Σάλος Με Το Αγιο Φως – «Ποιο Θαύμα; Το Ανάβω Με Αναπτήρα» Λέει Σκευοφύλακας Του Πανάγιου Τάφου

«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω…Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;»
είναι η μαρτυρία του σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως.

Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βιβλίο ενός δημοσιογράφου στο οποίο ένας σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου φέρεται να λέει πως «ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα».

Ο λόγος για το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός» το οποίο με μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν την θεωρία του θαύματος που λαβαίνει χώρα με απολυτή μυστικότητα μέσα στον Πανάγιο Τάφο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου και δημοσιογράφο, ο σκευοφύλακας Ισίδωρος δεν είναι ο μόνος που παραδέχεται κάτι τέτοιο, καθώς και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου αναφέρει ότι ως σκευοφύλακας είχε ανάψει το καντήλι με σπίρτα μετά από προτροπή μάλιστα του δραγουμάνου του Πατριαρχείου.

Βγήκε η λέξη «θαύμα» από την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου

Μια εξίσου σημαντική αναφορά είναι αυτή που γίνεται από πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ”, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά στον ερευνητή:
Πρόσφατα παρατήρησα ότι αλλάξατε το κείμενο περί της τελετής του Αγίου Φωτός στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου και στη θέση του μπήκε ένα άλλο, που δεν κάνει πουθενά λόγο για «θαύμα».
Ναι, αυτό το κείμενο δεν έπρεπε να είναι εκεί, δεν γνωρίζω πώς μπήκε.
Ναι, αλλά το νέο κείμενο δεν μιλάει για θαύμα.
Μα το Πατριαρχείο δεν μιλάει για θαύμα! Η λέξη προέρχεται από το «θαυμάζω». Τι σχέση μπορεί να έχει με μια ιερή τελετή;

Οι παραπάνω μαρτυρίες, τις οποίες και έδειξε εκτενώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και μια ανακοίνωση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Συγκεκριμένα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ἡ ἀπάντησις τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς τά περιεχόμενα τοῦ βιβλίου τοῦ κ. Δημητρίου Ἀλικάκου ἐπί τοῦ θέματος τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἡ δοθεῖσα ἤδη εἰς ἐκεῖνον ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας, πρό τῆς δημοσιεύσεως τοῦ βιβλίου αὐτοῦ, ὅτι «ἡ ἐπίσημος θέσις τοῦ Πατριαρχείου διά τήν τελετήν τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἐκείνη, ἡ ὁποία περιέχεται εἰς τό πρόγραμμα τῆς τελετῆς τοῦ Ἁγίου Φωτός τοῦ Μεγάλου Σαββάτου ἑκάστου ἔτους, εἰς τήν ἱστοσελίδα τοῦ Πατριαρχείου, εἰς τάς μελέτας Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων καί δή τοῦ μακαριστοῦ Ἁγιοταφίτου Καλλίστου Μηλιαρᾶ εἰς τό περιοδικόν «Νέα Σιών» καί εἰς ὅ,τι συνάγεται ἐκ τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας».

Εκτός από την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, θέση πήρε και ο δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ Λάμπρος Κιτσαράς, ο οποίος μιλώντας στο orthodoxianewsagency.gr αναφέρει πως το παρακάτω βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας σκευοφύλακας είναι προϊόν υποκλοπής και πως οι βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις έλαβαν χώρα παρανόμως, εν αγνοία των συνομιλητών του.

πηγη

loading...

11 thoughts on “Σάλος Με Το Αγιο Φως – «Ποιο Θαύμα; Το Ανάβω Με Αναπτήρα» Λέει Σκευοφύλακας Του Πανάγιου Τάφου

  1. https://www.youtube.com/watch?v=ico4kuS0M9s

    Ο παπα-Μεταλληνός παραδέχεται την απάτη του αγίου φωτός!
    Π.χ.: "Όταν ο πατριάρχης έχει πίστη τότε ανάβει το φως μαγικά, όταν δεν έχει τότε η ακοίμητο καντήλα …"

    https://youtu.be/4LsEMASTuY0

    Καλόπουλος Αγιο φώς: Μισή ώρα πρίν μπαίνει η κανδήλα
    ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ Η ΚΑΝΔHΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΑΜΕΝΗ

    https://youtu.be/aVDfe-g0y0s

    Η απάτη του "Αγίου Φωτός" – ηχητικό ντοκουμέντο.
    Μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη-ντοκουμέντο του Αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Χαράλαμπου Κατενίδη, στον εκκλησιαστικό συγγραφέα Στυλιανό Χαραλαμπάκη (7 Σεπτεμβρίου 1965)
    “Ο Ορθόδοξος καθηγητής Δ. Καλοκύρης, το αναφέρει ως ''ψευδοθαύμα'', ο αρχιεπίσκοπος Νικηφόρος Θεοτόκης ότι ''δεν κατεβαίνει από τον ουρανό'', ο Μεταλληνός ότι ''πουθενά δεν γίνεται λόγος περί άνωθεν κατερχομένου άυλου φωτός κατά την στιγμή εκείνη'', ο Καραθεοδωρής ως ''δεισιδαιμονία'', και ο Μέγας πρωτοπρεσβύτερος Γ. Τσέτσης, ότι ''ο πατριάρχης ανάβει την λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα''.

    Ο Αδαμάντιος Κοραής στο ''Περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός'', παρουσιάζει όλο το ιστορικό του ψευδοθαύματος.”

    Ο Αδαμάντιος Κοραής περί της Απάτης του Αγίου Φωτός
    Ο διδάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής αναφέρει ότι « …οι χριστιανοί Πατέρες δεν αναφέρουν τίποτα μέχρι τον 9ο μ.κ.ε αιώνα περί του αγίου φωτός» και αποκαλεί τους Αγιοταφίτες ιερείς λαοπλάνους.
    «Θαύμα αισχροκέρδειας… μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων» και «ψευδοκαταίβατα φώτα της Ιερουσαλήμ…».
    «Αναίσχυντη θαυματοποιία… πλάσμα του μεσαίωνα, κατασκευασμένο από σκοταδιστές Καπουτσίνους».
    «Της Ελλάδος ο κοινός λαός, μωρός ότι πιστεύει το άγιον φως»!
    «Ιερείς και λαός να καθαρισθώσιν από (αυτό) της δεισιδαιμονίας το όνειδος».
    «Ποιμένες (!)… που όμως… πρώτοι αυτοί το (άγιον φως), γέννημα του σκότους (πρέπει) να σβέσωσι και τους τρέχοντας εις θέαν και προσκύνησιν αυτού, να εμποδίζωσιν».
    Αδαμάντιος Κοραής ΑΤΑΚΤΑ προλεγόμενα Γ΄ τόμου.

  2. ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
    ΞΕΣΠΑΘΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ
    ΠΥΧΑΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΕΥΤΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΘΑ ΣΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ ΦΩΣ
    ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

    Παγκόσμιο δέος από τα ευρήματα στον Πανάγιο Τάφο – Συγκλονίζουν οι περιγραφές των αρχαιολόγων

    Δέος και συγκίνηση προκαλούν τα ευρήματα στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου. Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες μετακίνησαν τη μαρμάρινη πλάκα του Τάφου, αποκαλύπτοντας την επιφάνεια στην οποία πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη σταύρωση.

    Δέος και συγκίνηση προκαλούν τα ευρήματα στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου. Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες μετακίνησαν τη μαρμάρινη πλάκα του Τάφου, αποκαλύπτοντας την επιφάνεια στην οποία πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη σταύρωση.

    Όπως δήλωσε ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος του National Geographic Society, ο οποίος συμμετέχει στο έργο αποκατάστασης του Ναού, «το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφου μετακινήθηκε προς τα πίσω και έκπληκτοι ανακαλύψαμε μεγάλη ποσότητα (αδιευκρίνιστων) υλικών πίσω από αυτό».

    «Η ανακάλυψη των υλικών απαιτεί μακρά επιστημονική ανάλυση, αλλά τελικά θα είμαστε σε θέση να αντικρίσουμε την επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, τοποθετήθηκε το σώμα του Χριστού», ανέφερε ακόμη ο αρχαιολόγος.

    «Ο τάφος είναι ζωντανός»
    Τις συγκλονιστικές στιγμές της αποκάλυψης των μυστικών του Πανάγιου Τάφου περιέγραψε η επιστημονική υπεύθυνη της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου Τόνια Μοροπούλου.

    Μιλώντας στη Real News, η κυρία Μοροπούλου είπε:

    Όταν ανοίξαμε τον Τάφο, ζήσαμε το θαύμα. Αυτός ο Τάφος είναι ζωντανός! Στέλνει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας.

    «Η κλίνη του βράχου είναι εμποτισμένη με αρωματικά έλαια, γεγονός που αποδείχθηκε και επιστημονικά, όταν ολοκληρώθηκε η χημική μελέτη που κάναμε», τόνισε η επικεφαλής της πολυπληθούς ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων από πέντε Σχολές και επτά Εργαστήρια του ΕΜΠ που ανέλαβαν την ευθύνη της αποκατάστασης του μνημείου.

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ
    ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΝΕΟ-ΔΙΩΚΤΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  3. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΛΙΚΑΚΟΣ ΕΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ

  4. Οι αντίχριστοι δεν έλειψαν ποτέ.

  5. Maκαιροί οι πτωχοί τω πνεύματι

  6. https://www.youtube.com/watch?v=zvSn87umkNo

    Μεταλληνός – Καλόπουλος 1/2 Άγιο Φως

    https://youtu.be/xvQ1O7U2068

    Μεταλληνός – Καλόπουλος 2/2 Άγιο Φως

    https://youtu.be/ji0mk0_z3Vg

    1/2 Καλόπουλος: "AΓΙΟ" ΦΩΣ ΜΕ ΦΩΣΦΟΡΟ;

    https://youtu.be/VWDE5ddynWw

    2/2 Καλόπουλος – "ΑΓΙΟ" ΦΩΣ ΜΕ ΦΩΣΦΟΡΟ;

    https://www.youtube.com/watch?v=X2690z6lTpU

    Η κανδήλα και το άγιο φως!

    https://www.youtube.com/watch?v=4LsEMASTuY0

    Καλόπουλος Αγιο φώς: Μισή ώρα πρίν μπαίνει η κανδήλα…

    Η φωταψία είναι απλώς μια τελετή συμβολικού χαρακτήρα και ότι το φως που εμφανίζεται κάθε Μ. Σάββατο στα Ιεροσόλυμα δεν κατέρχεται εξ ουρανού, αλλά έχει απολύτως φυσική προέλευση…, χαρακτηρίζεται δε άγιο επειδή εξάγεται από τον Πανάγιο Τάφο

    Μερικά από τα επίμαχα σημεία τής ευχής στα οποία ο αναγνώστης προτρέπεται να εστιάσει την προσοχή του:
    (…) μνείαν ποιούμεθα και τής εν Άδου καθόδου σου, (…) τη αστραπή τής σης θεότητος φωτός πληρώσας τα καταχθόνια. Όθεν (…) κατά τούτο το υπερευλογημένον Σάββατον (…) σε το όντως ιλαρόν και εφετόν φως εν τοις καταχθονίοις θεϊκώς επιλάμψαν, εκ τάφου δε θεοπρεπώς αναλάμψαν αναμιμνησκόμενοι, φωτοφάνειαν ποιούμεθα, σου την προς ημάς συμπαθώς γενόμενην θεοφάνειαν, εικονίζοντες˙ (…)
    Δια τούτο, εκ τού επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον ενδελεχώς και αειφώτως εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινό φως και παρακαλούμεν και δεόμεθά σου, Παναγιότατε Δέσποτα, όπως αναδείξης αυτό αγιασμού δώρον και πάσης θεϊκής σου χάριτος πεπληρωμένον, διά της χάριτος τού Παναγίου και φωτοφόρου Τάφου σου˙ (…) Αμήν.

    Ο ίδιος ο Πατριάρχης «ανάβει την λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον Πανάγιο Τάφο […] όπως ακριβώς πράττει ο κάθε Πατριάρχης και ο κάθε κληρικός την ημέρα της Λαμπρής».

  7. ΝΑ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΥΟ ΑΝΤΕ ΤΡΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΘΕΟΙ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΞΕΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ 3 ΚΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ….ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΣΘΗΝ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΡΟΥΦΗΞΤΕ ΚΙ'ΕΡΧΕΤΑΙ….

  8. Καλόν είναι να το ξεκαθαρίσετε.
    Το Άγιο Φως ανάβει με αναπτήρα,
    με σπίρτα ή με φωσφόρο;

Comments are closed.