“Βόμβα” από τους Τούρκους εισαγγελείς: Ο Σόρος προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν

Τούρκοι εισαγγελείς κατηγορούν τον Τζορτζ Σόρος ως υποκινητή και χρηματοδότη των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που σάρωσαν την Τουρκία το 2013 με αφορμή ένα πάρκο στο Γκεζί.

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε 16 Τούρκους που καλούνται να αντιμετωπίσουν συνολικά 47.520 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο από το κατηγορητήριο των 657 σελίδων, προκύπτει ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές έχουν καταλήξει ότι οι διαδηλώσεις υποστηρίχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό.

Οι κατηγορίες στηρίζουν μια γνωστή αφήγηση που συχνά εκφράζεται από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία απειλείται από ξένες δυνάμεις .

Ο Σόρος είναι στο επίκεντρο αυτού του αφηγήματος στο κατηγορητήριο των Τούρκων δικαστικών , που αναφέρονται στο Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας, το οποίο δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, μέχρι το Νοέμβριο.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Σόρος είχε προκαλέσει πολιτικές αναταραχές στη Σερβία, τη Γεωργία και ορισμένες χώρες της Βαλτικής και βρίσκεται πίσω από την αραβική άνοιξη που ξεκίνησε στα τέλη του 2010.

“Η εξέγερση Gezi οργανώθηκε από τον Τζορτζ Σόρος και άλλες ομάδες που στοχεύουν τη χώρα μας”, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Ο επικεφαλής των συνωμοτών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας Οσμάν Καβάλα, ο οποίος αναφέρεται από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ως «Σόρος της Τουρκίας».

Πηγή: Militaire.gr

loading...

1 thought on ““Βόμβα” από τους Τούρκους εισαγγελείς: Ο Σόρος προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν

  1. Ακομα και η Τουρκια αντιδρα στην κακουργια. Ακομα και η Τουρκια!! Στην Ελλαδα ομως υποπτη σιωπη για τον λεγαμενο!! Σχετικα λοιπον με τον Σορος και τις 'πολιτικες του δραστηριοτητες' : 1)Κατ αρχας με ποια ιδιοτητα και με ποια νομικη βαση ασκει πολιτικη οταν δεν εχει καμμια θεσμικη ιδιοτητα, δεν ειναι εκλεγμενος, δεν ειναι εστω τυπικα διαπιστευμενος η διορισμενος απο καποια νομιμη εθνικη η υπερεθνικη αρχη. Κανονικη αντιποιηση αρχης διαπραττει ο ιδιος και οργανωσεις του……… 2)Οι νομιμοφανεις οργανωσεις του, τα καθε ειδους ιδρυματα και οι ΜΚΟ ειναι ευχερεστατο να ελεγχθουν και να αναδειχθει ο ετεροπροσδιορισμος τους καταστατικου τους σκοπου. Σε ενα κρατος δικαιου οπου η λαικη κυριαρχια ειναι η βαση του δικαιου ειναι ακαριαια ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι οι οργανωσεις αυτες ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ………. 3)Αν καποιες νομικες οντοτητες και ΜΚΟ παρεισφρησουν παραυτα με τον μανδυα της νομιμοτητας, ΟΚ στην Ελλαδα ειμαστε!!!! Απλα ας βαλουμε την αγαπημενη κρατικη υπηρεσια των αριστερων την εφορια να κανει την δουλεια της!!! Απλως να κανει δηλαδη αυτα που κανει και στις υπολοιπες Αστικες Μη Κερδοσκοπικες Εταιρειες των Ελληνων οταν θελει να τις τσαλακωσει. Νομιμα βεβαιως!!! Που οταν τα εξοδα δεν υπερκαλυπτουν το 80% των ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΣΟΔΩΝ απλα φορολογουνται ως κερδοσκοπικες εταιρειες και πτωχευουν βεβαιως(οπως οι υπολοιπες Ελληνικες)!!!!!!……………… ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ H ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΟΡΟΣ ΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ……..

Comments are closed.