλυτρωτισμού, από την ώρα που έχει κατά τον καλύτερο τρόπο ρυθμιστεί το θέμα έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις κατά πόσον αποτελούν τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή όχι, έχω την εντύπωση ότι αυτό που αποτυπώνει η συμφωνία είναι όχι μόνο την αποφασιστικότητα, αλλά διασφαλίζει και τη μελλοντική προοπτική άριστων σχέσεων, άριστης συνεργασίας»!

Ο δε κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά μας επεσήμανε τον διακαή του πόθο για την εξεύρεση λύσεως στο Κυπριακό ζήτημα, αλλά όπως συμφέρει την Τουρκία:

«Η όποια λύση θα είναι προς όφελος, και πρέπει να είναι προς όφελος, και παλεύουμε να είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού, δηλαδή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων! Τα όποια οφέλη από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων που είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι οφέλη τα οποία θα μοιραστούν εξίσου και δίκαια, ισότιμα, τόσο σε Ελληνοκύπριους όσο και σε Τουρκοκύπριους»!

Γεννήθηκε και η “Βόρεια Κύπρος”…

Αυτές οι θέσεις υποταγής στα θέλω της Τουρκίας, έχουν αποθρασύνει τους Τούρκους! Και από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τα Σκόπια να ονομαστούν “Βόρεια Μακεδονία”, οι Τούρκοι αποφάσισαν αυθαίρετα να ονομάσουν το κατεχόμενο βόρειο κομμάτι της Κύπρου μας, ως “Βόρεια Κύπρος”!

Ναι ορθώς διαβάζετε! Προχτές λοιπόν, στο Βερολίνο σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού οι Τούρκοι έστησαν περίπτερο με το όνομα “Βόρεια Κύπρος”! Υπό την ανοχή των παραδοσιακά Τουρκόφιλων Γερμανών διοργανωτών! Των Γερμανών “εταίρων” μας στην Ε.Ε.! Έτσι πέραν της αναγραφής “Βόρεια Κύπρος” στο τουριστικό περίπτερο, στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρουν το εν λόγω περίπτερο ως “Nord Zypern” (“Βόρεια Κύπρος”)!

Και γεννάται το ερώτημα! Η Γερμανία δεν γνωρίζει ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι κατεχόμενο παρανόμως από την Τουρκία, μετά την εισβολή των στρατιωτικών τουρκικών στρατευμάτων το 1974; Δεν γνωρίζει η Γερμανία, ότι υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ κατά της Τουρκικής Κατοχής, τα οποία δεν σέβεται η βάρβαρη Τουρκία; Πώς λοιπόν επέτρεψαν οι Γερμανοί αυτήν την εχθρική πράξη της Τουρκίας κατά της Κύπρου και της Ελλάδος;

Αλλά θα μου πείτε, εδώ δεν αντιδρά η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση και καθίσταται αρωγός στη νέα προδοσία κατά του Έθνους των Ελλήνων, δεν θα ξεσαλώσει η Τουρκία με τη συμπαράσταση της Γερμανίας;

Αλήθεια που βρίσκεται η κ. Έλενα Κουντουρά Υπουργός Τουρισμού της ελληνικής κυβερνήσεως;

Έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι…

Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, οι τουρκικές δυνάμεις Κατοχής εγκλώβισαν και αιχμαλώτισαν τρεις ελληνικές οικογένειες εντός του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας! Κατάσχοντας ταυτοχρόνως τις οικίες τους και το έδαφός των, τοποθετώντας συρματοπλέγματα, στρατιωτικό φυλάκιο και στρατιωτικές περιπόλους!

Επίσης, μετά τις εμπρηστικές – προδοτικές δηλώσεις του Δωδεκανήσιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, πως τα Δωδεκάνησα χρειάζονται μια παρόμοια “Συμφωνία των Πρεσπών”, οι Τούρκοι στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2019 έστειλαν μέσα στο λιμάνι του Καστελόριζου μια φρεγάτα και μια κορβέτα, σηματοδοτώντας ότι εκεί κάνει κουμάντο η Τουρκία!

Με βάσει λοιπόν την αλληλουχία των λόγων ελληνόφωνων κυβερνώντων πολιτικάντηδων, αλλά και της προκλητικότητας των Τούρκων στο Καστελόριζο, μήπως σηματοδοτείται κάποια κακή εξέλιξη στο ακριτικό μας νησί;

Μήπως υλοποιείται από την πλευρά της Τουρκίας και υπό την ανοχή – απουσία των κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου, η προκλητικότητα – αρχικά – στο Τόξο Κύπρος – Κως – Καστελόριζο;

Η σύμμαχος της Τουρκίας, Αγγλία…

Μου προξένησε πολύ μεγάλη εντύπωση, αρνητική βεβαίως, μια αναδημοσίευση της ιστοσελίδας naftemporiki.gr, άρθρου του οικονομικού περιοδικού Bloomberg με τίτλο: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τον αντίκτυπο ενός σκληρού Brexit στον τουρισμό! Το εν λόγω άρθρο είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό, δίνοντας τις “στοχευμένες κατευθύνσεις” του…

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός deal, δηλαδή εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, εστιάζοντας την προσοχή της στον αντίκτυπο, που αυτό θα έχει στον τουρισμό. Επισημαίνοντας ότι, οι Βρετανοί εξετάζουν μέτρα προκειμένου να συνεχίσουν να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Για να μην υπάρξει διατάραξη της ροής των 3 εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο! Που αυτή θα ήταν ένα σοκ για την ελληνική οικονομία, αφού οι Βρετανοί επισκέπτες καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών στην Ελλάδα!

Μόνο την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2017 οι επισκέπτες από τη Βρετανία κάλυψαν το 14% των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας! Τα οποία τουριστικά έσοδα καλύπτουν το 1/6 του ελληνικού ΑΕΠ!

Και εκβιαστές οι “φίλοι” μας οι Άγγλοι! Όπως και οι Γερμανοί!

Οι οποίοι βρίσκονται πίσω από κάθε καταστροφή της Ελλάδος!

Βρε κλέφτες Άγγλοι, φέρτε πίσω τα ιερά μάρμαρα του Παρθενώνα!

Βρε λωποδύτες Γερμανοί, φέρτε μας τις κατοχικές αποζημιώσεις για τα φρικαλέα εγκλήματα που έκαναν στην Ελλάδα οι πρόγονοί σας οι Ναζί!

Σας έχουμε μάθει κι ο ελληνικός λαός δεν σας εμπιστεύεται…

Για όλους σας, σύντομα θα φτάσει η ώρα της Κρίσεως!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...